miercuri, 18 februarie 2015

Abundenta, dreptul fiecaruia!


abundenta Atitudinea in relatia cu banii
In aceasta societate, in modul in care a fost ea construita, banii au devenit centrul universului pentru cei mai multi dintre oameni. Totul orbiteaza in jurul banilor, totul ajunge la bani, totul se cuantifica in bani. Li s-a dat deseori o valoare mult mai mare decat au, in sensul ca au devenit o unealta a ego-ului, prin care oamenii vor sa castige o falsa putere si control.
Te-ai gandit vreodata ce sunt banii, de fapt? Sau ce reprezinta ei pentru tine?
Desigur, privind lucrurile din punct de vedere material, stim cu totii ce sunt banii si cum arata ei. Privind din acest unghi, banii nu sunt altceva decat ceva ce avem sau nu avem, ajungand astfel sa ne controleze viata, fiind noi in slujba lor si nu ei in slujba noastra. Ajungem sa alergam dupa bani ca si cand ei ne-ar oferi o identitate. Ii abordam ca pe ceva ce exista in afara noastra.
Dar daca privim din punct de vedere spiritual, ei sunt energie. Asa cum totul este energie. Pentru ca nu exista ceva in Universul asta care sa fie altceva decat energie.
Banii sunt in viata ta, sunt parte din tine. Ai o relatie cu ei, asa cum ai cu toate lucrurile, oamenii, experientele. Tot ce vezi si atingi este in relatie cu tine. Cu alte cuvinte, e necesar sa construiesti aceasta relatie, sa fii constient de ceea ce pui acolo, in ea. Pentru ca asa cum te porti cu banii, te porti si cu celelalte lucruri din viata ta. Totul tine de atitudine.
Atitudine distructiva in relatia cu banii:
- frica de a-i avea sau a-i pierde
- resentimente legate de experiente care au implicat banii
- plangeri legate de bani
- lipsa de respect (cand ii lasi aruncati prin casa, nu pui pret pe banii “mici”)
- incapacitatea de a-i lasa sa circule liber, de a le da drumul
- invidiezi sau numeri banii altuia
- judeci oamenii care au mai mult, invidiezi
- lipsa de recunostinta pentru ceea ce este
- ii privesti ca pe un instrument de infatuare, putere si control
- gandesti ca nu meriti
- crezi ca e gresit sa-ti doresti bani si ca evolutia spirituala exclude banii
- dai vina pe altii pentru situatia ta financiara
- eviti sa vorbesti despre bani.
Atitudine constructiva in relatia cu banii:
- respect
- ii lasi liberi (ii dai cu toata inima, chiar si atunci cand platesti servicii sau cand achiti o rata la banca)
- vorbesti in termeni pozitivi despre ei
- esti recunoscator pentru fiecare dar (chiar daca nu e in bani) sau ban primit
- iti ceri iertare ori de cate ori atitudinea ta fata de ei este lipsita de respect si iubire
- iti vezi de banii tai
- ai incredere si esti convins ca meriti abundenta
- abordezi banii ca fiind parte din Creatie
- iti asumi responsabilitatea pentru situatia ta prezenta
- vorbesti cu lejeritate despre bani.
Uita-te care sunt nemultumirile tale legate de bani si apoi care este atitudinea pe care ai avut-o cel mai frecvent in relatia cu ei? Uita-te daca nu cumva atragi in viata ta exact experientele care rezoneaza cu ceea ce transmiti ca informatie in univers.
E foarte important cum ne raportam la orice e in jurul nostru. Daca in spatiul dintr-o relatie, oricare ar fi ea, punem frica, vom genera si mai multe experiente care sa sporeasca frica. Daca, in schimb, punem iubire in acest spatiu, vom genera si mai multe experiente care sa ne aduca motive de bucurie. Totul este be baza de atractie universala.
Daca te-ai gandit ca banii sunt “murdari”, “inutili”, “ochiul dracului”, ca abundenta spirituala o exclude pe cea materiala sau cine stie ce altceva, e posibil ca situatia ta financiara sa confirme aceste credinte. In schimb, daca respecti banii ca fiind parte din viata ta (pana la urma, totul e creatie divina si e perfect asa cum este), daca le acorzi libertatea necesara (si ei isi doresc libertate, asa cum si tu iti doresti), daca ii privesti ca pe o parte din tine si viata ta, e posibil ca situatia ta financiara sa fie una satisfacatoare.
Si, foarte important, accepta si fii recunoscator pentru tot ce este chiar in acest moment in viata ta. Fie ca e vorba de bani sau altceva. Chiar aici si acum, totul e asa cum trebuie sa fie. Este exact ceea ce ai nevoie. Este exact ce ai creat. Asuma-ti si multumeste. Sa accepti tot ce este in exterior inseamna sa te accepti pe tine. Pentru ca lumea ta exterioara, cea pe care o vezi, este doar o oglinda a ceea ce e in interior.
Nu te sfii sa ceri iertare banilor pentru toate momentele in care ai abuzat de ei, i-ai tratat cu lipsa de respect, i-ai invinovatit pentru nefericirea ta. Aminteste-ti, ei sunt energie, sunt parte din tine si din Intreaga Creatie. Merita respect. Iar tu meriti sa te bucuri de abundenta. Abundenta este dreptul fiecarei fiinte. Gandul ca “nu e destul” este mit, iluzie. Dumnezeu este in toate si toate sunt in Dumnezeu.
Nicoleta Svârlefus
sursa: astrocafe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu