miercuri, 7 ianuarie 2015

Atmosfera astrală IANUARIE 2015: Echilibrarea minții






Prima lună a anului 2015 ne aduce un amestec interesant și binevenit de Apă, Aer, Pământ și Foc. Astfel evenimentele, stările, trăirile și emoțiile noastre vor parcurge o paletă variată.
Dintre Semnele de Apă se evidențiază Peștii și Racul. Aspectul de Lună plină se formează în Rac în preajma datei de 5 ianuarie. Este o perioadă marcată de agresivitate, grabă, rigiditate în gândire, ancorare nepotrivită în idei, concepții, situații, relații deja perimate. Recomandabil este să privim obiectiv la situația noastră și să facem corecțiile necesare. Este mult mai ușor să venim în întâmpinarea schimbării potrivite fiecăruia dintre noi, decât să suportăm mai târziu situații pe muchie de cuțit, care ne vor transforma – vrem, nu vrem.
Semnul Peștilor îi găzduiește în continuare pe Neptun și pe Chiron, din 12 ianuarie pe Marte, iar din 28 ianurie și pe Venus. Abia spre finele lunii latura emoțională își va face simțită prezența, însă într-un mod subiectiv.
Aerul este vedeta lunii, datorită prezenței a șase componente în două Semne zodiacale de Aer și anume în Balanță și Vărsător. Mentalul tuturor va fi foarte activ, vom gândi și regândi strategii, planuri de viață personală sau profesională. Ne va fi mai ușor să comunicăm între noi, chiar dacă pe alocuri se vor folosi și tonurile înalte. Este bine să ne controlăm gândurile, să discernem atent ceea ce spunem, ce promitem sau ce semnăm.
În Semnul Balanței avem în continuare Nodul Nord Lunar, amintindu-ne discret că trebuie să ne continuăm curățenia în relații sau colaborări socio-profesionale. Luna ianuarie ne oferă șanse deosebite de a fi realiști în privința relațiilor în care suntem implicați, deoarece comunicarea sub diverse forme ne este înlesnită. Totodată, putem întâlni persoane potrivite evoluției noastre care undeva, cândva, peste an, ne vor deveni prieteni de nădejde.
În Semnul Vărsătorului se petrec multe. Marte se mai plimbă în acest Semn până în preajma datei de 12 ianuarie, Venus se află aici în intervalul aproximativ 4 – 28 ianuarie, Soarele intră în Vărsător pe 20 ianuarie și foarte repede realizează aspectul de Lună nouă, iar Mercur este și el prezent după 5 ale lunii, însă într-o postură deosebită.
Aspectul de Lună nouă în Vărsător, alcătuit în preajma datei de 20, ne va aduce în atenție faptul că suntem foarte ancorați în idei, relații, planuri de viață care nu ne mai sunt de folos. Partea minunată a acestor zile constă în faptul că vom fi suficient de pregătiți să analizăm la rece starea în care ne aflăm. Cu toate că vom fi tentați să ignorăm unele aspecte importante ale situației noastre generale, până la urmă, mânați de evenimentele vremurilor pe care le trăim, vom lua varii decizii pentru a ne schimba viața.
Anul acesta Mercur va avea trei perioade de mers aparent retrograd, în toate cele trei Semne de Aer. Prima mișcare aparent retrogradă începe pe 22 ianuarie, în Vărsător și se desfășoară și în prima parte a lunii viitoare. Această situație a lui Mercur ne va face să ne gândim la viitor, să regândim strategiile propuse mai demult pentru viitorul nostru personal, dar mai ales pentru cel colectiv. Sunt vizate în mod special acțiunile de grup și mai puțin cele individuale. Persoanele care au funcție, responsabilități majore la nivel colectiv, vor fi nevoite să își reevalueze direcțiile propuse pentru dezvoltarea și progresul celorlați. La nivel individual este bine să ne gândim atent la relațiile cu prietenii. De unii ar trebui să scăpăm rapid, însă pe alții ar trebui să-i urmărim și să legăm relații de bună calitate. Bine ar fi să ne detașăm de figurile-model pe care le-am avut până acum. Fiecare dintre noi are înzestrarea nativă de a fi un model.
Dintre Semnele de Pământ se remarcă Fecioara și Capricornul. Nativii Fecioară, cei care au Ascendentul în acest Semn și planete personale sunt vulnerabili la tot ce-i înconjoară. Totuși este doar o stare de spirit ce se cere scoasă la iveală, înțeleasă și dizolvată. Să ne reamintim în permanență că totul este o experiență care ne ajută să evoluăm.
Capricornul este ocupat de Venus în primele patru zile ale lunii, Mercur doar în primele cinci zile, Soarele stă aici până pe 20 ianuarie și Pluto pe toată durata lunii. Să profităm de influențele capricorniene din primele zile ale lunii, care ne îndeamnă și ne ajută să fim realiști, pragmatici și ceva mai bine organizați.
Focul este reprezentat de toate cele trei Semne zodiacale. În Berbec se zbenguie nestingherit Uranus, bulversându-ne din când în când ego-ul. Jupiter își continuă mișcarea aparent retrogradă în Leu, impulsionându-ne să ne cizelăm personalitatea, să ne rafinăm gusturile în toate domeniile vieții. Saturn se află în Săgetător, într-un loc nu prea comod, astfel și nouă creându-ne disconfort pe zona de viață specifică hărții natale, pe care această planetă-profesor o tranzitează. Cu alte cuvinte, căldură primim din astral. Însă este vorba despre o căldură de înaltă calitate, care ne obligă, metaforic vorbind, să ne folosim propriul foc interior pentru a ne încălzi sufletește și astfel ne încălzim și trupește.
Cugetarea lunii ianuarie: „Chipul e oglinda inimii.” – proverb indian
Citeste si: Previziunile lunii ianuarie pentru toate zodiile
Astrolog Anca Gordin Stoica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu