marți, 18 noiembrie 2014

Meditatii cu mantre

MANTRA, cheie secretă de intrare în rezonanţă cu sferele de forţă infinite din Macrocosmos.

Purifică şi rafinează subconştientulAşadar o mantra este un „vehicul verbal” pe calea Iluminării. În tradiţia spirituală întâlnim două categorii principale de mantra-e: aşa-zisele mantra-e lungi (versete din texte sacre, imnuri religioase, invocaţii în care uneori apare numele divinităţii sau forţei subtile invocate) şi mantra-ele scurte sau sunetele sămânţă. Din punct de vedere ezoteric, numai cele din a doua categorie sunt propriu-zis mantra-e. Această a doua categorie, a sunetelor arhetipale sau a „cuvintelor”-simbol (fără semnificaţie lingvistică), are o deosebită importanţă în tehnicile de meditaţie. Aceste mantra-e scurte, prezente în tradiţiile spirituale autentice, îşi au originea în arhetipurile fundamentale ale manifestării. 
Mantra-ele, „vehicule ale spiritului”, sunt un mijloc de a aduce la nivel conştient şi de a purifica imagini şi influenţe active, pozitive sau negative, existente în subconştient. Astfel, prin rafinare şi purificare, aspirantul devine cu adevărat propriul său stăpân.
Desăvârşire şi unitate în diversitate
O mantra acţionează ca un factor de integrare psihică a fiinţei. Ea trezeşte anumite potenţialităţi ale fiinţei umane, în corespondenţă cu nivelul pe care acţionează, apropiind-o de starea de desăvârşire, de unitate. De aceea, fiecare mantra acţionează specific pe diferite niveluri ale fiinţei. Un astfel de sunet arhetipal poate să înalţe fiinţa umană către universalitate. Mantra-ele oferă omului posibilitatea de a realiza armonia dintre lumea interioară şi lumea exterioară, armonia dintre corp şi spirit.
Armonizează centrii de forţă ai fiinţei
Aşa cum am spus, mantra-ele scurte sunt expresia unor sunete esenţiale, arhetipale. Ele nu au un înţeles discursiv, conceptual sau ideatic, accesibil minţii limitate, fiind anterioare formării limbajului. Aceste sunete – sămânţă sau bija trezesc la viaţă imagini primordiale ale subconştientului.
Mantra-ele sunt sunete subtile care corespund unor anumite aspecte esenţiale ale energiilor sau forţelor subtile cosmice. În şcolile secrete ale Orientului se practică diferite modalităţi de meditaţie folosindu-se emisia mentală a mantra-elor.
Mantra-ele au un rol special, fiind veritabile suporturi prin care ne încărcăm cu diferite energii subtile, şi în multe cazuri ele au totodată rolul de protectori ai fiinţei care le utilizează. Prin utilizarea unei anumite mantra-e benefice rezultă o transformare gradată concomitentă, resimţită la nivelul corpului, psihicului şi al minţii. Mantra are de asemenea un rol important în sublimarea feluritelor energii joase dominante, acest proces fiind catalizat de emisia mentală a acesteia.
Meditatiile cu  mantre costa 60 lei. 
Meditatile incep din 24.11.2014. Timp de 7 zile, vom intra in rezonanta cu o noua mantra care activeaza in interiorul nostru armonia, pacea, bucuria, increderea in sine, iubirea neconditionare, telepatia, curajul, deschiderea ochiului al treilea si deschiderea canalului divin. 
Pentru intiere trimiteti un mail la adresa: nagymelinda3@yahoo.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu