joi, 6 noiembrie 2014

LUNA PLINA IN TAUR – 7 NOIEMBRIE 2014, ORA 0:24 –ORA ROMANIEI – “PENTRU CE BAT CLOPOTELE DOAMNE…… “

Luna Plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Taur gradul 14:26, iar Soarele se afla in Scorpion gradul 14:26. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Viata este un sir intreg de alegeri, iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare.
Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitatea, senzualitate, putere.
De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit, daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare, posesivitate profunda, dorintele sufletului, secrete. Semnul Taur ne invata gramatica verbului “a avea” in timp ce semnul Scorpion se foloseste de verbul “a dori”, in consecinta, lupta noastra este intre dorintele materiale si dorintele sufletului.
Aceasta Luna Plina in Taur "aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Scorpion va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani. Caror lucruri le esti loial, ce te costa aceasta loialitate, poti ramane atasat de anumite lucruri, anumiti oameni chiar daca sufletul este chinuit de toxicitatea acestora?
Aceasta Luna Plina ne forteaza sa invatam ca trebuie sa fim loiali lucrurilor si oamenilor ce fac bine sufletului, sa invatam ca alte valori sunt efemere in timp ce tot ceea ce se face din suflet si pentru suflet este calea de evolutie. Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, asta aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru intr-un mod destul de dramatic. Putem vedea aspectul de Luna Plina in Taur ca o sedinta astrala in care Soarele in Scorpion trimite marturii importante Lunii in Taur. Acum, prezentul pune intrebari trecutului, iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni.
Care sunt intrebarile, raspunsurile entitatilor solare, care ajung la entitatile lunare, si prelucrate intr-o anumita forma pentru noi pamantenii?
Soarele in Scorpion este asociat cu lucrurile intunecate, ascunse, lupta pentru putere, bani, sex, crize existentiale, schimbare, tradari si plati karmice, transformari majore. Nici un alt semn nu cunoaste mai bine întunericul, secretul, necunoscutul, puterea, manipularea ca Scorpionul. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric, vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire, accentueaza si dezvolta atasamentul fata de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva, ambitie, dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai, dar si persoane ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati, dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanare. Darul acestei energii lunare in Taur este “ intelegerea tuturor valorilor “, ganditi-va ca Arborele vietii are ca simbol Taurul, radacinile sunt adanc in pamant, deci o baza solida iar trunchiul, crengile, frunzele, fructele sunt in lumina divina.
Daca Soarele in Scorpion in casa III ne vobeste despre secrete, ganduri si idei obsesive, cuvinte grele ce transforma totul in cale, relatii intense si complicate cu rudele, transformarea profunda a mintii, Luna in Taur in casa IX atinge sufletul prin opinii, teorii si adevar. Daca Soarele in Scorpion in casa III combina verbele “a crede si a dori”, in casa IX, Luna plina in Taur se ajuta de cele doua verbe pamantesti ”a avea, a cunoaste”. Luna Plina in Taur in casa IX ne pregateste pentru schimbare, dar schimbarea vine prin ceilalti, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu.
Deucalion este supravietuitorul Potopului. El a fost fiul lui Prometeu cel care a adus “focul” omeniriii. Cand Jupiter a decis sa distruga omenirea pentru relele ei, Deucalion a supravietuit alaturi de sotia lui Pyrrha (632) intr-o barca si asa omenirea a fost regenerata. Dar Deucalion a fost ajutat de tatal lui si si-a construit o barca fiind pregatit pentru orice fel de furtuna. “A doua zi vine potopul” i-a spus Prometeu lui Deucalion, asigura-te ca esti pregatit pentru asta fiul meu “. Deucalion cu Pyrrha s-au urcat in barca si au plutit in conditii de siguranta in apele din ce in ce mai mari. Peste tot era numai apa, pamantul era tot acoperit de apa, iar barca lor a plutit in deriva multe zile. Dupa un timp ploaia a stat, apele s-au retras, iar barca lor a fost deviata pe un munte numit Parnassus. In timp ce mergeau incercand sa se gandeasca la ce ar trebuie sa faca, Mercur mesagerul lui Dumnezu apare in fata lor si-i intraba “ Spune-mi ce vrei si vei avea tot ce iti doresti”.
Mai presus de toate lucrurile, as vrea sa vad acest pamant populat din nou, caci fara vecini, prieteni, lumea este un loc foarte singuratic ii raspunde Deucalion. Atunci Mercur ii spune sa coboare de pe munte si sa arunce “oasele mamei lui peste umeri in spate”. Cu aceste cuvinte, Mercur s-a facut nevazut. Gandindu-se bine la mesajul lui Mercur, si-a dat seama ca "mama lui" este pamantul, iar oasele nu sunt decat pietrele. Atunci, au coborat de pe munte si au inceput sa arunce pietre, cele aruncate in spate de Deucalion au dat nastere la barbati, iar cele aruncate de Pyrrha au dat nastere la femei. Deucalion a devent regele lor, i-a asezat in casele lor, i-a invatat sa lucreze pamantul, sa traiasca mult mai fericiti, mai bine decat cei care au locuit pe pamant inainte de inundatii. Acest popor s-a numit eleni dupa Helena fiica lui Deucalion. In astrologie, Deucalion arata capacitatea de a ne ridica deasupra unor probleme grave, exista ceva pregatit din timp pentru supravietuire (poate fi un sfat bun, un proiect, un studiu, o casa, o persoana, etc) ce permite restabilirea vietii chiar si dupa un esec catastrofic. Este o sansa de a repara greselile din trecut (el a supravietuit potopului si a fost ajutat sa repopuleze pamantul), este a doua sansa, sa gasim calea de supravietuire prin tot ce tine de temeri, auto-amagiri, rani sufletesti, dorinte, temeri, crize, secrete grave, sa ne ridicam deasupra emotiilor toxice. Suntem ajutati “sa spalam” toate relele, ideile preconcepute, trecutul, astfel incat “ne salvam, re-populam“ viata noastra.
Deucalion in Scorpion in casa III ne spune ca “Potopul“ tine de bani, lupte pentru bani, putere, manipulari, pasiuni obsesive, rude, minte ingusta. In acest moment de Luna Plina, “martorul astral“ Deucalion ne indeamna sa ne ridicam deasupra emotiilor, sentimentelor toxice (inundatii) sa fim atenti la mesajele pe care le primim (Mercur), la ajutorul pe care il putem primi (el a fost ajutat de tatal lui sa-si faca barca cu care a supravietuit potopului) , sa ne deschidem catre situatiile de viata noi, oameni noi, locuri noi. Voia lui Dumnezeu predomina, suntem ajutati sa intelegem ca satisfactia vine numai prin valorificarea talentelor si resuselor noastre personale in asa fel incat sa castigam respectul celorlalti.
Themis (Asteroidul 24) este Zeita Legii divine si a ordinii divine. Ea este in acelasi timp o Zeita a profetiei, ea a fost vocea divina (Themistes) care a instruit omenirea in adoptarea legilor primare de justitie, moralitate –evlavie, reguli de ospitalitate, buna conduita, oferte pioase pentru zei. Ea a fost primul consilier al lui Zeus, dar si una dintre miresele lui Zeus. Apare de multe ori asezata langa scaunul de domnie a lui Zeus, purtand tot timpul cu ea balanta dreptatii. Simbolurile ei sunt balanta si sabia, iar una dintre faptele ei memorabile este aceea ca ea a mijlocit pe langa Zeus in timpul potopului “sa se potoleasca” si sa aiba mila de singurii oameni care mai supravietuiau (Deucalion si Pira ). Tot Themis era considerata Zeita Juramintelor, ea a prezidat si relatia corecta dintre barbat si femeie, familia, juramintele, judecatorii - themistopoloi (slujitorii lui Themis).
In acest moment astral, Tehmis in fuziune stransa cu Decalion si Soarele in Scorpion trimit marturii importante Lunii Pline in Taur. Sunt aduse in lumina (Luna Plina) juramintele false, deciziile incorecte ale unor judecatori, secrete legate de bani, putere, rude, calatorii, familie, cariera, sefi, parinti, presedinte. Asa cum Themis a mijlocit pe langa Zeus (Jupiter sau casa IX) in timpul potopului “sa se potoleasca” si sa aiba mila de singurii oameni care mai supravietuiau (Deucalion si Pira), inclin sa cred ca acest moment astral poate fi un pas important catre salvarea noastra, catre adevar, catre credinta, catre Dumnezeu.
Asteroidul 273 Atropos vorbeste despre finaluri sortite, sfarsitul inevitabil, este foarfeca cosmica care taie firul vietii unui proces, unui proiect, unei vieti. Atropos reprezinta etapa finala sortita a unui proces de viata. Ori de cate ori apare Atropos, stim ca ceva se termina, iar Atropos in Scorpion in conjunctie cu Soarele in Scorpion , cu Deucalion, aduce un sfarsit sortit “Potopului” ce tine de bani, lupte pentru bani, putere, manipulari, pasiuni obsesive, rude.
In acest moment, acel “ceva“ are o natura scorpionica-bani, putere, manipulare, afaceri murdare, pasiuni toxice, crize, lumea interlopa.
In casa III, Atropos indica faptul ca terminatiile vin prin dramatism in comunicare, in mediul apropiat, printr-o lipsa de cunostinte profunde, prin calatorii, rude, frati, vecini.
In mitologie, Kassandra este un personaj tragic, ea are darul profetiei, stie sa prevada evenimentele, dar nu este crezuta. Kassandra in conjunctie cu Soarele in Scorpion este “intuitia laser” cu toate acestea, adevarul nu este crezut. In acest moment de Luna Plina, asteroidul Kassandra in conjunctie cu Soarele in Scorpion poate proroci despre tot ce este tabu, secret, lupte pentru putere, pasiuni toxice, bani grei, dar nimeni nu o crede. Cand Kassandra devine proeminenta intr-o harta, suntem ajutati sa intelegem simbolurile, imaginile, semnele, visele intr-un mod care nu este prea obiectiv, dar cu siguranta profetic. In opozitie cu Luna in Taur, Kassandra ne incurajeaza sa credem in puterea intuitiei, in convingerile noastre, raspunsul la probleme noastre pot fi aduse de fosnetul frunzelor, de vise, de emotii predestinate, de familie, de iubire, de ghizi spirituali, credinta.
Luna Plina in Taur formeaza cu Marte, Pluto in Capricorn si Chiron, asteroidul 12 Victoria in Pesti, o configuratie astrala Cort. Energia acestei configuratii este declansata de Luna Plina in Taur ( Soare in Scorpion in opozitie cu Luna in Taur) iar planetele plasate in varful acestei configuratii releva scopul de atins. Cortul ca si energie permite atingerea scopurilor prin relatiile cu ceilalti, prin intermediul unei largi deschideri de spirit , prin comunicare deschisa, audiovizual. Planetele din varful acestei configuratii sunt Marte, Pluto in Capricorm, Chiron, asteroidul 12 Victoria in Pesti.
Pluto in fuziune cu Marte in Capricorn ne sunt aliati de nadejde, sunt energii ce stiu sa medieze conflictul Luna-Soare, iar prin aceasta mediere ne ajuta si pe noi, ne sprijina sa gasim solutii optime pentru supravietuire.
Pluto este renumit pentru distrugere si apoi reconstructie, iar in acest moment de Luna Plina (un timp al culesului) tot ceea ce nu se sprjina pe nimic palpabil va fi distrus si tot ceea ce este in conformitate cu destinul nostru este rasplatit .
Pluto de mana cu Marte (generalul si soldatul) in aspect benefic cu Luna Plina in Taur sunt adevarate rezervoare de energii din care ne alimentam din plin puterea interioara, gasim in noi nebanuite resurse care ne dau curajul de a actiona si de a schimba ceea ce trebuie schimbat.
Chiron in Pesti in fuziune cu asteroidul 12 Victoria activeaza casa VII, o casa ce vorbeste despre partener, asociat, avocat, dusman stiut. Cu Chiron in Pesti in casa VII, ranile sufletesti au legatura cu victimizarea sentimentelor, cu frica de a pierde pe cineva, cu pierderea credintei in puterea iubirii, cu nedreptatea, inechitatea, pierderea increderii in divinitate, in Dumnezeu, cu sentimentul de pierdere, cu partenul, asociatul, dusmanul stiut, avocatul. Dar Chiron de mana cu asteroidul Victoria primesc numai aspecte bune, deci suntem ajutati sa descoperim persoana, asociatul care ne pot vindeca sufletul, care ne pot reda increderea in noi, in viata noastra. Toate persoanele cu numele Victor, Victoria fac parte din reteta astrala a vindecarii noastre.
Tot Luna Plina in Taur este provocata de Jupiter in Leu in casa XII, acest aspect induce o nepotrivire intre dorintele noastre si realitate, toata lumea este vinovata pentru esecurile noastre numai noi nu. Din acest motiv, putem crede orice propunere, orice promisiune neintemeiata, credulitatea este maxima, tradarile fac parte din acest peisaj astral.
O Luna Plina in Taur luminata de Soarele in Scorpion ne ajuta sa analizam intr-un mod cat mai profund tot ceea ce ne poate oferi siguranta personala, suntem ajutati sa intelegem ca schimbarile, dar si sfarsiturile sunt necesare evolutiei noastre.
Aceasta Luna Plina aduce in lumina lucrurile intunecate din viata noastra, acuma este nevoie sa vedem ce trebuie sa schimbam, sa trasformam, sa lasam sa moara. Potopul a durat 9 zile si noua nopti, iar in a zecea zi ploaia a incetat, iar Zeus a oferit o noua sansa omenirii.
Prin urmare, energia Lunii Pline in Taur in casa IX ofera o sansa noua, o cale a adevarului, a cunoasterii, a sacrificiului pentru obtinerea unor valori mai mari. Taurul este un semn zodiacal care guverneaza laringele creator si ne cere sa intelegem cuvintele din Evanghelia lui Ioan atunci cand a spus: “La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantulul. Toate prin el s-au facut: si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut”.
“AUM“ este sunetul divin si simbolul sacru, este cuvantul lui Dumnezeu ce ne conecteaza la Inalta Constiinta a Sursei Divine purificand corpurile noastre energetice, chakrele si ridicand starea noastra vibrationala la frecventa Sinelui nostru Superior. Este simbolul universal pentru Dumnezeu. Cantarea Aum ne purifica mintea, distruge raul, da nastere la raze de lumina pentru a aduce iluminarea.
Cantati AUM, AUM, AUM, AUM………………
Adriana Tudosa
adriana-astro.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu