miercuri, 12 septembrie 2012

Soarele in Fecioara (23 august - 22 septembrie)


Calitatile zodiei: purificare, castitate, analiza, ordine, ratiune, precizie, spirit practic, spirit analitic, atentie la detalii, seriozitate, harnicie, constiinciozitate, perfectionism

Defectele zodiei: critica, indoiala, rezerva, manie, limitare, obsesie la detalii, lipsa de imaginatie, teama, ipohondrie, stress, timiditate, ingrijorare exagerata, panica

Verbul caracteristic:  

 

Fecioara"Principiul vital" al razelor Solare in Fecioara iti confera un caracter sarguincios si te fac practic, filosofic, constructiv si distinctiv. Te inzestreaza cu criticism, autoprotectie, grija, diplomatie si ingeniozitate; dar va fi si multa sensibilitate in natura ta rezulatatul fiind o atitudine linistita si ganditoare. Cu cat mai mult incurajezi discriminarea cu atat mai intelept vei deveni, deoarece aceasta este calitatea ta inerenta, dar trebuie sa eviti sa fi prea rezervat sau indecis deoarece poti deveni rece si nemilos pe de o parte sau prea sovaielnic pe de alta parte. Ai un caracter activ si inclinat spre afaceri inclinat sa actionezi din plin pentru interesele tale si vei stii exact cate de mult este intelept sa actionezi in maniera practica.(Alan Leo)
Astrospot:
Fiecare zodie are o profunzime, o dorinta fundamentala care o motiveaza, ceva care o face diferita fie că nativii ei sunt conştienti de acest lucru sau nu. Aceasta nevoie de bază se manifesta în moduri diferite pentru oameni diferiţi. Despre Fecioara se spune in general ca nevoia ei este legata de ordine, de curatenie sau perfectionism. Dar nu aceasta este motivatia ei interioara ci discriminarea. Nimeni nu este mai discriminator decat Fecioara. Un simplu da sau un simplu nu – nu functioneaza; niciodată nu este doar alb si negru. Opţiunile de acest tip implică un univers simplu, iar universul Fecioarei este arareori simplu. Este mai mult ca un puzzle imens si nemărginit, şi scoate din minti o Fecioara daca nu are imaginea de ansamblu inainte de a se apuca sa il asambleze. Discriminarea este o facultate fina dezvoltata de Fecioara. Se poate vedea în alegerea prietenilor, iubitilor, mancarii, ideilor, stilului de viaţă, hainelor, lecturii, gustului artistic sau orice altă zonă în cadrul careia vor fi facute alegeri. Dar pentru a fi perfecţionist trebuie sa fi idealist, sa ai un ideal a ceea ce este perfect. Şi Fecioara nu este o idealista. Este una dintre cele mai realiste, probabil semnul cel mai realist ale zodiacului. Fecioara nu este in cautarea unei lumi perfecte si utopice, ea foloseste ceea ce are la dispozitie. Elementul de pământ este elementul care tine de acceptarea realităţii. Şi nici un perfecţionist nu va accepta vreodata realitatea asa cum este ea.

Mitul asociat zodiei Fecioarei este cea de-a 9-a munca a lui Hercules, obtinerea centurii Hippolytei. In acest mit, Hercule intalneste amazoanele si o ucide pe regina lor, un lucru care nu era absolut necesar. Fecioara, desi uneori asociata cu “fecundarea” sau maternitatea reprezinta altceva caci zona abdominala indicata de zodia Fecioarei nu are legatura cu “pantecul roditor” al femeii ci cu absorbtia si nutritia. Avem aici o feminitate razboinica. Fecioara reprezinta amazoanele independente, necasatorite, multumite de propria persoana si totusi oferindu-si feminitatea atunci cand considera ele de cuviinta. Dorinta Fecioarei este de a fi propria sa stapana care trebuie sa isi depaseasca teama de a nu-si pierde identitatea. O relatie in care renunta la ea insasi o poate distruge, ea trebuie mai intai sa invete sa traiasca singura, sa se iubeasca pe ea insasi inainte de a perimite altcuiva sa patrunda in Universul sau. Fecioara este zodia casei a 6-a iar unul din atributele aceastei case este supunerea, deci menirea ei este sa nu cada in aceasta capacana, sa nu se lasa doborata de tenebrele pe care le poate aduce un parteneriat in care se poate pierde (fiind casa a 12-a de la a 7-a semnifica temerile, labirintul ascuns al subconstientului unei relatii, secretele) si sa reuseasca sa iasa la lumina la fel cum Hercules a scos-o pe Hesione din pantecele monstrului platindu-si astfel greseala de a o fi ucis pe Hippolyte.

Inaintea Fecioarei este Leul, zodia in care omul isi exprima potentialul creativ la maxim, dar spre deosebire de acesta, Fecioara se naste avand la dispozitie aceasta putere insa preocupata de reactia celorlalti fata de felul in care se exprima, o intereseaza critica sociala pe care o pot intalni actiunile sale asa ca este destul de grijulie ca nimeni, inclusiv ea sa nu aiba de suferit.

Fecioara are multe talente dar trebuie sa invete tehnica care ii va permite sa le valorifice. Este constienta de multitudinea de forme pe care le poate imbraca o idee dar se intreaba constant care ar fi cea mai buna. Inainte de a actiona verifica toate detaliile si incearca sa analizeze problema din toate punctele de vedere. Mintea ei activa permite oricarei noi perspective sa creeze o alta si inainte de a putea obtine controlul asupra situatiei poate sa isi piarda ideea originala si-atunci se blocheaza in plasa propriilor sale rationamente. Nu se poate misca si se revolta in sine pentru acest lucru. Trebuie sa invete sa discrimineze pentru a putea sa separe chestiunea centrala de multitudinea de detalii pe care si le poate imagina. Atunci cand evolueaza, Fecioara are viziune si aduce un simt al realitatii practice din multitudinea de detalii in orice proiect se implica. Nu isi risipeste energia, este succinta in gandire si este capabila sa vada toate aspectele oricarei probleme fara a pierde din vedere chestiunea principala.

Fecioara este, de asemenea, conectata cu imaginea alchimiei medievale. Fiecare Fecioara, intr-o masura mai mică sau mai mare, este un alchimist. Trebuie precizat insa ca alchimia medievala nu are nimic de-a face cu practica de a face aur, cum nici Fecioara nu are de-a face cu virginitatea. Dacă citiţi texte vechi de alchimie, veţi reciti în mod constant ca aurul din alchimie nu este aur obisnuit. Este substanţă transmutata, aurul interior, aur spiritual, aur creativ. Este vorba despre purificare, de a lua ceva brut şi crud şi de a-l transforma în aşa fel încât sa stralucasca potenţialul real din acel lucru. Fie că este vorba de maşina sa sau de corpul sau sau de psihic, acest proces laborios de transmutare are loc pe tot parcursul vieţii Fecioarei. Într-un fel sau altul, indiferent dacă este vorba de ea însaşi sau de alte persoane sau de lumea dezordonată, de activităţile sale, de mediul său sau de produsele mâinilor sale iscusite. Fecioara este încercarea de transformare alchimica. Nu este cu adevărat lumea exterioara cea pe care încearcă să o sintetizeze. Este viaţa. Şi viaţă, în cele din urmă, este ea însaşi.

Simbolul Fecioarei, foarte asemanator cu cel al Scorpionului, semnifica reflectia si dezvoltarea interna a sinelui (codita orientata spre interiorul m-ului) in timp ce simbolul Scorpionului sugereaza triumful sufletului si al spiritului deasupra materiei si are legatura cu transformarea. In Kabbalah de Isaac Myer acesta afirma “Când androgenul Scorpion – Fecioara a fost separat şi a fost creata Balanta sau Armonia din Scorpion, şi plasata între Scorpion (masculinul) si Fecioara (femininul) au apărut cele 12 constelatii sau semne, asa cum le avem acum.”

Pentru romani, Fecioara era asociata cu Ceres, Zeita Campurilor si a Recoltei, a agriculturii in general. Imaginea sa, braţele pline de spice de grâu, au fost simbolul Fecioarei. Ea face apel la puterea ascunsa in boabele de grau. Are legatura si cu rolul matern dar diferit de cel instinctiv si biologic, care sunt asociate cu Luna, aici fiind prepondernet elementul de pamant. Este o întruchipare a femininului, manifestarea sa concreta. Aici este vorba de trecerea cunostiintelor de la mama la fiica, principiul de procesare a cunostiintelor si de producere a propriilor noastre “roade”. Este trecerea de la natura “necultivata” la cultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu