marți, 20 ianuarie 2015

Banii in Evolutia Personala!

Desigur ca este bine sa ai bani atat timp cat traiesti pe Pamant. Asa merg lucrurile aici, nu putem trai fara o situatie financiara echilibrata si stabila. Ma refer la un trai normal si sanatos, un trai civilizat conform secolului in care ne aflam.
Religia a condamnat de multe ori Abundenta inoculand faptul ca saracia este o virtute care te conduce in mod sigur la Evolutie Spirituala. Gresit, saracia te conduce la Evolutie Religioasa, adica la o Cunoastere limitata raportata doar la un singur egregor ce pretinde ca detine Adevarul. Nu este corect, Adevarul este Universal si poate fi accesat de orice persoana de pe Pamant indiferent ca este religioasa, considerand ca aceasta este o cale, sau este vorba despre un ateu. Credinta nu tine de religie ci de Sanatate Mentala. Si asta pentru ca Omul se naste cu Credinta.
Exact cum Omul se naste inzestrat cu Credinta tot asa se naste si cu deschidere inspre Abundenta. Nu cred, in niciun caz si sub nicio forma, ca Dumnezeu este un personaj partinitor, un Inchizitor ce condamna pe unii la saracie. Nu, nici pe departe. Orice om are aceasta deschidere, numai ca nu stie de ea, nu stie sa o acceseze si sa o foloseasca.
Aici ajungem la Cunoasterea de Sine, care, din punctul meu de vedere, este cel mai important aspect al Evolutiei Spirituale. Cand te cunosti iti vezi foarte bine darurile primite, din nastere, si cu ajutorul lor poti sa castigi bani. Evident ca este nevoie sa-ti educi darurile si sa le finisezi, darurile nu vin gata slefuite, ai de lucru la ele pana lucesc si stralucesc.
Si ajungem la punctul cel mai important al vietii care poate fi sustinut de bani: EDUCATIA! Educatia se poate face in doua moduri. Te poti educa prin cunoasterea predata in institutii de profil sau prin experimentarea personala a vietii. Cunoasterea predata de institutii te programeaza destul de bine pentru ca este extrasa din realitatile altor oameni, insa este folositoare pentru a sti pe ce lume traiesti si cum functioneaza regulile. Cunoasterea provenita din propriile trairi este mult mai puternica deoarece te conduce subtil la Adevarul Personal, notiune cheie in Evolutie. Deci ambele surse de Cunoastere au contributia lor specifica, sunt bune si necesare, in mod real si ideal, impreuna.
Pentru ambele ai nevoie de bani, educatia nu se face gratuit si nici peste noapte. Educatia costa, educatia necesita investitii pe termen lung. Insasi viata este o forma de Educatie si dureaza, dureaza pana treci in alta dimensiune.
Marile descoperiri au fost facute pornind de la viziuni (a nu se intelege figuri religioase), si au fost materializate prin investitii. Degeaba ai o viziune ca exista alte galaxii daca nu ai bani sa construiesti o racheta si sa mergi acolo. Ramai doar cu viziunea, care, pana la proba contrarie poate fi incadrata in capitolul halucinatii.
Spiritualitatea corecta si ecologica a inclus intotdeauna si include in continuare Abundenta. Pentru a ajunge la Adevaruri ai nevoie atat de accesul la ceea ce esti tu in interior, cat si de interactiunea cu cat mai multi oameni din medii diferite, ai nevoie sa vizitezi cat mai multe locuri, ai nevoie sa explorezi cat mai multe culturi si civilizatii. Altfel ai o Cunoastere limitata provenita doar din mediul tau, deci extrem de saraca si subiectiva.
Evolutia Spirituala nu se face stand inchis in casa si citind carti de rugaciuni la lumanare. Acolo este vorba despre practicarea religiei, iar acest lucru nu garanteaza pasi in Evolutia Spirituala ci doar blocarea in catega dogme. Evolutia Spirituala se face prin interactiune cu Viata, prin experimentare proprie si nu prin a lua de bun si Adevarat ce au spus altii prin realitatile lor. O poveste nu te poate convinge pana in adancul fiintei de ceva. Doar trairea proprie are dimensiuni reale si concrete despre un anumit lucru sau despre o idee.
Si pentru a experimenta toate aceste lucruri, pentru a vedea cum este Lumea, pentru a cunoaste oameni din toate culturile si de toate rasele, pentru a-ti intari sau contesta Adevarul Personal, pentru a verifica ceea ce ai invatat nu cumva ai nevoie de bani? Da, sigur ca da.
Este posibil ca in scurt timp o calatorie in spatiu sa fie accesibila oricarui om. Nu ar fi interesant sa vezi Terra si din afara ei? Nu ar fi intersant sa traiesti cateva ore sau zile in Spatiu? Eu cred ca da, dar in mod sigur nu este vorba de pretul unui bilet de autobuz, deci ai nevoie de niste economii. Desigur, daca te intereseaza sa experimentezi. Daca nu te intereseaza sa vezi cu ochii tai despre ce este vorba poti sa te multumesti cu ceea ce ai si sa astepti povestile altora. Nu te condamna nimeni.
Si atunci ce este de facut? Consideri ca saracia este o virtute si nu iti permiti sa vezi Lumea, pentru ca nu ai bani, sau te pui in miscare, iti descoperi darurile si calatoresti peste tot pentru a vedea si alte realitati, care sa o sustina pe a ta sau sa o contrazica, si descoperi astfel Adevarul Tau? Este o alegere personala!

http://adrianvalerianantonovici.ro/banii-in-evolutia-personala/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu