luni, 3 februarie 2014

Luna in februarie 2014

http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php
"Nebunia Lunii", Andrew Wyeth

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

“Acest moment, ca toate momentele, este unul foarte bun, cu conditia sa stim cum sa-l folosim.”(Ralph Waldo Emerson)
Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem faza Lunii si apoi ziua potrivita pentru nevoile noastre.
Nota: Comentariul se refera la modul in care ar putea evolua o anumita situatie in timp si la cum s-ar putea finaliza, in functie de ziua pe care o alegem pentru a ne ocupa de aceasta. Asadar, efectele nu se intind numai pe doua-trei zile, ci isi pun amprenta pe toata perioada desfasuratii activitatii in cauza.

luna-0Luna noua: 30 ianuarie

In general, momentul de Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.
Aceasta luna calendaristica sta sub influenta Lunii noi din 30 ianuarie, comentata pe scurt in articolul de luna trecuta.

luna-3Luna in crestere: 1 – 14 februarie

Perioada de crestere a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea proiectelor sau dezvoltarea lor. In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari si interventiile chirurgicale.
Iata ce ar fi util sa retinem daca alegem ziua/zilele de:
  • 1 si 2 februarie: putem cauta cu usurinta inspiratie si indrumare in noi insine, la parteneri si sustinatori cunoscuti sau la un specialist cu care suntem deja familiari (profesor, medic, consilier, etc.). Creativitatea, flexibilitatea, abilitatile empatice, sociale si rabdarea sunt la mare pret acum, iar intelegerea anumitor evenimente din trecut se poate dovedi de un real folos pentru situatia prezenta. Luna in Pesti (Jupiter rx. in Rac), impreuna cu Neptun, in aspecte armonioase cu Nodurile Lunare, Jupiter, Pluton/Venus si Saturn.
  • 3, 4 si 5 (inainte de pranz) februarie: este de dorit sa marim pasul odata cu ritmul evenimentelor si sa crestem proportional vigilenta! Mai ales in sport, procese sau activitati care presupun lucrul cu masini, utilaje mecanice sau electrice. Orice tensiune sau competitie poate sfarsi acum intr-o controversa aprinsa sau o ruptura; competitiile cu noi insine, pe de alta parte, sunt binevenite. Luna in Berbec (Marte in Balanta), impreuna cu Uranus, in aspect armonios cu Soarele, in aspecte tensionate cu Pluton/Venus, Jupiter rx. si Marte.
  • 5 (dupa pranz), 6 si 7 februarie: sunt favorizate activitatile repetitive, care necesita un ritm lent si constant de desfasurare, si cele care implica reutilizarea unor cunostinte, abilitati sau resurse. Ideea este de a incetini voluntar mersul lucrurilor si de a ne intoarce atentia spre un moment din trecut; am putea avea intuitii pretioase referitoare la importanta unor convingeri/sentimente/obiecte/persoane/ care functioneaza ca ancore in situatia actuala de viata. Luna in Taur (Venus in Capricorn), impreuna cu Nodul Sud, in relatii armonioase cu Mercur rx/Neptun, Jupiter rx., Venus/Pluton si Saturn; in aspect tensionat cu Soarele.
  • 8 si 9 februarie: eventualele intarzieri, posibila harababura sau aparentele ghinioane s-ar putea dovedi utile, intr-un final. Sa ne facem constiincios temele inaintea oricarei activitati pe care dorim sa o intreprindem si sa purtam discutii mai lungi cu noi insine inainte de a emite o parere. O idee ar fi aceea de a schimba voit ordinea operatiilor in activitatea pe care o desfasuram acum sau de a realiza lucrurile “altfel”. Luna in Gemeni (Mercur rx. in Pesti), in aspect tensionat cu Mercur rx./Neptun si in aspecte armonioase cu Uranus, Soare si Marte.
  • 10, 11 si 12 februarie: partea buna referitoare la actiunile intreprinse acum este ca in timp ce ne lasa “lac de sudoare” ne ofera garantia tonificarii musculaturii. Sa purcedem la treaba usurel, cu o incalzire, daca nu dorim o febra musculara. Sa incercam sa folosim intr-un mod constructiv presiunea interioara sau exterioara pe care am putea-o resimti, dupa cum ne dicteaza intuitia. Cuvantul de ordine ramane “vigilenta” in tot ce intreprindem acum, iar experienta – a noastra sau a altora – ne este cel mai apropiat aliat! Luna in Rac, impreuna cu Jupiter rx., in relatii armonioase cu Mercur rx./Neptun, Nodurile si Saturn; in relatii tensionate cu Uranus, Venus/Pluton si Marte.
  • 13 si 14 februarie: vezi comentariul pentru Luna plina.

luna-5Luna plina: 15 februarie

In general, cand este Luna plina nu este recomandat sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante. Fie ca dorim sau nu, actiunile noastre vor atrage atentia si va exista o mare probabilitate ca tensiunile acumulate sa rabufneasca acum. In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare si eforturile fizice prea mari. Atentie si la pericolul de accidentare!
Pe parcursul zilelor de 13, 14 si 15 februarie, conjunctura poate fi de asa natura incat ne va da ocazia sa observam cu claritate eroriile de judecată si disfunctionalitatile proiectului la care ne-am inhamat sau neajunsurile unei anumite situatii de viata in care ne aflam. In plus, ar putea scoate la iveala cateva vulnerabilitati ale celor implicati, pe care poate ca nu le banuiam.
Evenimentele ar putea pune acum intr-o lumina proasta pe cineva, atacandu-i in primul rand stima de sine si increderea in propria sa judecata. Sigur ca si o astfel de experienta este educativa si in final va avea un efect mobilizator, insa nimic nu face esecul mai dezagreabil decat prezenta martorilor care il confirma.
Daca insa au fost eliminate cu succes partile nefunctionale ale planului in cauza cu ocazia testului pe care il recomandam in 30 ianuarie (Luna Noua: http://www.astrotext.ro/2013/12/luna-in-ianuarie-2014/ ), ne-am scutit de majoritatea neplacerilor care ar fi urmat acum. Daca ceva totusi “se strica” si altcineva face un tam-tam mare pe chestia asta, este in regula sa avem incredere in reflexele si ingeniozitatea noastra (sau a cuiva apropiat) pentru a salva situatia.
Nativii semnelor fixe – Varsator, Scorpion, Leu si Taur – si cei care au in harta natala Luna, Ascendentul sau planete rapide in aceste zodii, sunt primii vizati.
Opozitia Luminatorilor are loc in noaptea zilei de 15 februarie, in ultimele grade ale semnelor Leu/Varsator, formand o configuratie tensionata impreuna cu dispozitorul Soarelui, Saturn din Scorpion. In configuratie este implicat si Mercur rx in Varsator. Luna intrata in Leu inca de pe data de 13, formeaza relatii tensionate si cu Nodurile si relatii armonioase cu Uranus si Marte.

luna-7Luna in descrestere: 16 – 28 februarie

Perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora! Tot acum se pot face si imprumuturi bancare. In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
Iata ce ar fi util sa retinem daca alegem ziua/zilele de:
  • 16 si 17 februarie: ar fi de dorit sa reinstalam ordinea in proiectul de care ne ocupam sau in situatia noastra de viata actuala si am putea incepe asta facand …dezordine. Sa scotocim si sa punem la vedere tot ce avem referitor la chestiunea in cauza si apoi sa ordonam totul dupa alte criterii decat cele initiale, folosindu-ne ingeniozitatea. Haosul fizic si psihic va disparea treptat, iar procesul s-ar putea dovedi nu numai util ci si placut (mai ales daca lucram in echipa). Luna in Fecioara (Mercur rx. in Varsator), in aspecte armonioase cu Nodurile, Jupiter rx., Pluton, Venus si Saturn.
  • 18 si 19 februarie: daca presiunea de a lua o decizie, care ar putea schimba semnificativ mersul lucrurilor, este mare, ar fi bine sa ne intoarcem (mental) pe firul evenimentelor care ne-au adus in aceasta situatie. Undeva in trecut se afla si raspunsul sau informatia pe care ne putem baza decizia. Ideea este sa nu ramanem acolo, ci sa ne intoarcem si sa ne asumam voiniceste urmatorul pas. Luna in Balanta (Venus in Capricorn), impreuna cu Marte si apoi cu Nodul Nord, in relatii tensionate cu Uranus, Jupiter rx., Pluton si Venus, si in trigon cu Mercur rx.
  • 20, 21 si 22 (inainte de pranz) februarie: un moment potrivit pentru a evalua, sorta si, in final, elimina surplusul din orice situatie, inainte de a fi tentati sa acumulam altceva. Este momentul sa pregatim terenul si sa ne facem, cu constiinciozitate, loc pentru manevre ulterioare. Luna in Scorpion (Marte in Balanta), impreuna cu Saturn, in relatii armonioase cu Soarele, Neptun, Jupiter rx., Pluton si Venus.
  • 22 (dupa pranz), 23 si 24 februarie: a fi sau a relationa cu un “geniu neinteles”, poate fi acum mai usor decat oricand! Putem gasi solutii ingenioase pentru proiectele noastre, dar dificultatile pot aparea din lipsa de coerenta si organizare; in plus, exista riscul de a ne imbata cu apa rece in timp ce reinventam roata morii. Pe scurt: sa fim atenti sa nu ne amagim! Luna in Sagetator (Jupiter rx. in Rac), in relatii tensionate cu Soare/Neptun si in relatii armonioase cu Uranus, Mercur rx., Marte si Nodurile.
  • 25 si 26 februarie: se poate sa intelegem gresit instructiuni, sfaturi, norme, legi sau sa ne vina sa le incalcam cu buna stiinta datorita nefunctionalitatii lor. In orice caz, atentie in chestiunile juridice si la relatia cu sponsorii si institutiile financiare. Momentul poate fi folosit mai eficient pentru a restructura, reconditiona un proiect sau o relatie. Daca asta presupune demontarea acestuia/acesteia piesa cu piesa, sa avem grija sa nu distrugem ceva de care inca avem nevoie! Luna in Capricorn (Saturn in Scorpion), impreuna cu Pluton si Venus, in relatii armonioase cu Soare/Neptun si Saturn; in relatii tensionate cu Jupiter rx., Uranus si Marte.
  • 27 si 28 februarie: daca avem parte de manifestari excentrice, mult prea autoritare sau neincrezatoare, este bine sa stim ca ideile neortodoxe pot face minuni acum; dar daca nu avem suficienta experienta in fabricarea minunilor, atunci e mai bine sa ne oprim si sa gandim strategic in timp ce asteptam rabdatori o oportunitate mai buna de a realiza ce ne-am propus. Luna in Varsator (Saturn in Scorpion), impreuna cu Mercur rx., in relatie armonioasa cu Uranus si in relatie tensionata cu Saturn.

Alte informatii utile

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Despre intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) se spune ca ar fi momente de timp in care pare ca facem totul degeaba, existand o mai mare probabilitate ca activitatea sa nu se finalizeze la parametri doriti. Recomandarea obisnuita este sa ne urmam rutina, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi aceste momente in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).
Mai sus, in prezentarea zilelor, am tinut cont si de aceste momente, insa le-am gandit in functie de contextul astral al zilei in discutie. Dar, pentru cei care doresc sa le utilizeze izolat, iata lista completa a momentelor cu Luna fara directie din luna calendaristica curenta:
31 ian. – 1 feb. 5:45
2 feb. 18:34 – 3 feb. 6:55
5 feb. 1:14 – 11:46
7 feb. 6:49 – 20:44
9 feb. 23:08 – 10 feb. 8:33
12 feb. 12:51 – 21:15
15 feb. 5:13 – 9:26
17 feb. 7:04 – 20:23
19 feb. 23:52 – 20 feb. 5:33
22 feb. 0:10 – 12:12
24 feb. 11:25 – 15:50
26 feb. 12:51 – 16:56
28 feb. 12:55 – 16:53

Aspecte exacte Luna-Soare:

  • Conjunctie: 30 ian. ora 23:38, gr. 11 Var.
  • Sextil: 4 feb. ora 9:31, gr. 16 Ber/Var si 25 feb. ora 2:20, gr. 7 Cap/Pes.
  • Cuadratura: 6 feb. ora 21:22, gr. 18 Tau/Var. si 22 feb. ora 19:15, gr. 4 Sag/Pes.
  • Trigon: 9 feb. ora 13:42, gr. 21 Gem/Var si 20 feb. ora 8:24, gr. 2 Sco/Var.
  • Opozitie: 15 feb. ora 1:53 gr. 27 Leu/Var.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu