miercuri, 9 octombrie 2013

Meditatie si iubire

“Daca meditati, mai devreme sau mai tarziu veti gasi iubirea. Daca meditatia voastra este profunda, mai devreme sau mai tarziu veti simti cum in voi incepe sa se nasca o iubire imensa. O iubire pe care nu ati cunoscut-o vreodata inainte – o noua calitate a fiintei voastre, o poarta care se deschide. Ati devenit o flacara ce arde, si doriti acum sa impartasiti acest lucru cu ceilalti.
Daca iubiti in mod profund, veti deveni constienti ca iubirea voastra devine din ce in ce mai meditativa. In voi patrunde o subtila calitate a tacerii. gandurile dispar, apar intervalele dintre ele … tacerile! Atingeti profunzimile fiintei voastre.
Iubirea va face meditativi, daca directia ei este buna; meditatia va umple de iubire daca directia ei este buna.
Voi cautati iubire care sa-si aiba originiea in meditatie, nu in minte. Aceasta este iubirea despre care vorbesc mereu. Milioane de cupluri din lume traiesc ca si cum iubirea ar fi prezenta. Ele traiesc intr-o lume a lui “ca si cum”. In acest caz, cum ar putea sa fie fericite? Lipsite de orice energie vitala, ele incearca sa extraga ceva dintr-o pseudo-iubire, lucru care nu poate duce la nimic. De aici frustrarea, de aici continua plictiseala, cpntinua cicaleala, lupta permanenta dintre parteneri. Amandoi incearca sa faca ceva imposibil: sa transforme iubirea lor in ceva etern. Este imposibil! Iubirea lor provine din minte, iar mintea nu va poate da nici macar o imagine fugara a ceea ce este etern. 
Intrati mai intai in meditatie, deoarece iubirea se va naste din meditatie – ea este parfumul meditatiei. Meditatia este floarea, lotusul cu o mie de petale, Lasati-l sa se deschida. Lasati-l sa va ridicati pe verticala, dincolo de minte, in atemporal, dupa care – imediat – ii veti simti si parfumul. Iubirea este atunci eterna, neconditionata… Iubirea nu se va indrepta atunci spre cineva anume: ea nu poate fi indreptata catre cineva anume, deoarece nu este o relatie, ci o atmosfera in jurul vostru. Ea nu are nimic de-a face cu celalalt. Sunteti iubitori, sunteti iubirea: atunci ea este eterna. ea este parfumul vostru. Iubirea in atmosfera careia s-a aflat un Buddha, un Zarathustra, un Iisus. Este o iubire cu totul diferita, ea este calitativ diferita!”
Osho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu