luni, 21 ianuarie 2013

Curs prin corespondenta-Hatha Yoga

YOGA este un sistem filozofic tradiţional, teoretic şi practic apărut în India cu mii de ani în urmă pe baza experienţei directe, transmise până la noi sub forma unor grupaje de enunţuri lapidare şi aforisme (cel mai cunoscut tratat este Yoga Sutras a lui Patanjali).

În limba sanscrită, cuvântul Yoga are mai multe înţelesuri: Comuniune, Contopire, Fuziune, Unire. Această unire reprezintă în fapt contopirea spiritului individual (ATMAN) cu Spiritul Universal (Dumnezeu). Ea poate fi realizată în multiple moduri, depinzând de înclinaţiile şi tendinţele fiecărui individ, în urma unui antrenament spiritual.

Fiind o filozofie practică YOGA nu se mărgineşte doar la a analiza ci oferă o soluţie pentru a evita şi elimina suferinţa. Ea aduce armonie în viaţa individuală (YAMA şi NIYAMA), fortifică şi disciplinează corpul (prin ASANAS), rafinează percepţiile simţurilor şi amplifică câmpul subtil al fiinţei prin ritmarea suflului (PRANAYAMA), purifică şi linişteşte mentalul prin concentrare (DHARANA) şi conferă adevărata libertate a psihicului prin meditaţie (DHYANA) asupra Sinelui Suprem Atman. Toate acestea se realizează în urma unui antrenament spiritual, care implică confruntarea fiinţei cu misterele fascinante, inefabile ale propriei sale naturi, ajungând în final să înţelegem natura ultimă a conştiinţei noastre, sesizabilă ca o euforică identificare cu Conştiinţa Universală. Aceasta este starea de SAMADHI care se manifestă prin Graţie Divină.
--------------------------------------
Cursul contine DESCRIEREA CENTRILOR SECREŢI DE FORŢĂ (CHAKRA-elor), PLANUL MORAL ŞI ETIC ÎN YOGA YAMA ŞI NIYAMA, YOGA VEDERII, EFECTELE BENEFICE ALE ALIMENTAŢIEI LACTO-VEGETARIENE, MIRACOLE CE DEVIN POSIBILE PRIN ORIENTAREA POZITIVĂ A MINŢII ŞI TEHNICA EFICIENTĂ A SUCCESULUI, DIETOTERAPIA NATURISTĂ YOGHINĂ - FACTOR IMPORTANT DE REGENERARE, VINDECARE SI PREVENIRE A ÎMBOLNĂVIRI, ASANE.
 
Taxa de 80 RON / lună, reprezenta valoarea cursurilor.
Cursul se tine in fiecare miercuri de la ora 18 la 20 online(incepand cu data de 30.01.2013. Detalii la adresa de mail: transformarepersonala8@gmail.com

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu