miercuri, 12 februarie 2014

Astrele in februarie 2014

De unde pana unde merg planetele in luna februarie 2014

frost-astre-feb014
Foto de Adriana Herbut

Soarele: pe 1 februarie se afla in Varsator, in 18 februarie intra în zodia Pestilor

Ce am putea face spre sfarsitul iernii, cand natura inca doarme, altceva decat sa stam la caldura si sa cautam sa ne veselim? Omul satului, traind in armonie cu ritmul naturii, a transportat deja in luna ianuarie ingrasamintele naturale pe camp, luna februarie putand fi dedicata balurilor si ritualurilor de alungare a iernii. Putem afirma ca primele 18 zile din februarie vor aduce destula veselie.
Nu putem spune ca in prima parte a lunii am ameninta singuri granitele fiintei noastre, dar foarte probabil vom experimenta noi metode, noi atitudini, noi abordari. Acestea vor fi mai mult ca probabil jucause, lejere si zambarete.
Dupa 18 februarie, Soarele va trece in Pesti si este de asteptat ca atentia noastra sa se intoarca spre interior. Natura se pregateste de trezire, iar in paralel cu ea, si fiintele umane vor intra intr-o stare de gestatie. Este de asteptat sa fim mai meditativi si sa cautam instinctiv contactul cu lumile superioare. Un cuvant cheie important poate fi “acceptarea”, nascuta din atitudinea specifica mielului. Scopul spiritual al periplului Soarelui in Pesti este sa experimentam cum putem pastra energia fiintei noastre cu atitudinile specifice acestei zodii: prin spiritul de non-violenta, cu atentia indreptata spre Divinitate, cu acceptarea senina inclusiv a situatiilor dificile. Ne vom afla in propriul nostru pantec, gata sa nastem in martie o versiune superioara a fiintei noastre.
Aspectele Soarelui
La inceputul lunii februarie, Soarele nu va colabora cu celelalte planete. Abia spre mijlocul lunii va fi dinamizat de catre cuadratura primita de la Saturn. Vom asista probabil la o lupta intre materie si spiritualitate, respectiv intre libertate si constrangere. Va fi o faza de ajustare: este posibil ori sa ne trezim ca am sarit calul cu nonconformismul manifestat, ori sa constatam ca n-am experimentat nimic, n-am acceptat provocarile si, in consecinta, ne aflam in impas.
Tot in partea de mijloc a lunii, Soarele va fi ajutat printr-un trigon de catre Marte. Vom dispune de mai multa incredere in sine, de energie si indrazneala. Dificultatile vor putea fi depasite deopotriva cu fermitate si cu diplomatie. In partea de mijloc a lunii vom putea experimenta ca acela care este dinamic, cel care indrazneste, cel care crede in el insusi are mereu castig de cauza.
Iarasi, in partea de mijloc a lunii, Soarele se va intalni cu Mercur. Conjunctia celor doua planete poate fi baza unor realizari intelectuale sau spirituale de exceptie. Este probabil sa ne vina niste idei neobisnuite, sau poate chiar ciudate – dat fiind faptul ca Mercur este retrograd si cele doua planete traverseaza Varsatorul – insa este recomandabil sa le notam, fiindca oricand poate veni si vremea lor.
In ultimele 10 zile ale lunii, Soarele se va afla in conjunctie cu Neptun si va amplifica vibratiile acestei planete. Este de asteptat ca nevoia de a cultiva virtutile crestine, sa revina in prim-plan. Vom constientiza faptul ca pacea interioara constituie ingredientul de baza a bucuriei de a trai si probabil vom lua hotarari importante in acest sens.
In ultimele zile ale lunii februarie, Soarele va primi un trigon de la Jupiter retrograd. Colaborarea celor doua planete completeaza schema realizata de conjunctia Soare-Neptun: o abordare mai mult spirituala a vietii. Vom incerca sa raspundem la intrebarea: “cum ma pot alimenta cu energie, utilizand mijloace de natura spirituala?”

Luna: in data de 1 februarie se afla in Varsator, in aceeasi zi intra in Pesti, pe 3 februarie in Berbec, pe 5 februarie in Taur, pe 7 februarie in Gemeni, pe 10 februarie Rac, pe 12 februarie in Leu, pe 15 februarie in Fecioara, pe 17 februarie in Balanţă, pe 20 februarie intra in Scorpion, pe 22 februarie în Săgetător, pe 24 februarie in Capricorn, pe 26 februarie se reintoarce in Vărsător, iar pe 28 februarie intra din nou in Pesti.

Mercur: pe 1 februarie se afla in Pesti, in 6 februarie incepe sa se deplaseze in sens retrograd, pe 13 februarie revine in zodia Varsatorului, in ultima zi a lunii reintorcandu-se in miscare directa

In primele 12 zile ale lunii, Mercur se va afla in semnul sau de exil, in Pesti. Mintea va fi mai mult relaxata, functionand mai mult ca o antena care capteaza gandurile care roiesc in Univers, decat ca un element activ care incearca sa creeze ceva cu ajutorul gandurilor. Intelectul, de esenta neutra, va tinde sa functioneze conform unor tipare feminine: vom intelege lumea din jurul nostru mai mult artistic, decat logic.
Este bine sa constientizam faptul ca el va percuta mai incet decat de obicei, ca n-are rost sa-l biciuim. Atata timp cat Mercur se deplaseaza in Pesti, Universul ne demonstreaza beneficiile meditatiei si ale rugaciunii. Ne dam seama ca mintea are nevoie de cate un concediu, in care se elimina toxinele cauzate de activitatea mult prea intensa pe care a prestat-o de-a lungul unei perioade mai lungi. Acest repaus cosmic nu inseamna lipsa de activitate, ci mai mult un rastimp de reincarcare a bateriilor.
Aspectele lui Mercur:
Mercur se va afla in conjunctie cu Neptun in primele 12 zile ale lunii. Aspectul favorizeaza arta, in special poezia, dar si activitatile de natura spirituala si religioasa. Vom aprecia tot ce este relaxant: un film bun, o mancare savuroasa, un vin exotic, etc.
“Balul” incepe in jurul datei de 13 februarie, cand Mercur revine in Varsator. El este intampinat de Soare, dar si de trigonul primit de la Marte, precum si de o cuadratura trasata dinspre Saturn. Intelectul va fi dinamizat si energizat. “Furtuna mentala” creata se poate afla la originea unor idei nemaipomenite sau a unor creatii de exceptie. Este posibil sa avem tendinta de a sfida materia, sau cel putin de a demonstra superioritatea spiritului. Totusi, este recomandabil sa verificam orice idee care ne trece prin cap, deoarece suportul Soarelui si a lui Marte va dura doar cateva zile, Mercur ramanand sa-l infrunte singur pe Saturn. Inaintand spre data de 20 februarie, putem asista la un film intitulat “Materia contraataca”. De retinut, deci, pentru partea de mijloc a lunii februarie: materia si spiritul sunt frate si sora, nu inamici. Cand observam – aparent – victoria unuia dintre ei, de fapt constatam un dezechilibru in devenire si ne putem astepta la mari tensiuni care vor provoca revenirea la starea initiala.

Venus: pe 1 februarie se afla in Capricorn si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers direct

In cea mai mare parte a lunii ianuarie Venus s-a aflat in mers retrograd. Noi, barbatii ne-am multumit sa fim cheliosi, burtosi si dezlanati. Femeile, sa discute despre retete culinare. Februarie promite sa fie altfel: se reintoarce stresul obisnuit al urmatoarelor ganduri: “Cum imi sta parul? Sunt suficient de frumoasa? Cat de mult iese in evidenta burta mea? Sunt suficient de aratos si musculos? M-am imbracat suficient de bine?”. Am glumit oleaca aici, dar … se spune ca fiecare gluma contine aproximativ 50% adevar. Cum ar arata planeta noastra fara acest “stres”? Goana dupa frumusete a fost bine codata in software-ul prin care a fost construit omul. Sau, este vorba despre nevoia de a fi impecabil? Da, mai degraba.
Ce face Venus in domiciliul lui Saturn? Cuvantul cheie este “concretizarea”. Vom fi dispusi sa depunem mai multe eforturi concrete pentru Bine si pentru Frumusete. in primul rand, este de asteptat sa savuram mai intens bucuriile simple ale vietii. Vom fi fericiti sa ne cufundam in bucuriile oferite de magia culinara, sa apreciem o ambianta placuta, un zambet simplu sau o vorba amabila. Vom merge probabil mai des la sala si vom lucra cu mai multa constiinciozitate. Si, ceea ce este cel mai important: conform naturii Capricornului, vom fi animati de imboldul de a contribui cu ceva durabil la lumea in care traim. Este posibil sa descoperim in jurul nostru ceva simplu, dar inca neexperimentat. Cine stie, vom incerca sa fabricam bere artizanala la noi acasa, sa invatam un dans nou, sa preparam canelloni sau ricotta… nu conteaza exact ce, provocare simpla sa fie. In februarie, este probabil ca viata noastra sa fie caracterizabila printr-o oarecare simplitate si domesticitate.
Aspectele lui Venus:
La inceputul lunii februarie, Venus va participa la formarea unui careu in T, impreuna cu planetele Jupiter, Uranus si Pluton. Aceasta configuratie va tinde sa redefineasca relatia cariera-familie. Fiecare dintre noi va fi invitat sa dea un raspuns propriu la intrebarea ridicata. Cheia va fi planeta Uranus, care va incerca sa ne sugereze niste solutii indraznete si originale. Rolul lui Venus va gravita in jurul ideii de a investi mai multa “inima” in atmosfera de la locul de munca, astfel incat aceasta sa devina mai placuta, mai calduroasa, mai apropiata de cea de acasa.
Spre sfarsitul lunii februarie, Venus va fi fortificata de catre sextilul primit de la Saturn si in acelasi timp atacata de cuadratura trimisa de catre Marte. In timp ce Saturn va incerca sa stabilizeze sentimentele noastre sa ne umple de mai multa liniste interioara, se pare ca va exista un pret de platit pentru obtinerea acestor avantaje: racirea relatiilor. Sarcina trasata de Cer este sa incercam sa mentinem relatiile noastre la cote ridicate, beneficiind de forta interioara creata de aspectul pozitiv dintre Venus si Saturn. Probabil, vor fi cateva adevaruri maturate de-a lungul timpului sub covor, care acum se pare ca vor dori sa iasa la iveala. Este de retinut deci ca ultimele zile ale lunii februarie vor fi favorabile pentru a pune apa limpede in paharul relatiilor noastre.

Marte: pe 1 februarie se afla in Balanta si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii

Faptul ca Marte se afla intr-un semn de exil poate suna iarasi inspaimantator, dar – Intelepciunea Cosmica stie precis de ce l-a pus acolo, tocmai acum. Marte in Balanta poate insemna intr-adevar o frana in tot ceea ce inseamna initiativa si dezvoltare. Este posibil ca toate activitatile sa se desfasoare intr-un ritm mai incet decat de obicei. Dar, cum fiecare moneda are doua fete, care este latura pozitiva a periplului lui Marte in Balanta? In primul rand, este de asteptat sa sarbatorim mai mult. Ce vom sarbatori? Intotdeauna avem ceva de sarbatorit: de exemplu, pur si simplu, existenta. Vom contientiza probabil ca insusi faptul ca traim este o adevarata sarbatoare. Da, este posibil ca in urmatoarele luni de zile atmosfera generala pe planeta noastra sa se apropie de stilul de trai mediteranean. Sau, de stilul de trai zen-budist. Alegerea apartine fiecaruia. Balanta corespunde momentului in care am strans recolta si nu mai este altceva de facut decat s-o sarbatorim. Corespunde si orelor serii, cand ne intoarcem de la camp sau de la locul de munca, cu bucuria lucrului bine facut in suflet. Inteligenta Cosmica se gandeste ca probabil ne-am zbatut prea mult in ultima vreme si este vremea sa mai reducem din turatia motoarelor. E vremea sa efectuam totul – atat munca, cat si sarbatorile – cu bucurie adevarata. Pentru ca, pur si simplu, nu merita sa traim altfel. Acesta este un principiu al Balantei.
Aspectele lui Marte:
La inceputul lunii februarie, Marte nu va colabora cu celelalte planete. Abia peste o saptamana se va forma trigonul Soare-Marte, peste semne de aer. Atmosfera generala va deveni probabil mai dinamica. Curajul si increderea in sine vor reveni probabil in actualitate. Si nu in ultimul rand, este de asteptat sa comunicam mai mult si mai eficient. Acest dinamism se va mentine aproximativ doua saptamani, in partea de mijloc a lunii.

Jupiter: pe 1 februarie se afla in Rac si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers retrograd

Apreciez ca principala misiune a lui Jupiter in Rac este dezvoltarea intuitiei noastre. Conditia ca intuitia sa functioneze bine este sinceritatea fata de propria persoana: Jupiter fiind retrograd, inseamna ca mai avem de exersat la ea. De asemenea, printre scopurile sale se afla si dezvoltarea autenticitatii sentimentelor noastre si protejarea familiilor. Fiind in semnul sau de exaltare, Jupiter ne invata sa privim spre viitor cu mai multa incredere.

Saturn: pe 1 februarie se afla in Scorpion si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii

Scorpionul simbolizeaza “pivnita” fiintei noastre, iar Saturn este muncitorul imbracat in salopeta care este dispus sa coboare acolo, pentru a face ordine si curatenie. De fapt, asta facem de un an si aproximativ trei luni de zile, mai mult sau mai putin constient. Ne aflam probabil dincolo de infruntarea cu temerile noastre. Probabil am inregistrat atat victorii, cat si infrangeri, in aceste batalii, dar avem speranta ca vom reusi sa ne adjudecam victoria finala.
Saturn in Scorpion este un fel de “El Camino”: ne luptam cu epuizarea, cu singuratatea si cu ispitele noastre. Conform naturii sale, Saturn ne supune la teste, dar putem considera ca ne aflam la un antrenament in care ne dezvoltam calitatile simbolizate de Scorpion: capacitatea de regenerare, darzenia, tenacitatea si rezistenta.
Scopul spiritual al lui Saturn este sa ne invete renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.

Uranus: pe 1 februarie se afla in Berbec si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii

In semnul exaltarii Soarelui, lucrarea spirituala a lui Uranus se refera la dezvoltarea noastra personala. Sub actiunea lui, efectuam pasi spre autocunoastere. Uranus nu ne supune la teste, cum procedeaza Saturn, ci are un alt stil: el obisnuieste sa ne puna in situatii din care nu putem iesi decat cu arma inventivitatii. Ne putem gandi ca ne aflam intr-un laborator imens, la o ora de chimie spirituala si efectuam niste experimente. Diferenta dintre acestea fata de ora de chimie obisnuita este aceea ca … intram si noi insine in eprubeta.
Uranus in Berbec este copilul cu ochii stralucitori care intra prima oara pe un teren de joaca nou-nout. Ne dam seama ca poate pana acum am luat viata prea in serios si ca ar fi cazul sa revenim la atitudinea micului copil care se bucura de viata. Ne dam seama ca putem incepe activitati noi si putem incerca atitudini noi, fara sa daramam ceva in jurul nostru. Vom avea ocazia sa constientizam ca singurele si adevaratele obstacole se afla in noi insine.

Neptun: pe 1 februarie se afla in Pesti si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii

Neptun se afla in domiciliul sau si ne ajuta sa dezvoltam capacitatile noastre extra-senzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei noastre. Scopul lui spiritual este realizarea unei conexiuni de banda larga si de mare viteza, intre oameni si Dumnezeu.

Pluton: pe 1 februarie se afla in Capricorn si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii

Pluton se afla in continuare in Capricorn, in mers direct. Din domiciliul lui Saturn, octava superioara a lui Marte vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile. “Activati-va, lucrati, puneti in practica visele voastre!” – acesta este mesajul sau actual.
Pe principiul actiunii si reactiunii, lucrand in planul fizic, vom beneficia de reactia benefica a acestuia – la fel cum doua cutite se ascut reciproc. Concentrandu-ne pe munca noastra, devenim noi insine bine centrati in fiinta noastra. Lucrand cu sarguinta, atragem spiritele naturii care vor lucra la fel de harnici pe vesmantul nostru spiritual. Sufletul uman este ca o gradina: este copia fidela a “gradinii” in care lucram zilnic, indiferent in ce domeniu s-ar situa aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu