luni, 2 septembrie 2013

Influentele Lunii in septembrie 2013

de Diana Spinean

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem faza Lunii si apoi ziua potrivita pentru nevoile noastre.
Nota: Comentariul se refera la modul in care ar putea evolua o anumita situatie in timp si la cum s-ar putea finaliza, in functie de ziua pe care o alegem pentru a ne ocupa de aceasta. Asadar, efectele nu se intind numai pe doua-trei zile, ci isi pun amprenta pe toata perioada desfasuratii activitatii in cauza.

luna-7Luna in descrestere: 1-4 si 20-30 septembrie

Perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora! Tot acum se pot face si imprumuturi bancare. In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
  • 1 septembrie: este duminica, Luna e in Rac si are mers in gol. Ar fi excelent sa ne relaxam…
  • 2, 3 si 4 septembrie (pana la ora pranzului): putem gasi in noi determinarea si forta necesare pentru a realiza ceea ce ne-am propus, insa nu este cazul sa ne indarjim si sa fortam situatia daca intampinam greutati. Este drept ca obstacolele si lipsurile ne pot constrange sa devenim mai inventivi si mai creativi, si pana la urma sa o scoatem la capat, insa nu as miza pe aceste abilitati daca din fabrica nu se afla printre dotarile noastre standard…
(Luna in Leu aplica spre conjunctie cu Marte, careu cu Saturn si NL, trigon cu Uranus re. si, in final, sextil cu Venus).
  • 4 septembrie (dupa ora pranzului): recomandarile se regasesc in comentariul pentru Luna Noua.
  • 20 si 21 septembrie: sa ne amintim ca tot ce este prea mult strica, chiar daca ne-am putea simti in forma, dispusi fiind sa ne depasim limitele. Sa tinem cont ca exista probabil si factori care nu depind de noi si care ar putea interveni pentru a deraia cursul evenimentelor. Spontaneitatea, curajul si o buna conditie fizica sunt esentiale acum. Grija deosebita in activitatile sportive, in munca fizica, in deplasari, studii, intocmiri de acte si in comert.
(Luna in Berbec aplica spre careu cu Pluton re., conjunctie cu Uranus re., trigon cu Marte si careuri cu Jupiter si Mercur).
  • 22 si 23 septembrie: intuitia si un fin spirit de observatie ne-ar putea ajuta sa folosim in avantajul nostru conditiile generale in care ne desfasuram activitatea si sa sesizam la timp in ce directie se indreapta lucrurile. Daca acestea indica un sfarsit, as spune sa-l lasam sa vina, fiindca o posibila lupta n-ar face decat sa ne secatuiasca de puteri. Fara a deveni prea rigizi sau neincrezatori, sa ramanem prudenti mai ales daca lucram in parteneriat sau desfasuram o munca fizica solicitanta.
(Luna in Taur aplica spre aspecte armonioase cu Neptun re. si Pluton, spre opozitie cu NN, Saturn si Venus si spre careu cu Marte).
  • 24, 25 si 26 septembrie: putem finaliza cu bine ceea ce ne-am propus, odata mobilizati si focusati pe acea singura activitate care conteaza acum. A ne dispersa in prea multe directii sau a ne sustrage de la treaba poate fi tentant si ne poate scoate din monotonie, ajutandu-ne sa capatam un plus de inspiratie sau de informatie, dar poate fi si destul de pagubos daca nu revenim degraba la ceea ce avem de facut. Este recomandat sa facem un efort pentru a fi si mai vigilenti decat de obicei, in orice chestiune practica.
(Luna in Gemeni aplica spre trigon cu Soare, careu cu Neptun re., sextile cu Uranus re. si Marte, trigon cu Mercur).
  • 27 si 28 septembrie: in cazul in care situatia ia brusc o turnura neasteptata sau daca ne simtim stresati si provocati sa luam decizii radicale, trebuie sa stim ca ne putem gasi punctul de sprijin intr-un parteneriat mai vechi, intr-un sustinator sau intr-o persoana mai experimentata – sa nu ezitam sa-i cerem ajutorul pentru ca judecata noastra ar putea avea cateva scapari acum…
(Luna in Rac aplica spre conjunctie cu Jupiter, spre aspecte armonioase cu Neptun re., NN, Saturn si Venus si spre aspecte tensionate cu Soarele, Pluton, Uranus si Mercur).
  • 29 si 30 septembrie: daca se intampla sa intampinam obstacole care sa ne blocheze drumul spre ceea ce avem de realizat, este bine sa stim ca avem la indemana, in noi insine, forta, ingeniozitatea si spiritul de invingator. Sa nu ne pierdem rabdarea si nici increderea! In tot acest timp, e recomandat sa fim mai grijulii la modul in care comunicam, la deplasari, tranzactii si in relatia cu partenerii.
(Luna in Leu aplica spre conjunctie cu Marte, spre aspecte tensionate cu Mercur, NN, Saturn si Venus si spre aspecte armonioase cu Soarele si Uranus re.)

luna-0Luna noua: 5 septembrie

In general, momentul de Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.
Presupun ca cel putin o data, in copilarie, fiecare ne-am jucat de-a medicul. Acum, de Luna Noua, haideti sa o mai facem o data! Sa ne acordam un moment pentru a ne analiza starea interna, fizica si psihica, situatia actuala de viata sau proiectul pe care dorim sa-l demaram!
Cred ca n-ar fi rau sa avem la indemana si un ciocanelpentru testarea reflexelor, metaforic vorbind, care sa ne ajute intr-un alt sens, si anume, sa descoperim situatiile in care inca reactionam automat, ca niste robotei, pentru a le reconsidera mai apoi.
Stiind care ne sunt punctele tari si care sunt cele slabite, sa ne prescriem o reteta sau cel putin o cura cu vitamine, pentru perioada urmatoare. Cine stie, daca am fost suficient de rigurosi in investigatie, ne-am putea prescrie acum, fara sa stim, chiar reteta succesului!
Acest moment de Luna Noua favorizeaza planul mental, ratiunea si intuitia putand sa ne conduca, impreuna, la rezultate frumoase daca reusim sa trecem peste faptul ca uneori, la inceput, par sa se bata cap in cap. Putem apela cu incredere la sfatul expertilor sau al persoanelor care doresc sa ne sustina in demersurile noastre.
Tin sa le prescriu personal jocul de-a medicul nativilor Fecioara, Pesti, Sagetator si Gemeni, precum si celor care au Luna si Ascendentul in aceste zodii in harta natala.
(Odata intrata in Fecioara, Luna aplica spre opozitie cu Neptun si spre aspecte armonioase cu Saturn, NN si Pluton re. In dupa-amiaza zilei mentionate mai sus, Luna realizeaza conjunctia cu Soarele – vezi detalii mai jos – dupa care aplica spre sextil cu Jupiter si, in final, realizeaza o conjunctie cu Mercur).

luna-3Luna in crestere: 6-18 septembrie

Perioada de crestere a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea proiectelor sau dezvoltarea lor. In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari si interventiile chirurgicale.
  • 6 septembrie: recomandarile se regasesc in comentariul pentru Luna Noua, cu mentiunea ca incepand cu aceasta zi, putem demara activitatea pe care doar am gandit-o pana acum.
  • 7 si 8 septembrie: putem accesa mai usor propriile noastre resurse energetice pentru a demara ceea ce ne-am propus, insa trebuie sa ne asiguram ca avem si o puternica sustinere din spate, mai ales financiara, fiindca numai energia noastra si entuziasmul nu vor fi de ajuns. Se cere o grija deosebita in relatia cu autoritatile si partenerii, iar excesul de zel sau abaterile de la norme/proiect, s-ar putea traduce in costuri suplimentare.
(Luna in Balanta aplica spre sextil cu Marte, careu cu Pluton re. si Jupiter si opozitie cu Uranus re.)
  • 9 si 10 septembrie: daca suntem pregatiti fizic si psihic sa facem eforturi suplimentare, mai serioase decat am prevazut initial, atunci este posibil ca lucrurile sa se finalizeze asa cum ne-am dorit. Este important sa ne mentinem increderea vie in scopul propus si sa abordam treaba cu rigurozitate si atentie.
(Luna in Scorpion aplica spre trigon cu Neptun re., conjunctie cu Saturn si NN, careu cu Marte, sextil cu Pluton re., trigon cu Jupiter si, in final, sextil cu Soarele).
  • 11, 12 si 13 septembrie (pana la ora pranzului): este important sa ne pastram luciditatea si sa facem uz de toate abilitatile noastre practice sau ingineresti pentru a demara proiectul propus. Situatia depinde in mare masura de vigilenta si corectitudinea cu care o tratam, de forta motivatiilor care ne mana si de capacitatea noastra de automobilizare.
(Luna in Sagetator aplica spre careu cu Neptun re., sextil cu Mercur, trigon cu Marte si Uranus re. si careu cu Soarele).
  • 13 (dupa ora pranzului), 14 si 15 septembrie: este recomandabil sa verificam de mai multe ori acuratetea informatiilor cu care lucram, detaliile si transparenta tranzactiilor in care ne implicam. Tot ce tine de studiu, deplasare, legislatie, relatii cu strainatatea sau cu sustinatorii/protectorii nostri, ar fi bine sa fie tratat cu atentie sporita. Daca apar probleme, sa ne amintim ca, de regula, “nici un om in incurcatura nu e complet cinstit”, vorba unui scriitor, si sa remediem asta cat mai degraba pentru a ne bucura de reusita.
(Luna in Capricorn aplica spre sextile cu Venus, Neptun re., Saturn si NN, spre careu cu Mercur, conjunctie cu Pluton re., careu cu Uranus re., opozitie cu Jupiter si, in final, trigon cu Soarele).
  • 16 si 17 septembrie: obiectivitatea si inventivitatea sunt calitatile care ne pot scoate dintr-un eventual impas. Se recomanda prudenta, cu atat mai mult daca proiectul implica o colaborare, un parteneriat! Grija deosebita si in activitatile fizice si in lucrul cu masinarii si instalatii.
(Luna in Varsator aplica spre careuri cu Venus, Saturn si NN, spre trigon cu Mercur, sextil cu Uranus re. si opozitie cu Marte).
  • 18 septembrie: recomandarile se regasesc in comentariul pentru Luna Plina.

luna-5Luna plina: 19 septembrie

In general, cand este Luna plina nu este recomandat sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante. Fie ca dorim sau nu, actiunile noastre vor atrage atentia si va exista o mare probabilitate ca tensiunile acumulate sa rabufneasca acum. In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare si eforturile fizice prea mari. Atentie si la pericolul de accidentare!
Acum putem observa cu claritate daca reteta pe care ne-am prescris-o in momentul de Luna Noua este eficace, si cum anume raspundem la tratament (vezi comentariul de la Luna Noua).
Daca am uitat sa o facem constient, vom culege probabil ceea ce ne-am prescris inconstient in 5 septembrie.
Cu toate ca momentul de Luna plina este in sine tensionat, in zilele de dinainte de acesta am putea avea parte de surprize sau rezultate frumoase – sa ne ascultam intuitia si sa avem incredere in simtul nostru practic, in partenerii si sustinatorii nostri!
Cei mai senzitivi la aceasta Luna Plina vor fi nativii zodiilor Fecioara, Pesti, Sagetator si Gemeni, precum si cei care au Luna si Ascendentul in aceste semne in harta natala.
(Odata intrata in Pesti, Luna realizeaza o conjunctie cu Neptun re., aplica spre aspecte armonioase cu Venus, NN, Saturn, Pluton re. si Jupiter, dupa care, in dupa-amiaza zilei mentionate mai sus realizeaza opozitia cu Soarele – vezi detalii mai jos – si paraseste zodia Pesti).

Alte informatii utile

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)
Despre intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) se spune ca ar fi momente de timp in care pare ca facem totul degeaba, existand o mai mare probabilitate ca activitatea sa nu se finalizeze la parametri doriti. Recomandarea obisnuita este sa ne urmam rutina, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi aceste momente in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).
Mai sus, in prezentarea zilelor, am tinut cont si de aceste momente, insa le-am gandit in functie de contextul astral al zilei in discutie. Dar, pentru cei care doresc sa le utilizeze izolat, iata lista completa a momentelor cu Luna fara directie din luna calendaristica curenta:
1 sept. 3:06 – 2 sept. 3:00
3 sept. 20:52 – 4 sept. 13:43
6 sept. 13:09 – 22:12
8 sept. 23:45 – 9 sept. 4:44
10 sept. 12:21 – 11 sept. 9:35
12 sept. 20:08 – 13 sept. 12:55
15 sept. 2:16 – 15:05
16 sept. 11:19 – 17 sept. 16:57
19 sept. 14:12 – 19:57
21 sept. 4:25 – 22 sept. 1:33
23 sept. 10:12 – 24 sept. 10:34
26 sept. 14:21 – 22:24
29 sept. 10:30 – 10:57
Aspecte exacte Luna-Soare:
  • Conjunctie: 5 sept., ora 14:36, gr. 14 Fecioara.
  • Sextil: 10 sept., ora 12:21, gr. 18 Scorpion-Fecioara si 30 sept., ora 0:43, gr. 7 Leu-Balanta.
  • Cuadratura: 12 sept., ora 20:08, gr. 21 Sagetator-Fecioara si 27 sept., ora 6:55, gr. 5 Rac-Balanta.
  • Trigon: 15 sept., ora 2:16, gr. 23 Capricorn-Fecioara si 24 sept., ora 13:35, gr. 2 Gemeni-Balanta.
  • Opozitie: 19 sept., ora 14:12, gr. 27 Pesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu