marți, 4 august 2015

Luna în august 2015

Luna în descreştere 1-14 august

Începutul lui august stă sub efectele Lunii pline din Vărsător, care s-a format în ultima zi a lui iulie, pe Axa Cunoaşterii. Aşadar, una dintre cele mai fierbinţi luni ale anului este aşa nu doar la propriu, ci şi la figurat. Soarele aflat în domiciliul său predispune la iubire, exuberanţă, răsfăţ, aventură, manifestări creative, expansiune. Se poate spune că nu doar focul exterior se manifestă, ci şi focul interior, chemarea spre viaţă şi spre experienţă. Acum, după cum bine ştim, focul are două calităţi, ca de altfel orice alt lucru din această lume, una distructivă şi una constructivă. Astfel, focul pârjoleşte, soarele arzător provoacă secetă, distruge viaţa. În aspectul său pozitiv, constructiv, focul întreţine, deci şi Soarele de vară întreţine viaţa, oferă bucurie şi veselie, puterea de a crea. Cu alte cuvinte, unii dintre noi, sub influenţa distructivă a focului, vor avea manifestări orgolioase, vanitoase, exhibiţioniste, extreme. Sub influenţa pozitivă, manifestările sunt cele de iubire, de grijă, de demnitate, respect, creativitate. Ce determină sub ce influenţă putem „cădea”? Ei bine, răspunsul la aceasta întrebare stă în fiecare, la nivel individual, în funcţie de gradul fiecăruia de înţelegere a lumii, a conceptului de iubire de Sine şi de ceilalţi, de capacitatea fiecăruia de a se manifesta creativ.
Foto: Ross2085
Foto: Ross2085
În acest interval Luna parcurge zodiile cuprinse între Vărsător şi Leu. În fiecare zi este implicată în relaţii cu celelalte planete. Astfel, pe 2 august formează o conjuncţie cu Neptun retrograd din Peşti, favorizând visarea, dar şi iluzia, imaginaţia, dar şi dezamăgirile, refugiul în meditaţie şi introspecţie, dar şi refugiul în stupefiante sau alcool. Pe 3 august, aflată încă în Peşti, este implicată într-o Piramidă pe semne de Apă, împreună cu Marte din Rac şi Saturn retrograd din Scorpion. Este o zi cu o puternică încărcătură emoţională, cu posibile manifestări de melancolie, depresie, nemulţumire, venite în conştiinţă cu scopul de a fi înţelese cauzele şi integrate în structura psihică. Acest lucru este favorizat şi de proximitatea Nodului Sud, aflat în al doilea grad din Berbec.
5 august este o zi cu posibile evenimente neaşteptate. Luna este în conjuncţie cu Uranus retrograd, de unde trasează un trigon la Jupiter, Venus retrogradă şi Mercur din Leu . Este o zi în care sunt puternic aspectate zodiile de Foc şi de Apă, şi deloc aspectate zodiile de Aer. Acţiunile din această zi sunt imprevizibile, înflăcărate, şi pot scoate la iveală un tip de mentalitate rigidă, inflexibilitate în decizii. Deşi este plină de pasiune, atmosfera astrală, marcată de multe retrogradări, îndeamnă la cumpătare şi discernământ.
O altă zi importantă este 12 august când Luna, aflată deja de o zi în domiciliu, formează o conjuncţie cu Marte, şi potenţează influenţa Piramidei astrale, în care mai sunt implicaţi Nodul Sud, la un pas de a intra în Peşti şi Saturn retrograd din Scorpion. Având în vedere faptul că Marte nu se simte deloc confortabil în Rac, dimpotrivă, este triggerul care scoate în evidenţă frustrările adânc reprimate în inconştient, ne putem aştepta la manifestări de furie, de mânie, de agresivitate îndreptate spre ceilalţi sau faţă de propria persoană. Ca şi în alte situaţii care evidenţiază agresivitatea interioară, şi de aceată dată este bine de urmărit care sunt cauzele acesteia.

Luna Nouă în Leu – 14 august

Aspectul exact se formează la ora 17:54, ora României, în casa a VIII-a a momentului, având Ascendentul în Capricorn în conjuncţie la orb de 7 grade cu Pluton retrograd, planeta guvernatoare a casei a VIII-a. Domeniile vizate de această casă sunt resursele celorlalţi, sexualitatea şi ocultismul. Soarele şi Luna se află în conjuncţie cu Venus retrogradă şi trasează un trigon la Uranus din Berbec şi o cuadratură la Saturn din Scorpion, ambele în mişcare retrogradă. Nu este un eveniment astrologic uşor, ci plin de evenimente exterioare sau interioare, cu consecinţe în sectorul financiar al familiei sau al grupului, cu probleme în relaţiile cu instituţiile bancare, dar şi în sectorul relaţional, în special relaţiile care implică o dimensiune erotică. Pot să apară tentaţii, treceri la act, adică aventuri sexuale care nu vor rămâne ascunse, dar pot să apară şi sarcini nedorite, neaşteptate. Şi nu în ultimul rând, poate să crească interesul pentru ştiinţele oculte.
Ascendentul în Capricorn şi Pluton în apropierea lui, îndeamnă la o elaborare a problemelor cu care se confruntă fiecare la nivel individual, probleme de relaţionare, de percepţie a realităţii, manifestări personale surprinzătoare, atitudini îndărătnice, refractare sau dominatoare. Cu alte cuvinte, acest aspect al Lunii Noi din Leu, necesită o reflecţie asupra propriei personalităţi, a Ego-ului mult blamat, a acelor aspecte care ne fac unici şi care definesc propria personalitate. Cere verticalitate, toleranţă dar fermitate, determinare dar flexibilitate, capacitatea de a găsi resurse interioare utile în demersurile de adaptare la situaţii noi, la grupuri noi, şi, în general, la viaţa aflată în continuă mişcare.

Luna în creştere 15 – 29 august

În acest interval Luna parcurge zodiile de la Leu la Peşti. În primele zile ale intervalului, aflată în Fecioară, aceasta formează rând pe rând conjuncţii cu Jupiter, proaspăt intrat în această zodie, Mercur, guvernatorul Fecioarei, şi Iunona, astrul căsătoriei. Sunt zile orientate spre analiză, spre muncă şi spre vindecare. Reflecţiile din aceste zile pot scoate în evidenţă modul în care fiecare se raportează la muncă şi la sănătate, la activităţile domestice. Tendinţa este spre purificare fizică, mentală şi emoţională. Pot deveni evidente, clare, excesele pe care fiecare le face într-o direcţie sau alta, fie că este vorba de excese alimentare sau eforturi fizice, şi se pot lua măsuri.
În ziua următoare, Luna formează conjuncţii cu Nodul Nord şi cu Lilith din Balanţă, influenţând sfera relaţională, scoţând în evidenţă anumite termeri personale legate de anumite persoane şi anumite parteneriate, şi necesitatea de a clarifica anumite situaţii tensionate.
O zi interensată din punct de vedere astrologic este 22 august când Luna, aflată în Scorpion, formează o conjuncţie cu Saturn, un aspect armonios cu axa Nodurilor Lunare şi o cuadratură cu Soarele aflat pe ultimul grad din Leu şi cu Jupiter din Fecioară. Spun că este interesantă pentru că din nou sunt posibile manifestările ce ţin de latura sexuală, dar de această dată cu o puternică încărcătură punitivă. Cu alte cuvinte, pot să apară remuşcări, dorinţe puternice dar reprimate sau frustrate de un anumit tip de gândire care spune ce este bine şi ce nu este bine, ce este îngăduit şi ce nu este îngăduit, ce este normal şi ce nu este normal, în funcţie de sistemul de referinţă al fiecăruia. Poate că acum, mai mult ca în alte perioade ale lunii, devine clară vorba „ochii văd, inima cere, conştiinţa nu şi nu.” Şi vorba bancului „mai las-o încolo de conştiinţă”. Dar cine îşi asumă consecinţele?
Pe 25 august, Luna se află în Capricorn, în conjuncţie cu Pluton retrograd, în trigon cu conjuncţia Soare-Jupiter din Fecioară. Energiile zilei sunt orientate spre cumpătare, spre nevoia interioară de aşezare, de liniştire, de „tragere a sufletului”, de odihnă. Emoţiile cu greu îşi găsesc drum spre exterior, chiar dacă lumea interioară este încărcată şi dinamică. Parcă s-ar delimita graniţele, s-ar pune limitele între suflet şi ceilalţi, cu nevoia de împământare a propriei persoane.

Luna Plină din Peşti – 29 august

Aspectul exact se formează la ora 21:35, ora României, având Ascendentul în Berbec în conjuncţie cu Uranus retrograd. Luna se află în Peşti şi pe cuspida casei a XII-a, în conjuncţie cu Neptun retrograd, în timp ce Soarele se află în Fecioară, în conjuncţie cu Jupiter, pe cuspida casei a VI-a, iar Pluton retrograd în conjuncţie cu Mijlocul Cerului formează un aspect armonios cu această Lună Plină. Deşi Ascendentul în Berbec şi Uranus par să sugereze un eveniment astrologic plin de neprevăzut, cu multă iniţiativă şi curaj, aş spune că este mai degrabă un eveniment cu multe revelaţii, cu asumarea unui demers de introspecţie, precum şi descoperirea curajului de a porni pe drumul spre Sine. Este posibil ca activitatea onirică să se intensifice, iar multe dintre mesajele inconştientului personal să se manifeste simbolic prin vise. De asemenea, practicile spirituale pot fi utile şi înlesnesc descoperirea unor aspecte ale propriei persoane necunoscute până acum sau prea puţin băgate în seamă.
Pe de altă parte, creşte interesul faţă de tot ce înseamnă sănătate: de la mâncare sănătoasă, până la un program de viaţă sănătos. Prezenţa lui Jupiter în acest aspect pare să fie garantul unor vindecări „miraculoase”, în unele situaţii, sau redescoperirii speranţei în altele.

Luna în descreştere 30-31 august

Până la finalul lui august, Luna mai parcurge zodia Peştilor, ca în ultima zi a lui Gustar să se afle deja în Berbec. August se încheie diferit de modul în care a început. Dacă entuziasmul şi expansiunea descriau începutul lunii, cumpătarea, reflecţia şi interiorizarea sunt caracteristicile principale ale finalului de lună. Cumva, ca întreaga natură, şi natura umană, sub influenţa astrologică, se pregăteşte de toamnă şi de iarnă. Urmează strângerea recoltei la propriu şi la figurat.
Note tehnice
Perioadele de mers în gol ale Lunii:
2 aug. 1:02 – 1:36
3 aug. 23:35 – 4 aug. 2:24
6 aug. 2:29 – 4:29
8 aug. 7:46 – 8:40
10 aug. 14:45 – 15:08
12 aug. 20:44 – 23:52
15 aug. 7:36 – 10:46
17 aug. 20:16 – 23:22
20 aug. 5:56 – 12:24
22 aug. 22:31 – 23:41
25 aug. 1:04 – 7:22
27 aug. 10:20 – 11:03
29 aug. 10:03 – 11:51
31 aug. 9:53 – 11:33
Aspectele exacte Lună-Soare:
Trigon: 4 aug., ora 22:23, 12°06′ Be/Le
Careu: 7 aug., ora 5:02, 14°16′ Ta/Le
Sextil: 9 aug., ora 14:28, 16°34′ Ge/Le
Conjuncție: 14 aug., ora 17:54, 21°30′ Leu
Sextil: 20 aug., ora 5:56, 26°48′ Ba/Le
Careu: 22 aug., ora 22:31, 29°23 Sc/Le
Trigon: 25 aug., ora 10:34, 1°48′ Ca/Fe
Opoziție: 29 aug., ora 21:35, 6°06′ Pe/Fe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu