vineri, 12 octombrie 2012

Influentele Lunii in octombrie 2012


luna-fara-directiePlanificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

luna-7Luna in descrestere: 1 – 14 si 30, 31 octombrie

In general perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu va mai convin sau va sunt daunatoare. De asemenea este indicata pentru a actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!
In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
In intervalul mentionat, exista cateva date calendaristice in care Luna are mers in gol (vezi explicatii mai jos) sau participa la crearea unor configuratii tensionate. Astfel, daca este posibil, evitati sa programati activitatile importante, de natura celor recomandate pentru aceasta faza a Lunii, in zilele de 1, 4, 8, 9, 11, 13, 14, 30 si 31 octombrie.
In continuare, vom vedea cum putem fructifica zilele in care avem “unda verde” la actiune, in intervalul de timp despre care discutam.
Zilele de 2, 3 si 5 octombrie pot constitui alegeri potrivite pentru majoritatea activitatilor, cu mentiunea ca pentru data de 2 trebuie sa dispuneti de mai multa rabdare, curaj si un simt adecvat al practicului, fara a cadea in rigiditate sau materialism; iar in data de 5, asteptati-va la o usoara schimbare in atmosfera generala, conditiile in care v-ati desfasurat pana acum activitatea putandu-se modifica “peste noapte”.
In 6 octombrie, desi Luna are mers in gol pe tot parcursul zilei, lucrurile ar putea decurge bine, mai ales daca activitatea in cauza reprezinta doar o etapa intermediara dintr-o actiune mai ampla. Pentru a intelege in ce mod puteti folosi mai eficient aceasta zi, cititi paragraful despre mersul in gol al Lunii, de mai jos.
Ziua de 7 octombrie este una destul de complexa, astrologic vorbind, fiind “impanzita” de configuratii de la cele mai benefice la cele mai nocive. Efectele concrete ale acestora depind de propriile dvs. predispozitii natale, insa, recomandarea generala este sa efectuati cu incredere activitatea propusa, dar sa luati in calcul si posibila aparitie a unor situatii perturbatoare. Daca faceti apel la prudenta, seriozitate, intuitie, bun simt (inclusiv in gandire) si diplomatie, rezultatele vor fi dintre cele mai bune.
10 octombrie necesita creativitate spontana si o gandire de tip “out of the box” (originala), fiindca logica obisnuita v-ar putea juca feste. Asadar, recomandam mare atentie in activitatile care implica comunicare, deplasare, analiza, studiu si in general care se refera la manipularea informatiilor.
12 octombrie este o zi in care comunicarea si fundamentarea unor relatii poate fi mult usurata, iar activitatile intelectuale si artistice au mai mult succes. Este recomandat sa va folositi abilitatile de relationare intr-un mod constructiv cum ar fi detensionarea eventualelor conflicte care pot aparea cu/ intre sustinatorii, sponsorii dvs. si principalul oponent/ competitor.

Luna noua: 15 octombrie

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contra-indicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.
In dupa-amiaza zilei mentionate are loc conjunctia luminatorilor in semnul Balantei (casa a VIII-a in Placidus / a X-a in Whole).  La aceasta reuniune participa acum si Jupiter “retrograd” cu un trigon, cu scopul de a mai inveseli spiritele tensionate din ziua precedenta, cand Luna activase careul dintre Uranus si Pluton. Dupa acest moment, de conjunctie, Luna isi incepe mersul in gol…
In acest sens, recomandam ca orice activitate pe care doriti sa o desfasurati in aceasta zi, sa o programati inainte de orele 15, pentru a va asigura rezultate satisfacatoare.
Daca in ziua precedenta atmosfera a fost relativ tensionata, acum este momentul sa rasuflam usurati sau cel putin sa incepem sa vedem partea imbucuratoare a situatiei. Este posibil sa primim o veste buna si sa reconsideram un sprijin important, care ne-a fost poate refuzat in perioada iulie-septembrie, fie ca este vorba de sustinere financiara, profesionala sau morala. De altfel, am putea fi noi cei dispusi sa ajutam in acest moment.
Incercati, insa, sa nu va entuziasmati peste masura, sa promiteti mai mult decat puteti face sau sa consumati mai mult decat puteti achita. Pastrati un simt al masurii, al realizabilului.
Relatiile pot avea si ele de suferit datorita unor asteptari prea mari, nerealiste, si a lipsei de sustinere practica. Teama de angajament ar putea aparea, indiferent ca vorbim despre o relatie amoroasa, profesionala sau de amicitie.
Ideea este sa fiti recunoscator si sa fructificati ceea ce vi se ofera efectiv in acest moment, fara a va agata de promisiuni si posibile realizari viitoare. Traiti in prezent si bucurati-va de el!
Indemnul se adreseaza in special semnelor cardinale (Balanta, Capricorn, Berbec, Rac) si semnelor mutabile (Gemeni, Sagetator, Fecioara, Pesti), dar nu numai.

luna-3Luna in crestere: 16 – 28 octombrie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.
In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.
Pentru acest interval, recomandarea este sa evitati, pe cat posibil, sa programati in agenda dvs. actiuni importante in zilele de 17, 18, 20, 22, 25, 27 si 28 octombrie.
Restul zilelor din intervalul amintit, pot fi valorificate in urmatorul mod…
Ziua de 16 octombrie poate aduce si ea obstacole nebanuite, insa doar daca actiunea nu a fost minutios si eficient organizata pana in prezent, fiindca toate lipsurile si minusurile acesteia ar putea iesi acum la iveala. Aceasta zi o puteti folosi, cel mai bine, pentru a testa acest lucru. Daca nu aveti incotro, dar sunteti convins ca totul a fost bine pus la punct, purcedeti cu incredere la demararea activitatii in cauza.
Pentru 19 octombrie recomandarea este sa aveti un plan de rezerva pentru situatia in care sustinatorii dvs. se retrag brusc, devin nemultumiti sau apar probleme de natura legala. Sfera relationala si cea artistica pot avea de suferit, deci daca activitatea implica arta sau se bazeaza in special pe imagine, nu o programati pentru acum. O alta recomandare este sa nu exagerati, ci sa va pastrati simtul masurii. Altfel, activitatea poate decurge O.K.
21 si 23 octombrie pot fi alegeri bune pentru majoritatea activitatilor, in timp ce in 24 ale lunii va sfatuim sa actionati doar dupa orele 14, si cu mare atentie la detalii, la informatiile vehiculate si la modul in care va expuneti parerile. In aceasta zi ar fi bine sa nu semnati contracte, sa faceti deplasari importante sau sa incepeti studiile. Programati, in schimb, activitati de acest gen pentru data de 26 ale lunii, cand schimbul de informatii este facilitat cu conditia sa dati dovada de mai multa diplomatie.

luna-5Luna plina: 29 octombrie

In general, cand este Luna plina nu recomandam sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionati sau nu, orice ati face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a va confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).
In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!
In seara zilei de 29 octombrie, cei doi luminatori se gasesc in opozitie pe axa semnelor fixe Taur-Scorpion (casele  XI-V pentru tara noastra). In configuratie sunt implicate si planetele Saturn, Pluton si Neptun, iar Nodurile Lunare asteapta sa fie activate de catre Luna in urmatoarea zi. De altfel, se formeaza mai multe configuratii complexe la care participa majoritatea planetelor alaturi de Luna plina.
Datorita tensiunii la care este supusa Luna, ziua nu este una propice lansarii in actiuni importante, pentru ca toate erorile de organizare ale acesteia este probabil sa iasa la lumina si sa ne dea de furca sub ochii critici ai publicului nostru.
Ca stare generala, ne poate incerca teama, retinerea de a ne exprima pe noi insine intr-un mod creativ si autentic in acelasi timp, intr-un anumit domeniu al vietii noastre si de a construi in acest sector, fie el privat sau public.
Tendinta ar putea fi de a construi un zid in jurul nostru, in interiorul caruia sa ne asiguram spatiul si timpul necesare pentru a ne examina resursele, fortele si slabiciunile.
Analiza este utila, insa intrebarea este de ce sa depunem aceasta energie in efortul de a construi un zid, cand putem construi o fundatie pentru manifestarea creativitatii noastre.
Intrebarea se adreseaza, in special, semnelor fixe (Taur, Scorpion, Varsator si Leu) si semnelor cardinale (Rac, Balanta, Berbec si Capricorn), dar nu numai.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).
Astfel de momente sunt:
2 oct. 1:31 – 2:26
4 oct. 10:44 – 14:46
6 oct. 0:08 – 7 oct. 3:45
8 oct. 10:34 – 9 oct. 14:54
11 oct. 0:39 – 22:23
13 oct. 2:47 – 14 oct. 2:01
15 oct. 15:02 – 16 oct. 3:06
17 oct. 5:23 – 18 oct. 3:25
19 oct. 23:26 – 20 oct. 4:40
22 oct. 6:31 – 8:02
24 oct. 4:26 – 13:59
26 oct. 18:04 – 22:30
28 oct. 3:32 – 29 oct. 8:15
29 oct. 23:01 – 31 oct. 20:40

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu