joi, 14 martie 2013

Influentele Lunii in martie 2013

Luna
Foto: © Deca Raluca | Dreamstime.com

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile noastre.
Mai departe, in ceea ce priveste alegerea unei anumite zile, sa retinem faptul ca nu exista date faste si nefaste, ci doar zile in care lucrurile pot decurge mai greu sau mai usor in directia implinirii scopurilor noastre.
Recomandarile de mai jos sunt concepute in ideea ca fiecare dintre noi doreste sa-si optimizeze eforturile, mai ales atunci cand vorbim de o activitate insemnata, cum ar fi incheierea unui contract important, a unei casatorii, lansarea unui business, programarea unei intalniri semnificative s.a.m.d. Din acest motiv, zilele in care climatul astral se anunta foarte tensionat sau in care Luna are mers in gol (vezi detalii mai jos) nu sunt comentate – dar aceasta nu inseamna ca pe parcursul lor ar trebui sa ne izolam la domiciliu de teama vreunui pericol iminent! In zilele respective trebuie doar sa fim mai prudenti si de regula sa ne ocupam de activitatile noastre obisnuite.
*
Nota ref. la perioada 1-17 martie: indiferent de faza Lunii, in aceasta perioada, miscarea aparent retrograda a lui Mercur ne atrage atentia asupra faptului ca activitatile de informare, deplasare, incheiere de tranzactii, semnare de contracte, negocieri, studii se pot desfasura cu dificultate si este recomandat sa le amanam, daca se poate, sau sa ne luam masuri suplimentare de precautie – adica sa fim mai atenti si mai responsabili.
*

luna-7Luna in descrestere: 1-10 si 28-31 martie

In general, perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin sau ne sunt daunatoare. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora!
In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
In functie de specificul activitatii pe care dorim sa o desfasuram, putem alege, din intervalul cu Luna in descrestere, urmatoarele zile:
2 martie poate aduce provocari serioase pe calea reusitei noastre (Luna conjuncta cu Saturn “retrograd” in Scorpion), dar cu toate acestea putem gasi un sprijin in ajutorul unei persoane influente (Luna in trigon cu Soarele). De asemenea, putem consulta sfatul unor experti pentru a regandi un proiect mai vechi, insa in relatia cu persoanele in etate, administratorii sau alte figuri autoritare se impune mai multa precautie. In general este un moment bun sa reevaluam o situatie/ proiect din temelii, dar fara sa luam atitudine acum. Daca trebuie sa o facem si nu putem opta pentru o alta zi, cel putin sa programam activitatea seara, dupa orele 20.
Ziua de 3 martie poate fi aleasa in scopul desfasurarii unei activitati care necesita mai mult curaj si un volum mai mare de efort psihic si fizic (Luna in trigon cu Marte), cum ar fi o competitie, o confruntare cu un adversar redutabil sau o alta actiune in care trebuie sa luptam pentru cauza noastra si pentru ceea ce ne dorim. Insa, din pacate, trebuie sa sacrificam somnul de duminica dimineata si sa ne ocupam de aceasta activitate pana la orele 11 daca dorim sa obtinem rezultatele scontate.
6 martie s-ar putea dovedi o zi destul de dinamica si trebuie sa fim pregatiti, cel putin psihic, pentru orice abatere neasteptata de la planurile noastre, impusa de organisme sau factori aflati dincolo de controlul nostru (Luna conjuncta cu Pluton, in careu cu Uranus). Insa, putem obtine rezultate frumoase daca actionam dupa orele 12:15, suntem foarte atenti la detalii, grijulii cu informatiile/obiectele valoroase, toleranti, diplomati si daca analizam situatia de mai multe ori (Luna in sextil cu Venus, Soarele si Mercur “retrograd”). Acesta poate fi si un moment bun pentru a reconsidera un parteneriat.
Daca optam, in schimb, pentru data de 7 martie, activitatea se poate derula cu o mai mare usurinta decat in ziua precedenta (se “dizolva” aspectele tensionate ale Lunii cu Pluton si Uranus), insa recomandarile de mai sus se mentin. Pe de alta parte, am putea fi mai solicitati fizic decat in 6 martie, dar si mai hotarati si mai apti pentru a ne concretiza dorintele (Luna incepe sa aplice spre un sextil cu Marte).
8 martie poate aduce oportunitati neasteptate pe care le putem fructifica usor, insa numai dupa o analiza atenta si foarte pragmatica. Putem obtine un imprumut financiar pentru proiectele noastre de viitor, sprijin juridic, sustinere guvernamentala sau pur si simplu un semn ca in sfarsit ni “se face dreptate” intr-o chestiune importanta. Inainte sa ne ia “valul” entuziasmului, ar fi bine sa solicitam dovezi sau sa asiguram promisiunile primite printr-un act oficial (Luna realizeaza un “Triunghi minor” cu Jupiter si Uranus, insa Jupiter primeste aspecte tensionate de la planetele din Pesti).
Recomandarile pentru ziua de 8 martie devin impertative in 10 martie! De fapt, este mai prudent sa nu luam decizii importante acum si nici sa ne deplasam, indiferent cat de promitator suna ofertele care ni se fac (Luna conjuncta cu Neptun, in careu cu Jupiter, aplicand spre conjunctie cu Mercur “retrograd”). Ceea ce este recomandat sa facem este sa ne reanalizam asteptarile si motivatiile, sa apelam la consiliere de specialitate sau la sfatul unei persoane mai experimentate.
31 martie poate fi o zi potrivita pentru a desfasura cu succes o gama larga de activitati (Luna in trigon cu Soarele, Venus, Marte, Uranus), cu mentiunea ca este absolut necesar sa adaugam entuziasmului nostru si o doza considerabila de pragmatism (Luna in careu cu Neptun).

luna-0Luna noua: 11 martie

In general, Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.
In seara zilei de 11 martie are loc conjunctia luminatorilor in semnul Pestilor (casa a V-a a lunatiei)[1], zodie care este deja aglomerata cu planete. Luna si Soarele se separa de conjunctia cu Venus, urmand sa aplice spre Marte, stapanul lunatiei (Ascendentul momentului este in Scorpion).
La nivel individual, pot fi favorizate intalnirile private, in special cele amoroase, si initiativele secrete. De asemenea, putem sa folosim acest moment pentru a pregati urmatorii pasi care trebuie intreprinsi intr-un parteneriat, fie el amoros sau de afaceri.
Conditia este de a ne fi acordat inainte suficient timp pentru reflectie, pentru a (re)evalua si aspectele mai putin pragmatice ale acestuia, cum ar fi credinta noastra in scopul comun, compatibilitatea dintre idealurile noastre si cele ale partenerului, satisfactia resimtita in cadrul parteneriatului si in general gradul nostru de implinire. Insa, nu este recomandat sa trecem inca la fapte, desi nevoia de a actiona poate creste pe zi ce trece.
Pestii sunt in special vizati de aceasta configuratie, insa si Fecioarele, Gemenii si Sagetatorii. Dar, pentru fiecare dintre noi, lunatia va activa pentru o vreme anumite sectoare ale vietii.
La nivel social, aceasta perioada de aproximativ o luna de zile (pana la urmatoarea Luna Noua), ne poate reaminti de o strategie veche romana, aceea de a oferi poporului doar paine si circ pentru a-l mentine multumit. Chestiunea este ca harta lunatiei (cu Saturn „retrograd” in casa I-a si Jupiter in casa a VIII-a, ambele aspectand planete din casa a V-a), anunta ca vom avea parte doar de circ pe stomacul gol, probabil in ideea ca rasul ingrasa. Celor care obisnuiesc sa urmareasca programele de televiziune le recomand sa ramana aproape de televizor pentru ca sunt sanse mari sa aiba parte de un adevarat festin!
Daca activitati in domeniul show-bizz-ului, educatiei, artei, serviciilor destinate petrecerii timpului liber, copiilor sau femeilor s-ar putea sa simtiti mai accentuat efectele acestei Luni Noi.
De exemplu, se poate pune problema administrarii unor spatii destinate recreerii si distractiei si organizarii unor evenimente cu caracter artistic sau cultural. Chestiunea poate viza abandonarea sau reevaluarea unor proiecte, insa obtinerea fondurilor ar putea fi mult ingreunata sau pusa sub semnul intrebarii in contextul economic actual. Taxele pot suferi ajustari decise, insa, pe baza unor ratiuni mai putin clare sau realiste (Jupiter, stapanul casei a V-a, aflat in casa a VIII-a si in careu cu Mercur „retrograd” si Neptun din casa a V-a).
De asemenea, se pot aduce in discutie subiecte etice sau legislative care privesc copiii, femeile, educatia sau viziunea generala asupra sexualitatii si promiscuitatii.

luna-3Luna in crestere: 12-26 martie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.
In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.
In functie de necesitatile actiunii demarate, zilele favorabile din intervalul cu Luna in crestere, pot fi utilizate optim astfel:
16 martie este o zi potrivita pentru a demara tipuri diversificate de actiuni, in special daca avem nevoie de sustinere din partea unor persoane influente, figuri publice sau din partea unui partener important (Luna in sextil cu Venus si Soarele). Relatiile romantice pot fi favorizate, activitatile artistice, evenimentele sociale si caritabile.
Atentionarea lansata in nota de la inceputul articolului devine imperativa pentru ziua de 17 martie (Luna traseaza un careu spre Mercur, care este inca „retrograd”, si spre Neptun). Este recomandat sa urmam sfatul expertilor, al autoritatilor sau al mentorilor nostri si astfel ne sporim sansele de a inregistra un succes (Luna aplica spre conjunctie cu Jupiter). De asemenea, poate fi un moment potrivit pentru a lua in considerare propunerile inedite, posibilitatea dezvoltarii viitoare a activitatii sau necesitatea implicarii unor organizatii in problema aflata  in discutie (Luna in sextil cu Uranus).
In aceeasi idee, putem alege ziua de 18 martie, in special orele diminetii, cu atat mai mult cu cat Mercur isi reia mersul direct in aceasta zi, iar efectele careului trasat de Luna spre acesta incep sa se diminueze.
Climatul astral al zilei de 20 martie se poate dovedi destul de tensionat, situatia devenind mai dificil de gestionat (Luna este implicata intr-un „careu in T” cu Marte, Uranus si Pluton) si din acest motiv, daca suntem nevoiti sa actionam in aceasta zi, cel putin sa o facem dupa orele 15 (cand aspectele mai slabesc in influenta). Este necesar sa luam in considerare faptul ca proiectele si propunerile inedite ar putea fi respinse astazi. De asemenea, orice revolta impotriva autoritatii sau a unor persoane mai influente decat noi va fi sanctionata. Este recomandat sa apelam la ascultarea activa a interlocutorului si sa comunicam empatic cu acesta. Putem face referire la proiecte sau idei similare care s-au dovedit fezabile sau la marturiile unor experti (Luna e punct focar in configuratia „Zmeu” din care fac parte Mercur, Neptun, Saturn si Pluton).
Ziua de 22 martie pare a fi cea mai favorabila din tot intervalul, asa ca este indicata pentru majoritatea tipurilor de activitati (Luna in trigon cu Venus, Soarele si Uranus).

luna-5Luna plina: 27 martie

In general, cand este Luna plina nu este recomandabil sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionam sau nu, orice am face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu noi insine).
In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!
In 27 martie, cu putin timp inainte de pranz, are loc opozitia luminatorilor pe axa semnelor cardinale Balanta – Berbec[2]. Impreuna cu Luna si Soarele, in configuratie sunt implicate si Venus, Marte, Uranus (toate in Berbec), Pluton din Capricorn si Jupiter din Gemeni – se formeaza configuratiile „Careu in T” si „Triunghiul lui Tales”.
Ca de fiecare data, Luna Plina ne dinamizeaza intr-un domeniu sau altul al vietii noastre, fiecare manifestand „simptome” mai mult sau mai putin deranjante.
De data aceasta, cauzele ar putea avea o natura relational-decizionala – pentru aceia dintre noi care ne-am permis un moment de reflectie cu ocazia Lunii Noi in problema unui parteneriat (vezi mai sus) si ne-am dus intentiile pana la capat, in aceste zile vom culege roadele actiunilor noastre. Oricum ar fi acestea, „culesul” nu va fi lipsit de tam-tam si public, insa sunt sanse mari ca imaginea noastra (sau a institutiei pe care o reprezentam) sa nu aiba de suferit, ci dimpotriva!
In schimb, trebuie sa recunoastem ca relatia cea mai provocatoare ramane aceea cu noi insine si astfel am putea trai in aceste zile, intr-un mod mai acut decat de obicei, un conflict intern intre ceea ce dorim sa intreprindem vs. ceea ce este de bun-simt si frumos sa facem, asa incat sa nu lezam cumva pe altul.
Ceea ce ar fi bine, insa, sa facem de aceasta data, este sa apelam cu incredere la un „for superior”, obiectiv si mai experimentat decat noi (Jupiter), care, in functie de tipul problemei in discutie, ar putea fi un consilier, un prieten de incredere, un mentor, un organ de decizie, o institutie, s.a.m.d.
Semnele cardinale – Balantele, Berbecii, Capricornii si Racii – ar putea resimti mai acut aceasta Luna Plina.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) reprezinta momente de timp in care pare ca facem totul degeaba. Nu este recomandabil sa incepem o lucrare noua sau sa investim, pentru ca probabil nu se va finaliza la parametri doriti. Cel mai bine este sa urmam rutina cu care suntem obisnuiti, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi acest moment in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).
Momentele in care Luna are mers in gol sunt:
28 feb. 10:36 – 1 mar. 19:33
3 mar. 11:18 – 23:10
5 mar. 17:28 – 6 mar. 12:13
7 mar. 23:14 – 8 mar. 5:01
9 mar. 0:07 – 10 mar. 8:18
11 mar. 21:51 – 12 mar. 13:17
13 mar. 10:01 – 14 mar. 21:08
17 mar. 1:10 – 8:08
19 mar. 19:26 – 20:55
20 mar. 20:01 – 22 mar. 8:49
23 mar. 5:27 – 24 mar. 17:49
25 mar. 14:45 – 26 mar. 23:31
27 mar. 20:14 – 29 mar. 2:53
29 mar. 22:24 – 31 mar. 6:13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu