luni, 20 octombrie 2014

Astrele in octombrie 2014

De unde si pana unde merg planetele in luna octombrie 2014 :

Soarele: pe 1 octombrie se afla in Balanta, unde sta pana in data de 23 octombrie, cand trece in Scorpion

In rastimpul in care parcurge Balanta, Soarele amplifica mesajul acestei zodii: drumul catre armonie. A fi in armonie cu noi insine, cu toti ceilalti, cu toata natura, cu tot Universul: iata scopurile noastre mai mult sau mai putin constiente, in urmatoarele saptamani.
Foto: Liu Prato
Foto: Liu Prato
In sens spiritual, armonia este conditionata de evolutia constanta. Armonia presupune atitudine dinamica si efervescenta creativa. Ea nu poate fi statica. Armonia trebuie sa fie mai mult un parau de la munte – mereu in miscare, mereu curat – decat un lac care oricand poate deveni o mlastina. Balanta este domiciliul lui Venus si semnul de exaltare al lui Saturn, sugerandu-ne ca armonia este compusa din 50% iubire (Venus) si 50% munca (Saturn). In saptamanile in care Soarele se afla in Balanta suntem martorii infratirii dintre Venus si Saturn: constientizam faptul ca iubirea se confunda cu momentele in care sarbatorim munca efectuata exemplar, invatand in acelasi timp sa lucram cu bucurie.
In alta ordine de idei, Balanta este un semn de aer – conectat la tot ce inseamna comunicare – dar fiind si domiciliul lui Venus, ea subliniaza importanta iubirii ca suport energetic al comunicarii. Balanta este semnul care reuneste comunicarea verbala cu cea sufleteasca.
Urmeaza deci cateva saptamani in care vom trai mai mult sau mai putin in stilul in care creeaza artistii. Este posibil sa ne gasim intr-o stare meditativa, de inspiratie profunda. In acelasi timp este de asteptat sa fim creativi si comunicativi.
Dupa data de 23 octombrie Soarele va amplifica vibratiile Scorpionului. Intentia acestei zodii este sa ne transforme in luptatori adevarati, imprimandu-ne cu starea de spirit a celor care practica artele martiale. La venirea toamnei natura are la dispozitie tot mai putine resurse, unica ei solutie fiind aceea de a reduce nevoile sale la un minim acceptabil. Zodia Scorpionului insista ca si noi sa “aruncam balastul”, sa scapam de tot ceea ce nu avem nevoie cu adevarat. Aici nu este vorba despre obiecte, ci mai mult de activitati si atitudini, de “mastile” pe care le purtam.
Zodia Scorpionului ne vrea sinceri si directi, dar mai ales, severi cu noi insine. Scopul este eradicarea a tot ceea ce este depasit si inutil. Este de asteptat sa devenim mai rezistenti si sa ne dozam energia cat mai eficient.
Sa ne reamintim de faptul ca Uranus este exaltat in Scorpion. Daca in Balanta era exaltat Saturn (rutina), ne dam seama ca Scorpionul este o continuare fireasca a Balantei si in acest sens: exaltarea planetei Uranus in Scorpion inseamna o atitudine superioara fata de munca.
Scorpionul, prin planeta exaltata in acest semn, inseamna inventivitate, creativitate, daruire totala si abordarea muncii cu zambetul pe buze.
Asadar, este de asteptat ca in data de 23 octombrie sa intram intr-o perioada foarte productiva, capabila sa ridice randamentul nostru creativ la cote inalte. Este de asteptat sa ne ridicam din propria noastra cenusa, ca pasarea Phoenix: sa ne reinventam si sa ne recastigam energiile pierdute.
Aspectele Soarelui
In primele zile ale lunii octombrie Soarele va trasa o cuadratura spre Pluton. Este posibil sa fim nevoiti sa ne infruntam cu o parte a temerilor noastre. Imaginatia noastra va incerca sa amplifice gandurile noastre negative – sa faca din tantar, armasar – deci este recomandabil sa verificam sursa fiecarei stiri, pentru ca este posibil sa fie nimic altceva decat un simplu zvon. Este indicat sa traim bine infipti in momentul prezent si sa cladim increderea noastra in viitor pe eforturile pe care le depunem in prezent.
In alta ordine de idei, un aspect dinamic dintre Soare si Pluton obisnuieste sa semnifice lupte pentru putere. Ne putem gandi la astfel de confruntari nu doar in legatura cu sfera economico-politica, ci si referitor la colectivele de munca, familiile, asociatiile, s.a.m.d. Este recomandabil sa evitam momentele tensionate, pastrandu-ne chibzuinta si verticalitatea. O fiinta evoluata spiritual lupta cu cartile pe fata, cu fair-play si niciodata pe ascuns.
In a doua saptamana a lunii, Soarele va beneficia de alte trei aspecte: va fi in opozitie cu Uranus si va primi cate un sextil de la Marte si de la Jupiter. Este de asteptat sa ne aflam intr-o perioada foarte dinamica, plina de evenimente mai mult sau mai putin neprevazute. Este posibil sa avem impresia ca desi depunem eforturi considerabile in vederea atingerii scopurilor stabilite, totusi apar in cale obstacole neprevazute care incetinesc ritmul inaintarii. Lectia de invatat va fi cea a tolerantei: ca exista oameni care simt si gandesc altfel, si ca trebuie sa inventam metode de a supravietui in preajma lor. Soarele fiind in Balanta, este de asteptat ca aceasta toleranta sa nu degenereze intr-o indiferenta totala, ci sa fie colorata macar de iubirea frateasca. Va trebui probabil sa depunem eforturi atat pentru mentinerea relatiilor de prietenie pe care le avem, cat si pentru stabilirea unor amicitii noi. Vom depune probabil eforturi pentru a umple relatiile noastre cu un continut proaspat si valoros. Planeta norocului – Jupiter – va veghea asupra activitatilor noastre, militand pentru buna finalitate a acestora. Este de asteptat sa simtim o protectie divina, in tot ceea ce facem.
Incepand tot cu a doua saptamana a lunii, Venus se va apropia suficient de Soare astfel incat sa putem vorbi despre conjunctia celor doua planete. Este de asteptat sa intampinam zile realmente dulci si placute, in pofida posibilelor dificultati de infruntat. Colaborarea celor doua planete in Balanta ne va ajuta sa reinviem focul iubirii in inimile noastre. Este de asteptat sa petrecem clipe minunate alaturi de prieteni, la spectacole de arta sau savurand bucate alese. Putem afirma ca luna octombrie va fi o perioada de vindecare si revigorare a relatiilor noastre.
Evenimentul saptamanii 13-19 octombrie este tripla conjunctie dintre Soare, Mercur si Venus, care va forma un triunghi minor impreuna cu Marte si Jupiter. Realizandu-se peste Leu, Balanta si Sagetator, aceasta configuratie va lucra pentru realizarea armoniei dintre minte, inima si vointa. Ceea ce va fi in interior va putea fi afisat si in exterior, fara niciun fel de filtrare, deoarece foarte probabil va fi ceva autentic si luminos. Ea va lucra si pentru instaurarea unei atmosfere de sarbatoare, de consolidare a relatiilor de prietenie si iubire. Este probabil sa ne simtim bine energizati, plini de optimism si de incredere in sine.
Cel mai important eveniment astral al ultimelor 10 zile din luna octombrie va fi trigonul dintre Neptun si tandemul Soare-Venus. Vom trai probabil intr-o atmosfera de salsa, de parca vietile noastre ar fi imprumutat cate ceva din filmele seriale sud-americane. Vom cauta atat frumusetea sentimentelor, cat si profunzimea si autenticitatea acestora. Este posibil sa retraim scene care ne pot aminti de secvente din Isaura, Celeste si/sau alti ingeri mai mult sau mai putini salbatici. Vom trai probabil cu pasiune – bietul nostru intelect, simbolizat prin Mercur retrograd pana pe 25 octombrie, va fi expulzat probabil intr-un plan secundar. Este posibil sa constatam ca inima a fost neglijata in cea mai mare parte a anului si sa simtim nevoia imperioasa pentru a-i asigura locul meritat. Sarcina astrologului ar fi aceea de a lansa o invitatie spre chibzuinta, dar el insista mai degraba pentru valorificarea “supapei astrale” oferite de Soarele, Venus si Neptun.
Ultimele zile ale lunii vor gravita in jurul artei. Vom viziona probabil filme care ne vor atinge sufletul si vom participa la spectacole are ne vor umple de entuziasm. Sa nu ne miram daca vom fi surprinsi de membrii familiei, cantand in baie sau in timp ce lucram. La sfarsit de octombrie, foarte probabil viata ne va parea frumoasa, aromata, demna de trait.

Luna: in data de 1 octombrie se afla in Sagetator, in aceeasi zi trece in Capricorn, pe 3 octombrie trece in Varsator, pe 5 octombrie in Pesti, pe 7 octombrie in Berbec, pe 9 octombrie in Taur, pe 11 octombrie in Gemeni, pe 14 octombrie in Rac, pe 16 octombrie in Leu, pe 19 octombrie in Fecioara, pe 21 octombrie in Balanta, pe 24 octombrie in Scorpion, pe 26 octombrie revine in Sagetator, pe 28 octombrie in Capricorn, iar pe 30 octombrie in Varsator.

Mercur: pe 1 octombrie se afla in Scorpion, pe 4 octombrie incepe o perioada de mers retrograd, pe 10 octombrie revine in Balanta, unde ramane pana la sfarsitul lunii

In primele 10 zile ale lunii octombrie Mercur se va afla in Scorpion. Conform simbolismului acestei planete, tabloul lumii cuprinde toata gama frecventelor posibile, de la cele mai joase pana la cele mai inalte, de la splendoarea luminii pana la decadenta mortii. Foarte probabil, vom simti nevoia de a reintregi imaginea vietii si cu partea mai putin placuta, fiind dispusi sa discutam si despre ceea ce este nefunctional si dureros in vietile noastre – si sa luam taurul de coarne, incercand sa gasim cauzele adevarate si solutiile adecvate.
Putem afirma ca Mercur in Scorpion are un efect de insanatosire a vietii. Este de asteptat sa fim concentrati, harnici, motivati de intentia de a studia lumea in profunzime. Vom constata probabil ca in trecutul apropiat atentia noastra a fost dispersata spre mii de directii si astfel randamentul nostru a lasat de dorit. Cu Mercur in Scorpion, vom tinde sa ne concentram mult mai bine pe cele mai importante scopuri de-ale noastre si implicit sa avem un randament bun in tot ceea ce facem.
In alta ordine de idei, este posibil ca sub aceasta influenta astrala – zodia Scorpionului fiind un simbol al renasterii – sa ne schimbam mentalitatea, incercand tot posibilul pentru a ne autodepasi. Vom admite probabil ca lucrurile despre care am crezut ca sunt irealizabile, pot intra totusi in sfera celor posibile. De asemenea, este posibil sa adoptam noi atitudini, conform naturii Scorpionului: sa devenim mai indrazneti, mai profunzi, mai severi cu noi insine.
Incepand cu data de 11 octombrie Mercur revine in Balanta. In ceea ce priveste comunicarea, accentul tinde sa treaca de la profunzime si eficienta, la diplomatie si pe transmiterea energiilor pozitive. Balanta obisnuieste sa filtreze informatiile, lasand sa treaca doar pe cele care sunt capabile sa hraneasca sufletul. Comunicarea poate fi deformata spre lumina si frumusete, iar partea mai putin placuta a adevarului tinde sa fie maturata sub covor.
Cu Mercur in Balanta, este probabil ca viata noastra sa se afle pe un fagas linistit. Este de asteptat ca structura noastra mentala sa fie mai mult degajata decat concentrata. Atmosfera generala poate castiga o doza de lejeritate, strictetea si graba trecand in plan secundar. Importanta muncii si preciziei va tinde sa scada. Tentatia de a ne ocupa de cosmeticizarea imaginii pe care o avem in ochii celorlalti va creste – este evident recomandabil sa umblam la radacini si sa instituim schimbari cu adevarat profunde. Vom fi interesati sa cautam in primul rand placutul, armonia si frumusetea. Este posibil ca randamentul nostru sa nu fie prea bun, insa este de asteptat sa beneficiem de mai multa iubire in relatiile noastre. Ritmul vietii va tinde sa fie nu foarte alert.
Aspectele lui Mercur
In primele zile ale lunii, Mercur va primi un triunghi de la Neptun si va furniza ca o antena de amplificare semnal pentru matricea de ganduri care intretese Universul. Se subintelege ca aceasta colaborare astrala constituie o sursa de inspiratie crescuta pentru scriitori si poeti. Primele zece zile ale lunii vor fi favorabile pentru activitati de tip spiritual: putem incepe sau aprofunda o invatatura initiatica. La inceputul lunii, este de asteptat sa percepem ganduri de vibratie inalta si sa fim capabili pentru a le gasi si o aplicatie practica.
In seara zilei de 10 octombrie Mercur revine in Balanta si isi ia o minivacanta, timp de cateva zile in care nu va colabora cu celelalte planete. In jurul datei de 15 octombrie el se va intalni cu Soarele si cu Venus, respectiv va primi un sextil de la Marte. Deplasandu-se in sens retrograd in Balanta si fiind ajutat de atat de multe planete, este posibil ca gandurile oamenilor sa fie usor deformate spre ideile promovate in perioada marelui concert de la Woodstock. Cu alte cuvinte: mintea noastra va tinde sa se refugieze intr-o lume ireala, construita in principal pe ideea de frumusete, dar lipsita de functionalitate. Este posibil sa simtim o nevoie crescuta pentru distractie. Este de asteptat sa beneficiem de zile armonioase, insa trebuie sa avem in vedere ca si cea mai placuta activitate isi poate pierde gustul in cazul in care este lipsita de utilitate. Va fi bine sa nu uitam de importanta severitatii fata de noi insine.
Incepand cu data de 19 octombrie si pana la sfarsitul lunii, Mercur va beneficia de un sextil din partea lui Jupiter. Este posibil sa fim invadati de ganduri bune si foarte bune, manifestarea carora ne poate ajuta sa crestem in ochii celorlalti. Este de asteptat sa discutam mult si electrizant cu semenii nostri, succesele din domeniul comunicarii alimentand eficient increderea noastra in sine.

Venus: pe 1 octombrie se afla in Balanta; pe 23 octombrie trece in Scorpion, unde va ramane pana la sfarsitul lunii

Venus se va afla in domiciliul ei in primele 23 de zile ale lunii, conturand o atmosfera placuta si armonioasa. Este de asteptat sa ne fie mai usor sa transmitem vibratiile iubirii, traindu-ne viata cu bucurie si simt artistic. Vom efectua probabil pasi spre o sociabilitate crescuta. Vom cauta sa avem grija de sentimentele celorlalti, purtandu-ne cu tandrete. Este de asteptat ca relatiile noastre sa cunoasca un reviriment si sa se imbogateasca.
Incepand cu data de 24 octombrie Venus se va afla in Scorpion. Aceasta zodie este unul din semnele sale de exil, unde nu se simte bine. In viata de zi cu zi, exilul lui Venus se traduce printr-o scadere a nivelului de armonie. Pot aparea tensiuni in relatii, raceala, suspiciuni, manifestari de gelozie. Venus va avea tendinta sa se manifeste la vibratiile ei joase: poate aparea o nevoie crescuta de a consuma “coaja” stralucitoare a iubirii, iar “miezul” capabil sa hraneasca sufletul fiind lasat intact. Este posibil sa devenim mai pasionali, mai avizi de senzatii. Relatiile de iubire pot fi contaminate de pretentii sau pot suferi din cauza indiferentei, lipsei de tact si datorita afisarii pompoase a egoului. Astrologul nu va poate recomanda altceva decat sa incercati sa va pastrati bunul simt si puritatea sufletului.
Aspectele lui Venus
In primele zile ale lunii octombrie Venus se va plimba singuratica pe aleea Balantei. Vom beneficia probabil de un grad mai ridicat de libertate si independenta in relatia cu persoana iubita. Este posibil sa nu interactionam foarte profund, majoritatea oamenilor avand tendinta de a se cufunda in gandurile proprii. De exemplu, vom privi impreuna acelasi apus de soare, dar nu ne vom impartasi impresiile decat prin mijloacele sufletului. Primele zile ale lunii pot fi caracterizate prin “armonia tacerii”.
Venus va incepe prima sa colaborare astrala abia in a doua saptamana a lunii. Incepand cu 6 octombrie, ea va primi o cuadratura de la Pluton. Drept urmare, oamenii pot avea tendinte egoiste in dragoste, preferand sa primeasca energie decat s-o daruiasca. Este posibil ca atmosfera generala sa devina electrizanta, usor picanta: glumele mai mult sau mai putin acide vor zbura in aer. Dupa detasarea din primele zile ale lunii, vom tinde sa stabilim contacte multiple si profunde cu semenii nostri. Ei da, nu toate dintre acestea vor fi neaparat placute, dar macar nu ne vom simti neglijati.
Spre mijlocul aceleiasi saptamani Venus va fi opozitata de Uranus. Atmosfera astrala va tinde sa devina si mai electrizanta. Limita dintre gluma si agresivitate poate fi destul de ambigua. Este de asteptat ca ritmul vietii – frecventa evenimentelor intr-o anumita limita de timp – sa creasca considerabil. Se pare ca ne vom distra bine de tot.
Venus, Uranus si Pluton vor forma impreuna un careu in T cu focarul in Pluton. Configuratia se intinde peste trei semne cardinale: Berbecul, Balanta si Capricornul. Se pot ivi tensiuni in cuplu, intre dreapta si stanga politica sau intre puteri financiare concurente; se vor ciocni probabil viziuni si abordari diferite. Probabil unii vor invoca Legea Evolutiei, dorind sa accelereze procesele; in timp ce altii se vor manifesta in stil populist, in favoarea bunastarii. Pluton se va situa in pozitia de arbitru, cautand un punct de echilibru destul de fragil bazat pe principiul utilitatii. Careul in T format de cele trei planete va lucra pentru a ne testa limitele si de a le impinge mai departe.
In partea de mijloc a lunii octombrie Venus se va bucura de cate un sextil primit din partea lui Jupiter si Marte. Cele trei planete vor lucra pentru instaurarea unei atmosfere placute, de spectacol, de impartasire a bucuriei de a trai. Este de asteptat ca manifestarea caldurii inimii sa capete o importanta deosebita. Este probabil sa ne intalnim frecvent cu prietenii nostri, sarbatorind simplul fapt al existentei. Timpul ne va parea oprit din loc, intr-o halba de bere. Este de asteptat sa ne simtim ca la Oktoberfest.
In ultimile zile ale lunii octombrie Venus va forma un sextil cu Pluton. Este de asteptat ca relatiile interumane sa se dezvolte spre profunzime. Este probabil sa colaboram mult cu semenii nostri, in vederea realizarii unor scopuri concrete si utile. Bucuria muncii efectuate cu spor va apropia oamenii si din punct de vedere sufletesc – macar in masura in care aceasta se intampla de obicei intr-o reclama de bauturi alcoolice…

Marte: pe 1 octombrie se afla in Sagetator; pe 26 octombrie trece in Capricorn unde ramane pana la sfarsitul lunii

In primele 26 zile ale lunii Marte se va afla in Sagetator. Prin periplul sau in acest semn, planeta razboiului va trezi exploratorul din noi insine. Fie in planul fizic, mental sau spiritual, este de asteptat sa simtim nevoia de a calatori spre noi orizonturi. Ne vom apuca probabil de citit cartile care zac de cativa ani in biblioteca noastra sau sa luam rucsacul in spate si sa pornim spre piscurile Carpatilor. Foarte probabil, Sagetatorul fiind un semn de foc, ne va activa puternic. Este de asteptat sa fim invadati de optimism, sa privim cu incredere spre viitor – si nu doar atat, sa ne apucam imediat de treaba pentru realizarea viselor noastre. Esenta copilariei promite sa se materializeze din nou in sufletul nostru. Vom reinvata sa percepem viata ca un joc, sa radem si sa zambim din toata inima.
Prezenta lui Marte in Sagetator ascunde si cateva riscuri. Tocmai despre asta e vorba: despre riscuri… Cu Marte in Sagetator, este posibil sa ne fie dificil sa percepem limitele pana la care putem sa ne intindem. Astfel, este recomandabil sa revizuim periodic scopurile noastre si dozele de risc acceptate. Putem urca oricat de sus, daca ne-am asigurat in prealabil pentru eventualele caderi.
In data de 26 octombrie, la orele amiezii, Marte trece in semnul sau de exaltare, in Capricorn. Este posibil ca sfarsitul lunii octombrie sa fie mai putin atractiv decat inceputul si mijlocul ei. Vom acorda probabil o atentie mai scazuta spectacolului, traindu-ne viata cu mai simplitate.
Singuratatea nu ne va speria, ci o vom percepe ca fiind o oaza in care ne recastigam energiile pierdute. Vom fi probabil mai concentrati, mai harnici, cautand utilul si functionalitatea.
Aspectele lui Marte
In primele zile ale lunii octombrie Marte va forma o piramida impreuna cu Jupiter si cu Uranus. Colaborarea celor trei planete ne aduce spirit de initiativa, curaj si inventivitate. Este de asteptat sa efectuam toate sarcinile noastre cu entuziasm, daruire si energie. Notiunea de imposibil aproape ca nu va exista. Vom avea probabil un randament superior in tot ceea ce facem. Piramida realizandu-se in semne de foc, va avea multa forta, avand puterea de a oferi un nou inceput in existenta multor oameni. Ne vom simti probabil lansati spre noi zari, spre noi scopuri marete si interesante, cu o noua atitudine de invingator.
In ultimele zile ale lunii octombrie Marte va trasa un sextil spre Neptun. Energiile celor planete nu se combina usor, dar totusi colaborarea lor obisnuieste sa genereze un sentiment de libertate de natura spirituala – o senzatie de zbor a sufletului. Este probabil sa avem impresia ca totul ne este posibil, ca nu exista obstacole de netrecut.
Sextilul dintre Marte si Neptun are darul de a introduce in atmosfera generala vibratii profund umane. Fortele brute ale lui Marte vor fi imblanzite si indulcite de natura planetei Neptun. Energiile celor doua planete se impletesc dificil, deci va trebui sa punem si noi umarul la realizarea scopurilor lor comune. In orice caz, ideile simbolizate de Neptun vor putea fi concretizate cu mai multa usurinta prin ajutorul oferit de catre Marte.

Jupiter: pe tot parcursul lunii octombrie se va afla in Leu

Din domiciliul Soarelui, Jupiter ne va inspira sa aratam lumii valorile de care dispunem. Sa iesim cu pieptul in fata, cum s-ar spune. Jupiter ne va oferi creativitate si siguranta de sine.
In alta ordine de idei, prezenta lui Jupiter in Leu poate insemna si o nevoie crescuta de distractie. Toate formele de arta vor fi probabil la mare cautare – si vom fi nu doar consumatori, ci si producatori.
Incepand din aceasta vara, Jupiter a trecut din Rac in Leu: de pe teritoriul obscur al Lunii, in lumina Soarelui. Dupa ce un an intreg am lucrat la temeliile noastre interioare, a venit timpul sa actionam si in planul vizibil. Jupiter incearca acum sa trezeasca copilul din noi insine. Daca varsta matura a depus o crusta de nepatruns asupra sufletului nostru… ei bine, acum a venit timpul ca aceasta sa fie inlaturata de zambetul cosmic al lui Jupiter. Fiinta jucausa, increzatoare in viitor, bine ascunsa in interiorul nostru, va prinde probabil puteri noi si va iesi la iveala.
Din domiciliul Soarelui, Jupiter ne inspira sa aratam lumii, valorile intrinseci de care dispunem. Sa iesim cu pieptul in fata, cum s-ar spune. Jupiter ne va oferi creativitate si siguranta de sine. Este de asteptat sa devenim mai curajosi, mai intreprinzatori, mai plini de initiativa.
Evident, daca exista lumina, exista si umbre: prezenta lui Jupiter in Leu poate insemna si o doza crescuta de comoditate, precum si o nevoie considerabila de distractie. Toate formele de arta vor fi probabil la mare cautare – si vom fi nu doar consumatori, ci si producatori. Gesturile, mimica si vorbele noastre vor fi probabil mai artistice, mai pline de sarm. Este de asteptat sa glumim si sa povestim mai mult decat in prima jumatate a anului. In ceea ce priveste arta in sens clasic: este probabil ca teatrul, cinematografele si salile de concert sa exercite asupra noastra o atractie irezistibila. Ei, da! Este posibil si sa devenim mai gurmanzi decat am fost: sa incercam retete noi si sa trecem mai des pragul restaurantelor.
In alta ordine de idei, prezenta lui Jupiter pe cararea luminata de Soare inseamna si oportunitati crescute. Oamenii vor tinde sa priveasca spre viitor cu mai multa incredere si astfel este de asteptat sa se deschida usi si sa fie construite drumuri noi, in toate domeniile.
Concluzie generala: putem conta pe inflorire, expansiune si crestere, in toate domeniile vietii.
Aspectele lui Jupiter
Practic pe tot parcursul lunii, Jupiter se va afla in cuadratura cu Saturn. In octombrie, majoritatea influentelor astrale ne invita la expansiune, initiativa si accelerare, numai acest careu dintre Jupiter si Saturn ridica intrebari de realizabilitate. Saturn ne va testa, interogandu-ne daca resursele noastre sunt suficiente pentru realizarea scopurilor noastre si daca eforturile noastre se ridica la splendoarea visurilor noastre. Dificultatea drumului de la idee pana la realizarea concreta a acesteia, poate aparea la rampa frecvent in aceasta toamna.

Saturn: se afla in Scorpion pe tot parcursul lunii octombrie

Scorpionul simbolizeaza “pivnita” fiintei noastre, iar Saturn este muncitorul imbracat in salopeta care este dispus sa coboare acolo, pentru a face ordine si curatenie. De fapt, asta facem de mai bine de un an de zile, mai mult sau mai putin constient. Ne aflam probabil dincolo de infruntarea cu temerile noastre. Probabil am inregistrat atat victorii, cat si infrangeri, in aceste batalii, dar avem speranta ca vom reusi sa ne adjudecam victoria finala.
Saturn in Scorpion este un fel de “El Camino”: ne luptam cu epuizarea, cu singuratatea si cu ispitele noastre. Conform naturii sale, Saturn ne supune la teste, dar putem considera ca ne aflam la un antrenament in care ne dezvoltam calitatile simbolizate de Scorpion: capacitatea de regenerare, darzenia, tenacitatea si rezistenta.
Scopul spiritual al lui Saturn este sa ne invete renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.
Aflandu-se pe axa materiei, Saturn doreste sa ne aduca mai aproape de materie. Si asta nu pentru a ne indeparta de planul spiritual, ci pentru a implementa energiile si informatiile din acesta, in planul fizic. Saturn pare sa ne spuna: “ati visat suficient, ati teoretizat suficient, ia sa va vad cum transpuneti invataturile acumulate in viata concreta!”

Uranus: pe 1 octombrie se afla in Berbec si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers retrograd

In semnul exaltarii Soarelui, lucrarea spirituala a lui Uranus se refera la dezvoltarea noastra personala. Sub actiunea lui, efectuam pasi spre autocunoastere. Uranus nu ne supune la teste, cum procedeaza Saturn, ci are un alt stil: el obisnuieste sa ne puna in situatii din care nu putem iesi decat cu arma inventivitatii. Ne putem gandi ca ne aflam intr-un laborator imens, la o ora de chimie spirituala si efectuam niste experimente. Diferenta dintre acestea fata de ora de chimie obisnuita este aceea ca … intram si noi insine in eprubeta.
Uranus in Berbec este copilul cu ochii stralucitori care intra prima oara pe un teren de joaca nou-nout. Ne dam seama ca poate pana acum am luat viata prea in serios si ca ar fi cazul sa revenim la atitudinea micului copil care se bucura de viata. Ne dam seama ca putem incepe activitati noi si putem incerca atitudini noi, fara sa daramam ceva in jurul nostru. Vom avea ocazia sa constientizam ca singurele si adevaratele obstacole se afla in noi insine.
Aspectele lui Uranus
Practic pe tot parcursul lunii, Uranus se va afla in cuadratura cu Pluton. Cele doua planete aflandu-se in semne cardinale, ne vor indemna sa ne autodepasim si sa ajungem la un randament de peste 100%, in tot ceea ce facem. Interactiunea dintre ele are rolul de a sterge din vocabularul nostru notiunile de “inertie” si “imposibil”. Conform naturii celor doua planete, procesele de transformare interioara vor putea fi accelerate.
In alta ordine de idei, careul Uranus-Pluton se refera la lupta permanenta dintre vechi si nou. Evident, nu ar fi corect sa confundam aceste notiuni cu Binele si cu Raul. O parte din ceea ce este vechi merita sa fie pastrat, o alta parte, reciclat si transformat, si o a treia parte care poate fi aruncat in cosul de gunoi. Suntem atrasi de centrele vechi ale oraselor, tocmai cu scopul de a regasi centrul propriei noastre fiinte. De aparatul de radio al bunicului, de leaganul bunicii, de bicicleta noastra din copilarie – prin toate acestea, dorim sa oprim timpul in loc, pentru a ne pastra pentru eternitate. Atractia pentru vechi se confunda cu instinctul de supravietuire.
In acelasi timp, atractia pentru noutate este la fel de irezistibila. Tanjum dupa un telefon nou, am porni oricand intr-o excursie spre un loc unde n-am fost niciodata si suntem mereu incantati cand facem cunostinta cu oameni interesanti. Dar, trebuie sa le facem loc in viata noastra, trebuie sa le alocam unitati de energie.
Colaborarea astrala dintre Uranus si Pluton ne intreaba neincetat: “care parte a trecutului merita a fi pastrat?” si “cum facem loc in viata noastra pentru noutatile care apar, fara sa afectam prezentul?”. Cele doua planete ne reamintesc faptul ca viitorul este continuarea dreptei definite de trecut si prezent.

Neptun: pe 1 octombrie se afla in Pesti si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers retrograd

Neptun se afla in domiciliul sau si ne ajuta sa dezvoltam capacitatile noastre extra-senzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei. Scopul lui spiritual este realizarea unei conexiuni de banda larga si de mare viteza, intre oameni si Dumnezeu.
Neptun fiind retrograd pe tot parcursul lunii, putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: se afla in Capricorn pe tot parcursul lunii octombrie

Din domiciliul lui Saturn, octava superioara a lui Marte vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile. “Activati-va, lucrati, puneti in practica visele voastre!” – acesta este mesajul sau actual. Pe principiul actiunii si reactiunii, lucrand in planul fizic, vom beneficia de reactia benefica a acestuia – la fel cum doua cutite se ascut reciproc. Concentrandu-ne pe munca noastra, devenim noi insine bine centrati in fiinta noastra. Lucrand cu sarguinta, atragem spiritele naturii care vor lucra la fel de harnice pe vesmantul nostru spiritual. Sufletul uman este ca o gradina: este copia fidela a “gradinii” in care lucram zilnic, indiferent in ce domeniu s-ar situa aceasta.
Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem.
FULOP LASZLO,
Redactor-sef adjunct

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu