sâmbătă, 3 august 2013

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii - august 2013

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem faza  Lunii si apoi ziua potrivita pentru nevoile noastre.
Nota: Comentariul se refera la modul in care ar putea evolua o anumita situatie in timp si la cum s-ar putea finaliza, in functie de ziua pe care o alegem pentru a ne ocupa de aceasta. Asadar, efectele nu se intind numai pe doua-trei zile, ci isi pun amprenta pe toata perioada desfasuratii activitatii in cauza.

luna-7Luna in descrestere: 1-6 si 22-31 august

Perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora! Tot acum se pot face si imprumuturi bancare. In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
  • 1 si 2 august: putem finaliza relativ repede si usor ceea ce ne-am propus odata ce reusim sa ne concentram pe chestiunea respectiva. Este important sa nu ne lasam furati de peisaj sau sa cedam unor toane de moment, fie ale noastre, fie ale partenerilor, si sa ne amintim ca “nu tot ce zboara se mananca”. Flexibilitatea, inventivitatea, spontaneitatea sunt atuurile care ne pot scoate acum dintr-un eventual bucluc. Daca avem de ales, este recomandat sa actionam in prima din cele doua zile.
      (Luna in Gemeni aplica spre careu cu Neptun retrograd si Venus si spre sextile cu Soarele si Uranus re.).
  • 3, 4 si 5 august: sunt zile dinamice, cand lucrurile ne pot scapa brusc de sub control sau se pot intoarce in favoarea noastra tocmai cand nu ne asteptam! Sa abordam activitatea pe care dorim sa o realizam cu seriozitate si cu tact, in special in chestiuni legale si administrative, si mai ales daca tine de educatie, sport sau implica o deplasare!
      (Luna in Rac aplica spre trigoane cu Saturn, NN si Neptun re., participa la un careu in T cu Jupiter, Uranus re. si Pluton re.; formeaza conjunctii cu Marte si Mercur, si un sextil cu Venus).
  • 6 august: recomandarile pentru aceasta zi sunt incluse in comentariul pentru Luna Noua.
  • 22 si 23 august pana la ora pranzului: pot aparea oportunitati de a concretiza sau de a finaliza ceea ce ne dorim! Sa fim gata, asadar, sa ne mobilizam in acest sens pentru ca, vorba aceea, astrele iti dau, dar nu-ti baga in traista!
      (Luna in Pesti se desprinde din conjunctia cu Neptun re. si aplica spre trigoane cu Jupiter si Marte).
  • 23 august dupa ora pranzului, 24 si 25 august: daca as (pre)vedea ca o relatie importanta urmeaza sa fie pusa pe jar si tinuta acolo suficient incat sa ma frig, eu una mi-as (re)comanda niste gheata… si un vin bun, potrivit la friptura! :) Dincolo de eventualele incurcaturi de natura relationala, recomand atentie deosebita in chestiunile juridice si financiare, in lucrul cu utilaje mecanice si electrice, in deplasari, efort fizic si sport!
      (Luna in Berbec aplica spre opozitie cu Venus, spre conjunctie cu Uranus re. si careuri cu Jupiter si Marte).
  • 26 si 27 august:  am convingerea ca suntem capabili sa ne pastram cumpatul si sa avansam incet, cu rabdare si tenacitate in directia propusa, reusind in ciuda obstacolelor care pot aparea acum in calea noastra.
      (Luna in Taur aplica spre trigoane cu Soarele, Mercur si Pluton re., spre opozitie cu Saturn si NN; spre sextile cu Neptun, Jupiter si Marte).
  • 28, 29 si 30 august pana-n orele 16: daca ne mobilizam, putem dispune de energia, entuziasmul si sclipirea de geniu necesare pentru a demara o activitate noua, insa este recomandat sa ne aplecam cu mai multa atentie asupra detaliilor. Sa nu facem lucrurile de mantuiala si sa nu ignoram vointa sau preferintele celor aflati in pozitie de conducere sau a caror implicare conteaza pentru reusita proiectului nostru. Mare atentie in toate chestiunile financiare si in cele care tin de comunicare si imagine!
      (Luna in Gemeni aplica spre sextile cu Marte, Uranus re., spre careuri cu Neptun re., Soarele si Mercur si spre trigon cu Venus).
  • 30 august dupa orele 16 si 31 august: sunt sanse mari sa realizam cu succes ceea ce ne-am propus daca suntem atenti sa nu abuzam de ceea ce ni se pune la dispozitie, suntem fair-play in relatiile cu partenerii si sustinatorii nostri si suntem capabili sa ne adaptam din mers la eventuale schimbari inopinate.
            (Luna in Rac aplica spre trigoane cu Neptun re., Saturn, NN; formeaza un careu in T cu Pluton si Uranus retrograde, sextile cu Soarele si Mercur, conjunctie cu Jupiter si in final careu cu Venus).

luna-0Luna noua: 7 august

In general, momentul de Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.
Separandu-se din careul cu Saturn, cu Nodurile Lunare si din trigonul cu Uranus retrograd, Luna perfecteaza conjunctia cu Soarele in noaptea zilei de miercuri, in semnul de domiciliu al acestuia, Leul, oferindu-ne sansa de a proiecta mental un nou inceput.
Momentul fiind propice reflectiei, propun ca subiect al acesteia ideea conform careia orice act de creatie este, mai intai, un act de distrugere, dupa cum afirma si genialul artist Pablo Picasso.
Daca reusim sa patrundem aceasta idee, cred ca vom duce cu inima usoara orice proiect la care dorim sa ne inhamam incepand cu ziua de maine si pana in 4 septembrie (cand are loc urmatoarea faza de Luna Noua), cu atat mai mult daca ne numaram printre nativii semnelor fixe (Leu, Varsator, Scorpion, Taur) sau avem Luna, Ascendentul sau alte elemente importante ale hartii natale in aceste zodii.

luna-3Luna in crestere: 8-20 august

Perioada de crestere a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea proiectelor sau dezvoltarea lor. In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari si interventiile chirurgicale.
  • 8, 9 si 10 august: atat timp cat ramanem vigilenti si pragmatici, nimic nu ne opreste sa demaram cu succes ceea ce ne-am propus sa realizam acum. Recomand atentie sporita in tranzactii si deplasari!
      (Luna in Fecioara aplica spre opozitie cu Neptun re., trigon cu Pluton re., sextile     cu Saturn, Jupiter, Marte si conjunctie cu Venus).
  • 11 si 12 august: zile pline de dinamism, cand situatia poate lua o turnura neasteptata, testandu-ne rezistenta la efort, capacitatea de adaptare la schimbare si de a lua decizii in conditii vitrege. Este necesar sa scoatem artileria grea in materie de abilitati mentale, de comunicare si indemanare!
      (Luna in Balanta aplica spre sextil cu Mercur, dupa care reactiveaza aspectele tensionate dintre Jupiter, Pluton re. si Uranus re; in final realizeaza un careu cu Marte).
  • 13 si 14 august: in cazul in care lucrurile se misca mai greu in favoarea noastra, recomandarea este sa apucam cu incredere mana care ni se va intinde si sa ne pastram increderea, mobilizandu-ne intreaga energie pentru atingerea scopului propus. Rezultatul efortului nostru cred ca va fi cel putin satisfacator. Atentie sporita in tot ce intreprindem si mai ales in relatia cu persoane aflate in pozitie de autoritate sau comanda.
      (Luna in Scorpion aplica spre trigoane cu Neptun re., Jupiter si Marte, spre conjunctie cu Saturn si careuri cu Mercur si Soarele; spre sextile cu Pluton re. si, in final, cu Venus).
  • 15 si 16 august: initiativele de anvergura, ambitioase si originale, pot cunoaste succesul daca sunt demarate in aceste zile, conditia fiind aceea de a ne asigura ca nu ne vom imbata cu apa rece. Asadar, haideti sa ne urmam visurile… cu ochii larg deschisi!
      (Luna in Sagetator aplica spre careu cu Neptun re. si apoi spre trigoane cu   Uranus re., Mercur si Soare).
  • 17 si 18 august: ne-am putea simti presati de imprejurari sa reactionam, desi situatia poate cere sa actionam cu rabdare si prudenta in ideea de a ne oferi timp, noua insine, pentru a dramui cu cap resursele de care dispunem. Este potrivit sa fim cumpatati, chiar daca toate in jurul nostru instiga la exces. Sigur ca nimeni nu ne opreste sa le comitem odata ce suntem gata sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile intreprinse. Intotdeauna capatam ceea ce meritam: experienta…
      (Luna in Capricorn aplica spre careuri cu Venus si Uranus re., spre sextile cu Neptun re., Saturn si NN, spre conjunctie cu Pluton si opozitii cu Jupiter si  Marte).
  • 19 si 20 august: recomandarile pentru aceste zile se regasesc in comentariul aferent Lunii pline.

luna-5Luna plina: 21 august

In general, cand este Luna plina nu este recomandat sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante. Fie ca dorim sau nu, actiunile noastre vor atrage atentia si va exista o mare probabilitate ca tensiunile acumulate sa rabufneasca acum. In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare si eforturile fizice prea mari. Atentie si la pericolul de accidentare!
Pe parcursul zilelor care preced momentul de Luna plina, si inclusiv in aceasta zi, ne-am putea simti constransi sa ne conformam unei situatii sau unei idei impuse de o autoritate exterioara sau ceruta, pur si simplu, de mersul natural al lucrurilor.
Chiar daca ne-am putea simti datori sa nu cedam fara, cel putin, un protest verbal, sa ne pastram obiectivitatea si sa cautam avantajele situatiei pentru ca schimbarea s-ar putea sa ne convina pe ici, pe colo sau sa ne impulsioneze sa devenim mai creativi.
Nu este o zi pe care as recomanda-o pentru a demara un proiect important, insa partea plina a paharului ar putea consta in faptul ca eventuala situatie constrangatoare poate crea oportunitatea de a lega sau de a reinventa un parteneriat! Sa fim pe faza, asadar, mai ales daca suntem nativi ai semnelor Varsator, Leu, Scorpion si Taur sau avem Luna sau Ascendentul in aceste zodii.
(Tehnic vorbind, cu doua zile inainte de momentul de Luna plina – vezi detalii mai jos – aceasta pasise in Varsator, realizase careuri cu Saturn si Nodurile Lunare, trigon cu Venus, sextil cu Uranus re. si opozitie cu Mercur; dupa opozitia cu Soarele, paraseste semnul Varsator).

Alte informatii utile

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)
Despre intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) se spune ca ar fi momente de timp in care pare ca facem totul degeaba, existand o mai mare probabilitate ca activitatea sa nu se finalizeze la parametri doriti. Recomandarea obisnuita este sa ne urmam rutina, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi aceste momente in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).
Mai sus, in prezentarea zilelor, am tinut cont si de aceste momente, insa le-am gandit in functie de contextul astral al zilei in discutie. Dar, pentru cei care doresc sa le utilizeze izolat, iata lista completa a momentelor cu Luna fara directie din luna calendaristica curenta:
1 aug. 19:48 – 3 aug. 7:29;
5 aug. 9:48 – 19:57;
7 aug. 0:50 – 8 aug. 6:56;
10 aug. 1:04 – 16:07;
12 aug. 4:28 – 23:17;
15 aug. 0:29 – 4:04;
16 aug. 20:31 – 17 aug. 6:25;
18 aug. 21:25 – 19 aug. 7:06;
21 aug. 4:44 – 7:43;
23 aug. 4:38 – 10:12;
25 aug. 13:01 – 16:13;
28 aug. 1:57 – 2:07;
29 aug. 7:44 – 30 aug. 14:32.
Aspecte exacte Luna-Soare:
Sextil: 1 aug. ora 13:32, gr. 10 Gemeni-Leu; 12 aug. ora 4:16, gr. 20 Balanta-Leu si 31 aug. ora 6:34, gr. 8 Rac-Fecioara.
Conjunctie: 7 aug. ora 0:50, gr. 15 Leu.
Cuadratura: 14 aug. ora 13:56, gr. 22 Scorpion-Leu si 28 aug. ora 12:34, gr. 6 Gemeni-Fecioara.
Trigon: 16 aug. ora 20:31, gr. 24 Sagetator-Leu si 25 aug. ora 21:16, gr. 3 Taur-Fecioara.
Opozitie: 21 aug. ora 4:44, gr. 29 Varsator-Leu.

http://www.astrotext.ro/2013/08/influentele-lunii-in-august-2013/

Un comentariu:

  1. Buna,
    * Aveți finanțare proastă?
    * Căutați investiții sau împrumuturi personale?
    * Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile și a plăti datoriile?
    * Aveți nevoie de împrumut de afaceri fără stres și aprobare rapidă?
    * Ai nevoie de împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă.

    Nu căutați mai mult pentru că sunteți acum în locul potrivit.
    "REGINA FINANCE" este aici pentru a vă oferi zâmbetul financiar pe față.

    Oferim toate tipurile de împrumuturi la o rată a dobânzii superlativă.
    Capitalul nostru este garantat și sigur, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem un furnizor de asigurări de renume, legitim și acreditat.
    Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar.
    Contactați-ne prin e-mail: (reginafinance90@gmail.com).

    RăspundețiȘtergere