joi, 10 octombrie 2013

MARILE INITIATE

FEMEIE, un mic cuvant care inchide in el mari mistere. Au existat multe femei atat de curajoase si admirabile, dar de multe ori, din cauza rolului de femeie, istoria nu le-a cunoscut. Sa calatorim acum de-a lungul unor crampeie de istorie pentru a cunoaste numele unor femei remarcabile din lumea esoterismului.
SAMMURAMAT( SEMIRAMIDA) s-a nascut in Asiria, in sec. IX a.Hr. Ea obisnuia sa-si insoteasca barbatul in lupta, ea fiind cea care inventeaza pantalonii la femeie deoarece a fost prima luptatoare din istorie.
THEMISTOCLEA( PREOTEASA DIN DELPHI) Se spune ca ea este cea care a dat o mare parte din cunostintele sale marelui PITAGORA.
THEANO DIN CROTONA- sotia lui PITAGORA. Membra a cultului pitagoreic original a scris un mare numar de carti. Dupa moartea celebrului ei sot, ea a fost centrul ordinului pitagoreic.
DIOTIMA DIN MANTINEA- maestra directa a lui PITAGORA. A invatat Doctrinele Secrete, fiind o mare filozoafa. Ei i se datoreaza celebra expresie" iubire platonica".
ASPASIA DIN MILET- "stralucita ministra a elocventei". A fost sotia lui PERICLE. Detinea arta retoricii.
ARETE DIN CYRENE- a condus Scoala Cyrenaica. A predat filozofia timp de 30 de ani si a scris 40 de carti. Aminteste de HEDONISM ca filozofie.
CATHERINE DIN SIENA- cea mai mare mistica din Italia. A trait 33 de ani si s-a implicat profund in chestiunile bisericii si politicii renascentiste.
JEANNE MARIE BOUVIER DE LA MOTTE GUYON- mistica franceza, fiind cunoscuta sub numele de " MADAME GUYON". A ramas vaduva la 28 de ani si incepe sa predice filozofia mistica.
HELENA PETROVNA BLAVATSKY- maestra de origine rusa, a avut misiunea de a aduce esoterismul din Orient in Occident.
SFANTA TERESA DE JESUS s-a nascut in 1515. A avut viziuni ca acelea care o ghidau pe Ioana d"Arc. A fost prima femeie din istorie care a fost numita Doctor al Bisericii.
IOANA D"ARC( fecioara din Orleans)1412-1431. Desi a sfarsit arsa pe rug in 1431, se spune ca ea traieste si astazi undeva in Boemia, Germania.
SFANTA EULALIA- a trait in Spania. A fost biciuita de adeptii Imperiului Roman, fiindu-i smulse hainele si fiind acuzata de erezie. Din aceasta cauza i s-a smuls pielea cu gheare de fier, i s-au ars axilele si alte parti ale corpului. Au turnat plumb  lichid pe capul si pe membrele ei. Ranile i-au fost spalate cu otet si ochii i-au fost arsi cu lumanari aprinse. Au condamnat-o sa moara culcand-o pe carbuni incinsi, iar in acel moment a inceput sa ninga, iar fulgii de zapada, se spune ca, au stins focul. Astfel a fost crucificata, asemeni MARELUI MAESTRU AL TUTUROR TIMPURILOR: ISUS HRISTOS.
MARIA MAGDALENA- este numita FEMEIA FEMEILOR. Aceasta nu a fost prostituata, asa cum o prezinta istoria. Maestra a umilintei si exemplu de regenerare feminina, ea este simbolul pacatoasei caite.
FEMEIA- CEA MAI MARE DINTRE TOATE, MAESTRA NOASTRA UNIVERSALA ESTE MAMA DIVINA SAU MAICA  DOMNULUI. EI NE RUGAM PENTRU PROTECTIE SI GHIDARE ETERNA. 
Fiecare femeie este cristalul prin intermediul caruia se reflecta Mama Divina.

Cartea costa 15 lei. Pentru plata scrieti la adresa de mail: nagymelinda3@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu