miercuri, 23 octombrie 2013

Yoga îţi tonifică musculatura, te destresează...şi îşi creşte pofta de sex!

Un studiu publicat în The Journal of Sexual Medicine a demonstrat că există o legătură între practicarea yoga şi o dorinţă sexuală mai intensă. În cadrul unui studiu la care au participat 41 de femei cu anumite probleme metabolice, jumătate dintre ele au fost înscrise la cursuri de yoga. Acestea au practicat yoga timp de 12 săptămâni, iar la finalul experimentului femeile prezentau semne de excitabilitate şi lubrifiere mai ridicate decât celelalte, care nu au practicat sportul.

Aceste îmbunătăţiri atât la nivelul apetitului sexual, cât şi ca nivel de lubrifiere a vaginului în timpul actului sexual au fost stimulate de o mai bună circulaţie a sângelui, datorată practicării yoga.

Cum circulaţia sângelui nu este singura problemă care ne afectează libidoul, ci şi stresul şi depresia, yoga te poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti şi starea de spirit. În plus, practicarea acestui sport le ajută pe acelea mai timide dintre noi să devină mai conştiente de trupul şi sexualitatea lor.

Cele mai vizibile rezultate în materie de sexualitate ale practicării yoga ar fi întărirea muşchilor pelvieni dar şi o mai bună flexibilitate, care ajută la performanţe sexuale mai intense între aşternuturi dar şi orgasm mai des şi mai intens.

Poziţia cămilei (foto) este ideală pentru a-ţi exersa flexibilitatea. Iată cum trebuie să procedezi. Aşează-te pe covoraşul tău de yoga în genunchi, apoi apleacă-te pe spate cât de mult poţi încercând să îţi atingi gleznele. Rămâi în această poziţie timp de 5 secunde după care revii la poziţia iniţială şi o repeţi.

http://www.cosmopolitan.ro/love-sex/top-sex/yoga-sportul-care-iti-stimuleaza-libidoul-2141612

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu