sâmbătă, 15 februarie 2014

Luna plina 15 februarie - Leu


  Luna Plina pe axa Leu-Varsator se va forma pe 15 februarie,in noapte tarziu,la ora 01,52,activandu-se o axa pe semne fixe,unul de FOC si altul de AER,la gradul 26.....FOC-AER, poate cu asta credeti ca am spus totul ...nici vorba sa abandonez monologul! Doua semne opuse,intr-unul Luna,in celalalt Soarele,nu pot solicita decat stabilirea unui echilibru intre idei si lipsa de actiune,intre fapte si ratiune. Si asta pentru ca Luna in Leu transmite mesaje si aluzii despre ce ne doreste inima,pe cand Soarele in Varsator  ne cere sa pretuim colectivul,in defavoarea egoului si a ambitiilor personale.
  Probabil ca nu intamplator aceasta faza a Lunii are loc in preajma sarbatoarei Valentine's Day,preluata se pare si de noi,caci pozitia ei este in Leu, un semn al dragostei si al placerii,un semn al dramatizarii si pasiunii de foc,pe cand Soarele in Varsator face apel la obiectivitate,la adevarul fiecaruia, la intelect,chiar si cand e iubirea la mijloc.
  Daca Leul e un semn cu mari asteptari de la altul,Varsatorului nu-i pasa de asta,e detasat si accepta ciudateniile oricui. Iar acum va trebui sa ne potolim ideile preconcepute,sa ne moderam asteptarile prea mari de la celalalt,sa-i respectam libertatea si spatiul intim,solicitandu-i prin toate astea,sa fie el insusi.
  Varsator versus Leu inseamna in aceasta perioada, obiectivitate versus subiectivitate,detasare versus pasiune,nonsalanta versus intensitate,cu atat mai mult cu cat Mercur alaturi de Soare subliniaza diviziunea mental-emotional,cap-inima.
  Luna in Leu teatralizeaza,creste aria emotivitatii si afectiunii,pe cand Soarele in Varsator mareste atitudinea mai rece,mai independenta...iar noi trebuie sa ne echilibram reactiile in fata spiritului mai libertin al celui de langa noi.
  Desi cei singuri se pot simti deprimati,e totusi vremea celor care-si doresc mai multa independenta,care doresc sa-si recastige individualitatea....iar noi,ceilalti ,ar trebui sa "slabim putin haturile",sa fim mai toleranti si  ingaduitori,asa incat ei sa aprecieze si sa ne ofere la schimb stima de noi insine...si putem face asta,macar inlocuind cina traditionala sau filmul vizionat in aceasta zi mai speciala pentru indragostiti,cu o iesire mai extravaganta,mai originala,mai neconventionala. A trece noi in plan secund,pentru a ne gandi la celalalt,(asa cum cere si Saturn in legatura directa cu aceasta Luna Plina,in plus coguvernator al Varsatorului),inseamna sa demonstram ca iubim persoana mai mult decat iubirea,iubim omul de langa noi mai mult decat teama de singuratate.
  Venus(frumusetea si dragostea) in Capricorn ne confera conservatorism,sobrietate in manifestari,si incercare de a actiona practic chiar in relatiile afective. Va trebui sa gasim puterea interioara ca sa nu ne raneasca o remarca,o vorba sau o actiune a celui de langa noi,sa ne pastram calmul pentru a nu turna gaz pe foc,sa ramanem in culise daca el vrea sa se dea in spectacol,si de ce nu?,sa aplaudam.
  Ascendentul momentului exact este in Scorpionul guvernat de Pluto si Marte,iar aspectele armonioase ale planetei Marte cu Luna si Soarele ar putea da o mana de ajutor,o varianta de deschidere, a eventualelor frustrari accentuate de careul in T Luna-Soare-Saturn focar. Deci ,in Actiune am putea gasi remediul unei eventuale tensiuni interioare,in sport,dans,facut curat sau bucatareala (zic si eu,sac!!) ,iar pastrarea unui simt al umorului ascutit ,a observa alte frumuseti din jur,toate pot fi o modalitate de a traversa cu usurinta aceasta saptamana,si poate si cealalta.
  Vor fi mesaje subtile transmise de aceasta Luna Plina odata cu o incordare psihica provocata de altii: in primul rand pentru ca  peste cateva  zile Soarele intra in Pestii care apeleaza credinta si spiritualitatea,dar si experienta umana care sa ne determine sa realizam ca aceasta lume perceputa in aceste momente, sub o mare influenta emotiva, este de fapt o iluzie si ca doar iubirea noastra este adevarata si conteaza.
  Iar alt mesaj cosmic ne este adus de schimbarea de directie a Axei Destinului,dupa o perioada de 18 luni,si la fel ne cere sa echilibram energiile feminine si masculine prin actiune,un fel de...tine-ti alte pasiuni sub control si fa ceea ce e sanatos si ce trebuie pentru relatia ta actuala, daca ea are baza solida!
  Dar poate ca aceste zile atat de importante pentru indragostiti, au si alte conotatii....poate ca ar trebui sarbatorita acum si o altfel de dragoste....dragostea de viata,dragostea de natura,dragostea de copii,dragostea de parinti....dar care e cea mai importanta?....AUTODRAGOSTEA....pentru ca doar TU contezi, si in relatie ,si in afara ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu