marți, 3 septembrie 2013

Fecioara – de la bagajele de concediu, la bagajul interior


AnalizaAm inceput in primavara de la „eu sunt”, dar cum aceasta declaratie nu este suficienta in sine, am pornit pe drumul de a afla amanuntele. Cine sunt eu in aceasta etapa de viata? Sunt ce am, ce gandesc, ce simt? Leul spune „eu vreau”, dar mai e si intrebarea „ce vreau”?

Editorial de Ada Cocoş
Cream ce (credem ca) vrem, o individualitate care se va reflecta in lumea exterioara ca intr-o oglinda sau cream o individualitate care la randul ei va crea o lume. Dar tot mai e drum pana la punctul de echilibru. Sau pana la un punct de echilibru. De acolo, mergem mai departe. Totusi, pana sa ajungem la „eu echilibrez”, este necesar sa trecem printr-o etapa foarte importanta: „eu analizez”. Fara acest stadiu purificator, de reorganizare, sunt slabe sanse sa ne continuam calatoria in jurul zodiacului in mod armonios.
E un fel de a face un bilant al resurselor fara de care nu ne putem avanta in lume. Fecioara vine cu un extraordinar simt al utilitatii si ordinii si ne ajuta sa ne facem bagajele pe mai departe, in asa fel incat sa nu fie nici prea grele, nici lipsite de cele trebuincioase, nici casa sa nu ramana goala, nici camara fara de provizii pentru zile grele.
Am asociat intotdeauna inceputul de toamna cu o femeie putin trecuta de 40 de ani. Coapta, ar spune unii. Eu ma gandesc ca a adunat de-a lungul anilor, un belsug de experiente pe care trebuie sa le analizeze minutios si sa le puna in ordine ca pe un sirag de perle perfect slefuite de valurile vietii. Apoi iese in lume. Dar, pana la etapa iesitului in lume (Balanta), femeia noastra are de petrecut putin timp cu sine.
Fecioara ne ajuta sa asimilam experientele anterioare, care se vor constitui intr-un bagaj interior pretios. Iar asta nu se face in harmalaie, dezordine si joaca, prin cuceriri zgomotoase si vanitati. Nu. Este o treaba serioasa, o responsabilitate, un proces intern cu ajutorul caruia crestem, dar ne si curatam de balast. Pentru ca e important cum ne prezentam in lume, mai departe. E un alt fel de a ne naste. Semnul Fecioarei este asociat in astrologia esoterica Mamei Sfinte sau Sacre si poate ca nu intamplator crestinii sarbatoresc nasterea Maicii Domnului pe 8 septembrie.
Daca Racul reprezinta gestatia materiei, nasterea in forma, Fecioara reprezinta gestatia sufletului. Din aceasta perspectiva, cred ca putem intelege mult mai usor rolul purificator al Fecioarei. Tocmai pentru ca urmeaza etapa Balantei. Si nu e putin lucru sa interactionam cu ceilalti, sa patrundem in spatiul lor sacru, delimitat subtil si nevazut. Nu putem pune rochia sau costumul de bal, pentru intrunirile stilate ale Balantei, peste murdarie, pentru ca va iesi, inevitabil, la lumina si ne va impiedica sa stabilim aliante/parteneriate sanatoase. Nimeni nu vrea sa intre intr-o casa murdara sau intr-un suflet poluat. Nu putem lasa balastul nostru interior sa se reverse in curatenia altora sau sa raneasca mai mult un suflet aflat deja in suferinta. Lansati in cautarea perfectiunii, constatam cel mai adesea ca suntem betegi si ca avem nevoie de ceilalti, drept pentru care, in mod firesc, dupa Fecioara urmeaza Balanta. Dar, probabil ca ar trebui sa parcurga fiecare dintre noi un ritual constient de curatire inainte de a ne lasa campul energetic sa interactioneze cu cel al altei fiinte, inainte de a trece la schimb de informatii, in plan exterior, dar mai ales subtil.
Daca lasam Fecioara din noi sa-si manifeste corectitudinea si simturile igienico-sanitare, vom ramane sanatosi si nici nu vom produce dezechilibre celorlalti. „Casa” noastra va fi mereu curata (trupul este templul sufletului), gata sa primeasca musafiri carora sa le ofere din rezervele unui suflet generos si smerit. Iar dupa ce pleaca musafirii, aceeasi Fecioara va spala cu grija paharele murdare si va arunca la gunoi servetelele folosite, va sterge cu dezinfectant amintirile dureroase si le va pune la loc de cinste pe acelea care ne furnizeaza combustibil pentru etapele urmatoare de viata.
Odata stabilita contabilitatea noastra interna, odata facut bilantul resurselor de care dispunem si de care am mai avea nevoie, odata instituita ordinea si setul de reguli, putem sa ne aruncam in valtoarea sociala a Balantei, pentru ca prin ceilalti sa echilibram cumpana interior – exterior. Mai mult, daca resursele noastre nu sunt suficiente, punem bazele unor relatii care, mai departe, ne pot oferi acces la resursele celorlalti (Scorpion – corespunde unei faze de contopire totală a partenerilor, resursele unuia devin resursele celuilalt).
Astfel, dragelor si dragilor, daca v-ati gandit ca tocmai ati terminat cu despachetatul de geamantane dupa concediu, cred ca a sosit timpul sa o luati de la capat cu un alt fel de bagaj. Pentru ca este semnul Trigonocratiei lui Saturn, Fecioara o sa stie exact cat si ce avem nevoie. Sa o lasam, asadar, sa lucreze pentru noi, ca o mama atenta si pedanta care stie sa vegheze la starea noastra de sanatate, care arunca mancarea expirata din frigider si care depisteaza murdaria in cotloane de existenta carora nu eram constienti. Sa o lasam sa doseasca lucruri bune pentru mai tarziu si sa ne dea peste mana daca atacam de pe acum rezerva de dulceturi pentru la iarna. O sa descoperim, cu mare usurare, mai tarziu, aceste resurse minunate. Atunci cand va trebui sa le contopim cu ale altuia sau poate cand vom avea de urcat muntele, in stil Capricorn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu