vineri, 5 aprilie 2013

Astrele in aprilie 2013

de Carmen Codirla
astrele-aprilie-013Lucruri noi se deslusesc in aprilie, noi inceputuri, franturi de viitor, proiecte de urmat. Triada – Soare Marte Venus -, intra in Taur, activeaza axa Acumularii, incepe un dialog cu Saturn si deschide sezonul opozitiilor din aceasta primavara. La randul lui, Mercur, receptor al luminii spirituale, se desprinde de Chiron si se contopeste cu octava sa superioara, Uranus. Vibratia celor doua configuratii holistice cu care ne-am obisnuit de la inceputul anului, Aripi de Pasare Mici in semne mutabile si cardinale si Triunghiul Minor feminin, avandu-l focar pe Pluton, se estompeaza treptat.Toate planetele lente tranziteaza segmente noi de zodiac, iar Jupiter demareaza noul sau ciclu din acest an. In aprilie ceva nou se naste in sufletele noastre, sub ochii nostri.

De unde si pana unde se vor deplasa planetele in luna aprilie si despre ce ne vorbesc tranzitele lor in aceasta perioada

Soarele - energia vietii – se va afla in primele doua decade ale lunii in Berbec. Tranzitul sau exaltat ne predispune in aceasta perioada sa fim activi, curajosi si sa demaram proiectele pe care le-am visat sau intuit ca fiind necesare pentru evolutia noastra. El trezeste in noi ambitia, hotararea si entuziasmul. Sambata 20 aprilie, intrand in Taur, Soarele va pune in lumina natura noastra practica. Astfel, dupa ce am luat initiativa am putea sa fim tentati, in ultima decada a lunii, sa ne folosim priceperea si sa lucram cu tenacitate si determinare la consolidarea caii pe care am ales sa o urmam. Am putea sa fim interesati de aspectele materiale ale existentei noastre, de siguranta si stabilitate. Sfarsitul lunii il gaseste pe Soare la gradul 11 Taur.
In primele doua zile ale lui aprilie, Luna - energia subconstientului – se va afla in Sagetator. Apoi ea va tranzita pe rand semnele: Capricornului (2,3,4 aprilie), Varsatorului (4,5,6 aprilie), Pestilor (6,7,8 aprilie), Berbecului (8,9,10,11 aprilie), Taurului (11,12,13 aprilie), Gemenilor (13,14,15,16 aprilie), Racului (16,17,18 aprilie), Leului (18,19,20 aprilie), Fecioarei (21,22,23 aprilie), Balantei (23,24,25 aprilie), Scorpionului (25,26,27 aprilie), Sagetatorului (27,28,29 aprilie), Capricornului (29,30 aprilie). Faza de Luna noua, prima Luna noua dupa echinoctiul de primavara, va avea loc miercuri, 10 aprilie. Luna si Soarele, prinse intr-un Stelium alaturi de Venus si Marte, se vor afla conjuncte in semnul Berbecului la gradul 20º41. Faza de Luna plina va avea loc joi, 25 aprilie, cand Luna se va afla in semnul Scorpionului, la gradul  5º46, in opozitie cu Soarele din Taur. Tot pe 25 aprilie va avea loc o mica eclipsa partiala de Luna, vizibila in intregime de pe teritoriul Romaniei. Prima eclipsa din acest an face parte din seria de eclipse SAROS 112, fiind a 65-a dintr-un total de 72 si ultima eclipsa partiala de Luna din serie.
Mercur - energia mintii – in mers direct si rasarind inaintea Soarelui intreaga luna, tranziteaza in primele 13 zile semnul Pestilor iar pe 14 aprilie, intra in Berbec. Sambata, 6 aprilie, el va tranzita gradul 19 Pesti de la care si-a inceput retrogradarea in februarie si de unde acum va demara un nou ciclu. In perioada 6 aprilie – 11 mai (cand va avea loc urmatoarea conjunctie superioara Soare – Mercur) idei si ganduri noi, luminoase, isi pot face loc in mintea noastra. Daca sederea lui Mercur in Pesti pentru mai bine de doua luni ne-a predispus sa devenim ultrasenzitivi, receptivi si relaxati mental, odata cu intrarea sa in Berbec mintea intra in fierbere. Reflectorul se muta de pe instabilitate, imprastiere si plutire pe autoafirmare, initiativa si hotarare. Am putea sa devenim directi si transanti in comunicare sustinindu-ne si argumentandu-ne cu glas tare propriile pareri. Viteza de procesare a informatiilor creste, perceptiile noastre din lente si imaginative devin rapide iar reactiile spontane. Pana la sfarsitul lunii, Mercur va parcurge 28 de grade din semnul Berbecului.
Venus - energia dragostei – se inflacareaza in prima jumatate din luna cu vibratia puternica de autoafirmare a Berbecului iar in cea de a doua jumatate se impleteste cu nevoia de stabilitate si confort a Taurului, trezind placerea simturilor, senzualitatea si puterea de seductie. Incepand de luni, 15 aprilie, Venus va intra in Taur, semnul sau de domiciliu, din care pana la sfarsitul lunii va parcurge primii doi decani.
Marte - energia actiunii – aflat intreaga luna in tandem cu Soarele, isi va continua tranzitul prin semnul sau de domiciliu, Berbecul, pana pe 20 aprilie cand, urmandu-si partenerul, va intra in semnul Taurului. Daca in primele doua decade ale lunii suntem iuti, vesnic in miscare si simtim ca am putea sa mutam muntii din loc daca asta ne-ar fi dorinta, dupa 20 aprilie vom avea tendinta sa luam lopata in mana si sa trecem la treaba. Actiunile noastre se vor indrepta spre lucruri concrete, palpabile. La final de luna il gasim pe Marte exilat la gradul 8 in Taur.
Jupiter  – energia progresului – singura planeta care inca activeaza semnele de Aer  isi accelereaza ritmul deplasarii parcurgand in aceasta luna intervalul cuprins intre 12 si 17 grade Gemeni. Joi, 25 aprilie, Jupiter va tranzita gradul 16°23 de la care si-a inceput retrogradarea pe 5 octombrie 2012. El va reveni asupra proiectelor lasate in asteptare anul trecut, demarand un nou ciclu. Acest ciclu poarta amprenta celei mai stralucitoare stele din constelatia Orion, steaua fixa Rigel, norocoasa, aducatoare de fericire, glorie si beneficii. Simbolul Sabian al gradului 17 Gemeni: “Capul unui tanar robust se preschimba in cel al unui ganditor matur”, cat si vibratia stelei Rigel par sa ne vorbeasca despre o transformare a mintii, despre finalizarea cu succes a unui proces de maturizare si trecerea la o treapta superioara a intelegerii lucrurilor. Confruntandu-ne cu situatii sau evenimente pe care le-am mai trait, am putea sa descoperim ca reactiile noastre pot fi altele, mai controlate, mai intelepte. Calea ratiunii descoperita de Jupiter -Inteleptul exilat- ar putea sa ne fie fundament pentru reusita actiunilor viitoare.
Saturn – energia organizarii si cumpatarii – deplasandu-se in continuare in sens aparent retrograd va parcurge in aprilie intervalul cuprins intre gradele 10 si 8 Scorpion. Pledoaria profesorului sustine ideea potrivit careia cu cat coboram mai adanc in noi insine si ne autoanalizam, cu atat ne inaltam mai sus spre lumina.
Uranus - energia intuitiei si inventivitatii-  tranziteaza in acesta luna gradele 8,9 si 10 Berbec trecand din primul decan al acestui semn zodiacal guvernat de Marte, in cel de-al doilea decan guvernat de Soare si asociat cu Semnul Leului. Aceasta combinatie de energii ne-ar putea stimula intr-un mod subtil, nou si neasteptat sa ne autoafirmam prin daruire si creativitate. Luandu-si ramas bun de la Venus, Soare si Marte, Uranus se pregateste sa-l intampine cum se cuvine pe Mercur. Sambata, 20 aprilie, va avea loc conjunctia celor doua astre la gradul 9°45 Berbec: viziunea de ansamblu, in imensitatea ei, se va regasi continuta in viziunea de detaliu, gandirea abstracta va fuziona cu gandirea concreta iar intreaga zestre de cunoastere se va revarsa asupra mintii omenesti.
Neptun - energia credintei nelimitate – va tranzita in aprilie gradul 4 al semnului sau de domiciliu, Pestii. Ramanand fara vizitatori dupa intrarea lui Mercur in Berbec (14 aprilie), doar cu chiriasul sau mai vechi centaurul vindecator Chiron, Neptun va tine in continuare usa intredeschisa spre alte orizonturi si realitati profunde unde, in cautarea idealurilor noastre, ne va invita sa mai aruncam din cand in cand cate o privire. In a doua jumatate a lunii, odata cu ingresul planetelor “personale” in semnul Taurului, el va rafina si sensibiliza cu vibratiile sale sentimentele si actiunile noastre. Am putea sa ne simtim artisti, inspirati si imaginativi.
Pluton - energia vointei divine – va intra incepand cu 12 aprilie in miscare aparent retrograda. El va retrograda in acest an mai bine de 5 luni, pana pe 20 septembrie. Retrogradarea sa se va opri la gradul 8º59 Capricorn, grad pe care l-a tranzitat pe 22 decembrie 2012. Tranzitul retrograd plutonian ar putea sa regleze, sa restructureze si sa reorganizeze, atat la nivel colectiv cat si individual, procese care au avut loc in perioada 22 decembrie – 12 aprilie si ne invita sa fim deschisi transformarilor, sa le patrundem sensul si sa le acceptam cu intelepciune. El ar putea sa aduca schimbari pentru noi toti dar mai ales pentru cei care au planete sau puncte importante in harta natala in intervalele cuprinse intre gradele 9° si 11° Capricorn, Rac, Berbec, Balanta.

O privire de perspectiva asupra configuratiilor holistice pe care astrele le traseaza cu precizie de arhitect si a caror vibratii specifice pun in evidenta potentialul momentului

Vibratia Berbecului, semn cardinal si de Foc, este cea care genereaza potentialitatea in plan spiritual pentru fiecare dintre noi. Ea va domina atmosfera in primele 20 de zile ale lunii fiind activata de tranzitele planetelor “personale”, grupate intr-un Stelium inca din martie, si de conjunctiile la grad perfect ale acestora: Venus – Marte (7 aprilie), Soare – Marte (18 aprilie), Mercur – Uranus (20 aprilie). Generarea potentialului spiritual presupune lupta continua si inflacarata pentru dobandirea inteligentei si puritatii sufletesti. Inseamna sa ai curaj sa te avanti cu ajutorul pasiunii si dorintei purificate cat mai sus posibil si sa aspiri precum natura, la binefacerile stralucirii solare. Pe acest fundal, tranzitul rapid al Lunii creeaza conditii favorabile sa ne manifestam.
Pe 1 aprilie, Luna in Sagetator formeaza un Careu in T in semne mutabile alaturi de Jupiter si Mercur (focar) si in acelasi timp o Nicovala al carei semn cheie este Varsatorul. Cele doua configuratii holistice isi impletesc vibratiile si ne indeamna sa fim deschisi la minte si receptivi, sa ne controlam gandurile si sa acceptam cu detasare schimbarile care pot sa apara in viata noastra. Mesajul de inceput de luna se refera la importanta folosirii intelectului si ratiunii, la trezirea constiintei. Vineri 5 si duminica 7 aprilie, tranzitand semnul Varsatorului si mai apoi pe cel al Pestilor, Luna formeaza o pereche de Triunghiuri Minore cu focare in semne cardinale (Steliumul din Berbec si Pluton din Capricorn). Ea activeaza mai intai semnele masculine (Varsator-Gemeni-Berbec) si apoi pe cele feminine (Pesti-Scorpion-Capricorn) impulsionandu-ne sa ne punem in valoare ideile si sensibilitatea (bazele triunghiurilor minore sunt trigoane in semne de Aer si Apa).
In intervalul 8-11 aprilie tranzitul Lunii inteteste puterea focului. Cele doua Luminarii, Venus, Marte si Uranus se vor afla in Berbec. Faza de Luna Noua de miercuri 10 aprilie, aspectata doar de Lilith din Gemeni printr-un sextil, pare sa fie inspirul celest al focului purificator inaintea expirului care incepe chiar de a doua zi prin intrarea Lunii in Taur. Opozitia trasata de Luna in Taur catre Saturn, mediata de Neptun (sextil Luna – Neptun) si Pluton (trigon Luna -Pluton), formeaza doua Triunghiuri Thalesiene care se imbina intr-un Cort feminin activand semnele fixe si axa Acumularii. Acest moment de introspectie ne poate provoaca, inainte de a cobori in arena, sa raspundem la intrebarea: cu cine suntem pregatiti sa luptam si pentru ce ? Simbolul Sabian al gradului 20º41 Berbec este “Un boxer intrand in ring”. Incepand de luni, 15 aprilie, dupa ce preda stafeta lui Mercur proaspat intrat in Berbec, Venus in Taur va activa si ea pentru urmatoarele trei saptamani semnele fixe, respectiv de Pamant si axa Acumularii. In tranzit prin Rac, pe 16 aprilie, Luna formeaza impreuna cu Neptun si Saturn o Piramida in semne de Apa reactivand planul emotional. Pastrand acelasi ton ea formeaza si un Triunghi minor in semne feminine alaturi de Venus si Neptun. Opozitia Lunii cu Pluton transforma Piramida intr-un Zmeu si formeaza cu dublul Mercur – Uranus din Berbec un Careu in T cardinal. Motivati de ideea plutoniana de a trai intr-o lume transformata de adevar, virtute si armonie, dar si impulsionati de energia semnelor cardinale, am putea sa simtim nevoia sa cautam in noi insine sensibilitatea, iubirea, inclinatiile artistice si sa le manifestam in exterior.
Inainte de a intra in semnul Taurului, Soarele exaltat si Marte in domiciliu fac joi, 18 aprilie, o conjunctie la gradul 29 Berbec. Ea ne aprinde torta a carei lumina ne va insoti pentru urmatorii doi ani in incursiunile din regatul subteran al Scorpionului, inlaturandu-ne temerile si slabiciunile. Ne activeaza vointa, increderea si ne predispune la actiuni energice, hotarate si pline de entuziasm, orientate spre dobandirea pacii interioare. Conjunctiile Soare – Marte au loc o data la 2 ani si 2 luni. Urmatoarea conjunctie va avea loc in iunie 2015 si va activa semnul Gemenilor. Atunci, Saturn se va afla deja in Sagetator. Vineri, 19 aprilie, tranzitul Lunii prin semnul Leului da nastere unei Case cu bolta de foc (trigonul Luna – Mercur/Uranus), unui Careu in T in semne fixe si unor Aripi de pasare Mari formate in semne cardinale si fixe. Aceste configuratii ne vestesc schimbarea de vibratie a momentului.
Incepand cu 20 aprilie apa se evapora incet iar potentialul focului prinde forma. Conjunctia la grad perfect Mercur – Uranus din Berbec si ingresul tandemului Soare – Marte in Taur ne invita sa facem sinteza informatiilor si cunostintelor de care dispunem si sa trecem la treaba, sa fim perseverenti, practici, meseriasi. Sa ne constientizam nevoile si sa le satisfacem, sa sesizam oportunitatile si sa devenim creativi.
Duminica, 21 aprilie, primim mutarea in Plic. Intrand in Fecioara, Luna formeaza alaturi de Pluton si Venus o Piramida in semne de Pamant pe care o inchide intr-o scrisoare parfumata, feminina, sigilata de Saturn si de cuplul Neptun – Chiron. Continuandu-si tranzitul, ea traseaza un careu catre Jupiter si construieste o Casa fondata pe sextilul Jupiter – Mercur/Uranus, al carei element predominant este Pamantul. Mesajul celor doua configuratii este despre seriozitatea, tenacitatea si capacitatea noastra de realizare a scopurilor propuse. Pentru asigurarea stabilitatii materiale si emotionale avem deja toate informatiile necesare, trebuie doar sa ne mobilizam pentru a le pune in practica.
Luni, 22 aprilie, opozitia Venus – Saturn deschide sezonul relationarii pe baze noi. Acest aspect marcheaza incununarea eforturilor fiecaruia, demarate cu ocazia conjunctiei dintre cele doua astre, de revizuire in profunzime a propriului sistem de valori (conjunctia Venus – Saturn a avut loc pe 27 noiembrie 2012 la gradul 6 Scorpion, Simbol Sabian: “Scufundatori la adancime”). Atatea ganduri noi, atatea idei revolutionare si neasteptate ne-au asaltat in ultima vreme incat avem nevoie de energie pentru a le confrunta cu vechile tipare din subconstient, pentru a le integra si stoca in sertarele memoriei. Tocmai la acest proces de confruntare si integrare informationala face referire tranzitul Lunii prin Balanta, miercuri 24 aprilie. Ea formeaza un Careu in T cu baza, opozitia Luna – Mercur/Uranus, si focar Pluton activand semnele cardinale si furnizandu-ne energia necesara pentru up-gradarea memoriei si resetarea sistemului. Joi, 25 aprilie, penduland intre subconstientul resetat si dorinta de actiune, suntem invitati la eclipsa. Aceasta eclipsa de Luna plasata pe axa Acumularii pare sa ne influenteze mai ales la nivel individual (opozitia Soare/Marte – Luna/Saturn). De eclipsa, lumina Soarelui se rasfrange imprejur si am putea sa vedem mai clar lucrurile si persoanele din jurul nostru. Vineri, 26 aprilie, cele doua planete feminine, Luna si Venus, se pozitioneaza pe axa Nodurilor Lunare, Luna in Scorpion, in cadere, in conjunctie cu Nodul Nord si Venus in Taur, in domiciliu, in conjunctie cu Nodul Sud. Ele ne invita sa devenim atenti la gestionarea resurselor si sa invatam cum sa fim multumiti, relationand. Revenind in Sagetator si Capricorn, blanda Doamna a Noptii reface configuratiile de inceput de luna, Nicovala, Careul in T mutabil si Cortul feminin, creandu-ne senzatia unui deja-vue.
Concluzionand, in aprilie suntem invitati sa semanam ascutimea si iuteala focului in pamantul trainic si hranitor si sa ne straduim sa le facem sa creasca si sa rodeasca. Suntem predispusi sa simtim si sa ne bucuram de culorile vii, parfumul suav si cantecul vesel, gustul dulce si textura proaspata a naturii trezite la viata, fiind cu mintea in priza si cu picioarele bine infipte in pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu