duminică, 2 decembrie 2012

Cele şapte principii ale vindecării


“Medicamentele nu sunt necesare întotdeauna, dar credinţa în vindecare e necesară mereu.” (Norman Cousins)

1. Sănătatea este pacea interioară.

De aceea vindecarea înseamnă dispariţia (înlăturarea) fricii. Pentru a produce o transformare în corp, tot ce avem de făcut este să realizăm că singurul nostru ţel este pacea minţii şi armonia sufletului.

2. Esenţa fiinţei noastre este iubirea.

Iubirea nu poate fi împiedicată să se expansioneze şi dincolo de ceea ce noi numim corpul fizic. De aceea putem considera că mintea şi sufletul nu au limite; astfel, nimic nu este imposibil şi orice boală se poate transforma într-o stare de sănătate perfectă. Şi, deoarece iubirea este eternă, moartea nu trebuie privită cu teamă.

3. A dărui înseamnă a primi.

Atunci când ne orientăm către ceilalţi dăruind şi împărţind cu ei bucuria şi iubirea, teama este înlăturată şi acceptăm pentru noi înşine vindecarea.

4. Toate minţile noastre sunt unite.

De aceea orice vindecare este o auto-vindecare. Pacea noastră interioară va trece de la noi către ceilalţi o dată ce o vom accepta pentru noi înşine, devenind o condiţie stabilă a existenţei noastre.

5. Prezentul este singurul timp care există.

Durerea, mâhnirea, depresia, vinovăţia şi alte forme ale fricii dispar atunci când mintea este focalizată asupra păcii pline de iubire a momentului prezent devenit o clipă eternă.

6. Deciziile trebuie luate învăţând să ne ascultăm inima.

Să dăm ascultare tendinţei spre pace şi armonie a sufletului nostru. Nu are rost să facem speculaţii în ceea ce priveşte un comportament greşit sau corect. Singura alegere plină de sens este între teamă şi iubire, evident în favoarea iubirii.

7. Iertarea este calea către adevărata sănătate şi fericire.

Nejudecându-i pe ceilalţi, eliberăm trecutul de amintiri încărcate de durere şi o dată cu ele vor dispărea şi temerile noastre în faţa viitorului. Făcând aceasta, ne dăm seama că fiecare fiinţă ne învaţă ceva şi că fiecare circumstanţă este o oportunitate pentru a creşte în fericire, pace şi iubire.

Armonia mentală şi corporală

1. O stare profundă de relaxare, având ca efect reducerea stresului şi a influenţelor exterioare perturbatoare, refacerea echilibrului homeostatic şi menţinerea sistemului imunitar la o forţă optimă,

2. o stare permanentă de încredere în sine, de optimism şi de bucurie,

3. eliminarea atitudinilor şi impregnărilor negative,

4. utilizarea sugestiilor pozitive, precum şi a

5. vizualizării creatoare şi a reîntipăririi

reprezintă tot atâtea chei extrem de utile pentru menţinerea unei sănătăţi excelente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu