luni, 8 septembrie 2014

LUNA PLINA IN PESTI -9 SEPTEMBRIE 2014 ORA 4:38 –ORA ROMANIEI- “O DULCE LEGANARE ….. “


Nu spuneti nicicand „Am aflat Adevarul” ci mai curand „Am aflat un Adevar”.
Nu spuneti „am gasit cararea sufletului” ci, mai degraba, „Am gasit sufletul drumetind pe ingusta-mi carare”.
Pentru ca sufletul alearga pe toate cararile.
El nu calatoreate pe o anumita linie, nici nu creste asemenea trestiei,
Sufletul se desface precum un lotus in petale fara de numar” Kahlil Gibran –Profetul -Despre constiinta de sine
astro_2gw_454_luna_plina_in_pesti_2014.63176.12332
Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Pesti gradul  16:19 iar Soarele se afla in Fecioara gradul 16:19. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun.
Avand in vedere ca Soarele in Fecioara vede toate detaliile, este intr-un fel stapanul detaliului, Luna in Pesti vede imaginea de ansamblu, este stapana intregului tablou, aceasta Luna Plina poate fi un tablou astral care prezinta in fel de fel de nuante si ce este gresit si ce s-ar putea face in continuare.
pesti 1
Cum Fecioara este preocupata de problemele corpului, este practica, creeaza ordine in haos, semnul Pesti deschide usa catre infinit, catre problemele sufletului, psihicului, catre trecut si viitor dar este foarte greu sa traiasca in prezent. Nici unul dintre aceste doua semne nu este mai bun sau mai rau iar opozitia, Luna Plina in Pesti  ne cere sa vedem toate detaliile, chiar si cele negative, in tot ce am inceput in trecut,  la Luna Noua in Pesti din martie 2014. Este important sa avem incredere in ceea ce primim in aceste zile, raspunsurile la intrebarile noastre sunt peste tot(Pesti).
Luna nu are lumina ei proprie, ea reprezinta emotiile, instinctele si nevoia de securitate. In general, Luna arata capacitatea noastra de a fi sensibili la mediul inconjurator, cum dam si cum primim hrana pentru suflet, ce ne hraneste sufletul. Luna este cea care ghideaza sufletul instinctiv, este profund conectata la inconstientul personal, este acea parte misterioasa din noi luminata  acuma in totalitate de Soarele in Fecioara. Putem vedea un aspect de opozitie ca o tabla  de sah in care cei doi parteneri se privesc fata in fata, vad mutarile celuilalt, in cazul nostru , “ mutarile efectuate de Luna “ depind de informatiile primite de la Soare. Este un joc inceput in trecut( Luna Noua in Pesti din martie  2014) iar acuma, prezentul are nevoie de anumite raspunsuri, schimbari, iar aceasta Luna Plina ne va ajuta sa distingem adevarul de neadevar, sa dam deoparte lucrurile, oamenii, obiceiurile, iluziile de care nu mai avem nevoie.
pesti
Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, asta aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru  intr-un mod destul de dramatic.
Luna Plina  in Pesti adica opozitia dintre Soarele in Fecioara si Luna in Pesti gradul 16:19 activeaza axa II-VIII, o axa ce vorbeste despre valorile materiale si valorile sufletului, despre taxe fie ca vorbim de taxe materiale, spirituale.  Luna Plina in casa VIII este un moment de transformare profunda ce accentueaza aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor, realizarilor noastre. Casa VIII este casa lui Pluto, o casa asociata  cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Casa VIII  guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Aceasta Luna Plina in Pesti in casa VIII “omoara “ iluziile noastre legate de bani, credite, sex, partener, dormitor, relatii profunde,transformare, manevre financiare, parteneri de suflet plecati. Acuma, cerul inspecteaza prin lumina acestei Luni Pline tot ce tine de evolutie personala, crestere economica, transformare si schimbare, moarte, renastere, sex, bunurile unei relatii, mosteniri, taxe, ritualuri, initieri si ocultism, ruperea de legaturi toxice. Transformarea  poate cere unele sacrificii si putem fi inspirati spiritual pentru schimbarile cerute. Este bine de stiut ca in casa VIII, Luna Plina nu este superficiala,  vrea sa stie tot ce este de stiut, fiecare coltisor al sufletului este radiografiat , expus, vulnerabilizat sau vindecat. La un nivel mai lumesc, aceasta Luna Plina “aprinde lumina “ in banci, seif, pusculite, banii celulalt, probleme cu banii, creditele, impozite, asigurari, pensii alimentare.
pesti 2
Saturn in Scorpion si Pluto in Capricorn sunt mediatorii acestui moment astral, sunt energii ce ne ajuta sa intram in ritmul astral al acestei lunatii si sa  primim intuitia, gandul, ideea necesare echilibrarii vietii personale. Saturn in Scorpion in aspect de trigon cu Luna Plina in Pesti aduce noi responsabilitati sau o constientizare sporita a celor existente.
Pluto in Capricorn in sextil cu Luna Plina ne induce o capacitate sporita de a tine emotiile in frau, acest lucru poate aduce succes, afaceri bune, obtinerea unor credite. Evenimentele care au loc acuma pot implica un fel de rambursare karmica benefica sufletului. Acuma, Pluto gaseste lucrurile pierdute, arata cum pot fi utilizate situatiile vechi ( sau chiar persoane) intr-o directie noua, putem descoperi unele conexiuni din trecut care ajuta astazi.
Tot Luna Plina este de mana cu Chiron retrograd in Pesti. In Pesti, Chiron este un potential imens de vindecare dar in acelasi timp ranile pot fi accentuate si mai mult, aceasta energie merge dincolo de structurile sociale ,nu exista limite in acest semn dar nu exista nici prea multa claritate daca nu suntem prea atenti . Semnul Pestilor guverneaza domeniul nevazut ,misticismul, spiritualitatea , psihicul, visele , abilitatile psihice ,compasiunea,iubirea neconditionata ( venus in Pesti este in exaltare ,este o iubire plina de compasiune, este jertfa in numele iubirii  ),constiinta colectiva ,evadarea , abuzul,iluzia ,fobiile ,problemele mentale , spitalele ,institutiile psihice. Aceasta Luna Plina in Pesti in conjunctie cu Chiron in Pesti  poate amplifica durerea, rana sufleteasca, amintirile trecutului dar in acelasi timp putem atat de bine sa ne si vindecam, sa facem pace cu durerile ale caror radacini sunt in trecut, asa ne putem elibera si vindeca.
Neptun  retrograd in Pesti  guverneaza aceasta Luna Plina in Pesti , asta inseamna ca aceasta energie ne indeamna  la reexaminarea sperantelor si credintelor, nimic nu este acceptat ca o credinta oarba, este important sa analizam propriile temeri, iluzii, confuzii sau calatorii spirituale ,sa intelegem ca putem sa  ne folosim propriile energii intr-un mod pozitiv pentru dezvoltarea credintei si spiritualitatii si nu pentru un drum al dezamagirilor.
Venus, fata noastra draga este in Fecioara si provoaca energia neptuniana, asta arata ca eroarea merge de mana cu romantismul, valoarea unei relatii, ceata devine rozalie, imbietoare. Venus in Fecioara nu ne este cel mai bun aliat in aceasta perioada, in acest semn, Venus se afla in cadere ceea ce arata ca “ micul benefic “ nu se prea poate lauda cu prea multa putere  generand de fapt multe retineri, rupturi,  accentueaza calitatile negative ale unei relatii. Impulsurile date de energia lui Venus in fecioara sunt marcate de conventie, eticheta , afectiune solida pentru familie , emotia are un limbaj colorat de proprietate , nu prea stie emotia sa fie “ emotie “ la glasul iubirii dimpotriva emotia vibreaza la valorile materiale. Este o perioada in care este accentuat criticismul in relatii, glasul iubirii are in el ceva critic, ironic, timid, rezervat , discret, sensibilitatea este refulata , disciplinata , pasiunea este controlata prin ratiune si ironie, emotiile sunt analizate critic extinzandu-se si asupra partenerului.
Dar, magia isi face treaba in aceste zile, uneori aceasta combinatie astrala ne face atat de vulnerabili incat devenim usor de inselat, tradat  iar aceste lucruri se intampla in relatii, bani, credite. Cand Venus –iubirea, se intalneste intr-un aspect cu Neptun –spiritualitate, himere, vise, universul ne imprumuta o pereche de ochelari roz care ne pot insela in privinta alegerii unui partener ( Neptun in casa VII), deci mare atentie. Acuma, dragostea poate durea, trada sau salva. Acuma, putem culege roadele “ ochelarilor roz” purtati in relatii, casnicie, credite, banii celuilal, cariera, rude.
In leatura cu Luna Plina in Pesti se afla centaurul 66652 Borasisi. Centaurii vorbesc tot timpul despre natura ranilor noastre iar Borasisi vorbeste despre credinte care ne-au ranit sau care ne-au luminat viata. Borasisi este  o personificarea mitica a Soarelui in religia fictiva descrisa de  Kurt Vonnegut in romanul “Leaganul pisicii”. Este singurul centaur numit dupa un personaj fictiv dintr-un roman ce are drept teme  distrugerea mondiala si ceea ce poate face tehnologia  lipsita de etica.
In roman, Borasisi –Soarele  a luat in brate pe Pabo- personificarea mitica a lunii si a sperat ca Pabo sa-i faca un copil de foc. Dar, saraca Pabu a dat nastere la un copil care a fost rece, care nu a ars. Apoi, Pabu a fost aruncata departe , ea a plecat sa locuiasca cu copilul ei preferat care a fost Pamantul. Astrologic, Borasisi pare sa indice conducere, respingere, retragere, exclusivitate.  Borasisi in aspect de conjunctie cu Luna Plina in Pesti pare a fi o “dulce leganare “ intre ceea ce a fost si ceea ce pare a fi un adevar, o credinta. Borasisi simbolizeaza stralucire, creativitate, lumina. Vreau sa stralucesc si sa domnesc, sa creez propria mea lume iar in fuziune cu Luna Plina in Pesti, ne poate arata ca nu este totul asa cum am crezut, poate am fost mintiti, inselati iar acuma vedem efectele acestor credinte oarbe. Dar nu este totul pierdut, universul ne ajuta cel putin sa recunoastem aceste situatii nesigure si sa luam decizia de a alege altceva.
In acest moment de Luna Plina in Pesti, energiile spirituale sunt puternice si avem posibilitatea  sa ne descotorosim de tot ceea ce ne frustreaza, sa ne gasim adevarate granite. Unde apare semnul Pesti apare si magia, irealul  iar daca in trecut( Luna Noua in Pesti din martie 2014) am ajuns in Tara Minunilor printr-un viraj gresit, acuma putem fi salvati.
imagine
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu