duminică, 4 ianuarie 2015

Luna Plina in Rac – 5 IANUARIE 2015, ORA 06:53

Incepem anul 2015 cu o Luna Plina in Rac pe gradul 14:31, vorbim de un moment astral important ce pune in miscare energii imense declansate de opozitia dintre Luna in Rac gradul 14:31 si Soarele in Capricorn  gradul 14: 31. Luna Plina este o faza lunara importanta, acuma entitatile solare ( Soarele este o fiinta vie ) sunt intr-un dialog astral cu entitatile lunare care traduc mesajele astrale pentru noi, pamantenii. Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care  ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.
O Luna Plina pe axa Rac –Capricorn , este un aspect de opozitie , un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Rac si Capricorn. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica. Daca Racul are nevoie de constructii adevarate pentru familia lui, Capricornul are nevoie de aceste constructii pentru o societate,  pentru siguranta unei colectivitati, tari.
Luna in Rac este in domiciliu acentuand astfel trasaturile pozitive lunare, genereaza atentie pentru conditiile materiale si spirituale, compasiune, sentimente materne, rabdare, tandrete. Soarele in Capricorn este o energie destul de slabita, este in exil, inducandu-ne  destula prudenta, ambitie  si o nevoie acuta de a calcula fiecare pas, totul se masoara, se calculeaza( exact ca mersul pe gheata!),orice schimbare se face in liniste din dorinta de a fi totul in siguranta. Ambele semne ne vorbesc despre siguranta, securitate, responsabilitati dar intr-un mod diferit. De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, un examen pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori cosmici ne testeaza diferit, daca Luna in Rac ne intreaba despre necesitatile noastre, Soarele in Capricorn ne intreaba daca societatea in care traim este in stare sa ne satisfaca aceste necesitati. Racul ne invata  gramatica verbului “ a simti” in timp ce semnul Capricorn  se foloseste de verbul “ a folosi”, in consecinta, opozitia Rac si Capricorn ne cere un echilibru intre ceea ce simtim si ceea ce folosim pentru construirea sigurantei noastre.
Acuma, prezentul pune intrebari trecutului iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni.
luna in rac
Care sunt intrebarile, raspunsurile entitatilor solare care ajung la entitatile lunare si prelucrate intr-o anumita forma pentru noi pamantenii?
Cum Luna in Rac este in domiciliul ei natural, aceasta faza de Luna Plina devine puternica atat prin semn (Rac) cat si prin casa astrologica care o lumineaza, vorbim de casa VII, o casa unghiulara. Aceasta Luna Plina pune un accent deosebit pe sentimente, familie, memorie, relatii, dusmani stiuti, copii, judecatori, avocati, hotarari judecatoresti. In casa VII, Luna Plina in Rac are “ sacul plin”  cu realizari sau esecuri in tot ce tine de parteneriate, casnicii, viata de familie, uniuni, aliante, negocieri, acorduri semnate, afaceri interne si tratate internationale. Casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam  la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice. Aici, relatia eu-tu devine un intreg iar aceasta Luna Plina va pune in lumina si va rupe relatiile care nu reusesc sa completeze in bine viata noastra. Suna ciudat, dar aceasta lumina cosmica va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante, loc de munca. Un acord semnat  este o tema a casei VII dar si a Lunii Pline in casa VII, acuma, luna plina in rac in casa VII va da deoparte “piatra” sub care o relatie, o alianta si-au gasit asa zisa siguranta.
Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie( ea este asemeni pamantului, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar  Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Acuma, Luna in Rac este in fuziune cu centaurul  52975-Cyllarus  iar energia Soarelui in Capricorn este sustinuta de Pluto in Capricorn , de centaurul  52872 Okyrhoe, si trimite marturii importante( avocatii diavolului).
Luna Plina in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn induce emotii intense, profunde, putem experimenta un fel de transformare si o eliberare de emotiile pe care le-am reprimat sau ignorat. Aceasta influenta astrologica ar putea provoca schimbari majore in viata, cum privim o relatie, un conducator, o putere, un partener de suflet.
Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase, este un timp al luptei pentru putere. Pluto in Capricorn indica o schimbare profunda a modului de abordare a muncii, dreptului de munca,structure, cariera, putere. Aceasta energie nucleara pune un accent deosebit pe restructurarea tuturor sistemelor, guvernelor ,economiei, politica, sistem bancar. Pluto este primar, impulsiv, nuclear, ne invata ca schimbarea este necesara, toate lucrurile expirate vor fi date deoparte fara mila pentru a face loc unei schimbari progresiste.
Cu Pluto in Capricorn in fuziune cu Soarele in Capricorn si in opozitie cu Luna in Rac, “ cartile sunt date pe fata” in special in tot ce este corupt , mascat, deghizat in luptele pentru putere, in jocurile puterii, constructii politice marunte, casnicii, partener de viata, conducator.  Pluto in fuziune cu Soarele in Capricorn este un avertisment cosmic pentru toti ceea care cred ca pot controla lumea pentru scopurile lor. Eu iti dau putere, spune Pluto, dar foloseste-o cu intelepciune daca vrei sa te ajut, altfel, pierderile pot fi imense.
De fapt, Luna Plina in Rac ( popor, sentimente, emotii, trecut, familie, protectie, mama, casa) formeaza cu Uranus in Berbec( schimbari revolutionare) si Nodurile Lunare in Balanta-Berbec( trecut plin de lupte-viitor  pasnic)  o Crucea Cosmica cardinala ( Luna in Rac in careu cu Uranus si Nodul Sud in Berbec in careu cu Pluto si Soarele in Capricorn, in careu cu Nodul Nord in Balanta; Luna in Rac in opozitie cu Soarele in Capricorn si Pluto in  Capricorn, Uranus in Berbec in fuziune cu Nodul Sud in Berbec ( obisnuinta, trecut, lupte, egoism, de unul singur) in opozitie cu Nodul Nord in Balanta ( viitor, diplomatie, pace, relatii pasnice),  sunt patru aspecte de careu si doua opozitii, este prea mult…..).
Aceasta Cruce cosmica cardinala poate fi privita ca o intersectie cu patru directiii dar fiecare directie ne atrage si respinge in acelasi timp datorita problemelor existentiale. Agresivitatea, violenta, folosirea defectuoasa a energiei personale, rasismul, problemele in cuplu, lipsa de respect fata de partener, tirania, pot conduce in aceasta perioada la divort, rupturi in aliante, accidente, probleme cu legea, pierderi de serviciu, boli.
Daca Soarele in Capricorn ( un semn ce franeaza pentru a avea realizari solide, de durata) de mana cu Pluto in Capricorn( transformari fundamentale, ) va intoarce cu rabdare fiecare piatra pentru a descoperi secretele in tot ce tine de putere, afaceri, politica, Uranus este cel care accelereaza vietile noastre, nu are rabdare, risca si vrea sa experimenteze noi moduri de a trai. Dar Uranus in Berbec ( decizii bruste, necugetate, schimbari imprevizibile) in fuziune cu Nodul Sud in Berbec ( trecut, obisnuinta, lupte, teama, nesiguranta, egoism) este de fapt actualizarea povestii “ Hainele noi ale imparatului”, trecutul este imbracat in haine noi dar care nu sunt de durata. Modul de evolutie este cu Nodul Nord in Balanta – echilibru, moderatie, parteneriale pasnice, justitie corecta. Dar Luna Plina in careu cu Nodurile lunare arata clar rute ocolitoare pentru destinul acestei tari, pentru noi iar acest lucru aduce de fapt blocaje catre scopul nostru. Aici ar trebui sa ne gandim exact la ceea ce simtim atunci cand intarziem cu finalitatea unei lucrari, ce sentimente avem cand intarzie un tren, etc. Asa se intampla si cu alegerile noastre care intarzie evolutia noastra sau a societatii in care traim, sentimentele sunt de frustrare, apar blocaje.
Daca vorbim de Centauri, atunci vorbim de transformari majore.
Centaurul 52872 Okyrhoe ( atacuri personale ) in aspect de opozitie cu Luna Plina in Rac arata ca putem intui destul de clar ce schimbari trebuie sa facem dar cu siguranta, este necesar sa stim doar noi ce vrem sa schimbam. Nu trebuie uitat ca in  mitologie, Okyrhoe a fost fiica lui Chiron si Chariklo, ea cunoastea arta profetiei dar din cauza ca a dezvaluit omenirii planurile Zeilor, ea a fost transformata intr-o iapa. Acest moment astral dezvaluie adevarul legat de putere, barbati puternici, sefi iar acest lucru aduce critica, nepopularitate, transformari majore. Uneori este mai bine sa lasam lucrurile in voia lui Dumnezeu chiar daca intuim adevarul. Acuma, tacerea este cea mai buna cale.
Dar ce face centaurul Cyllarus gradul 14:39 Rac in conjunctie  stransa cu Luna Plina in Rac?
centaur
In mitologie, Cyllarus a fost un Centaur tanar , frumos, cu o coama de aur ce isi iubea nespus sotia , pe Hylonome (10370). Ei erau nedespartiti, erau mai civilizati decat centaurii obisnuiti si faceau eforturi pentru educatia lor. Pot fi comparati cu centaurii de rasa, distinsi prin ei insisi. In timp ce erau la o nunta, vinul consumat i-a facut pe centauri incontrolabili si au inceput lupta. Cyllarus s-a ridicat de la masa si s-a bagat si el in lupta dar a fost lovit mortal de o sulita si a murit in bratele sotiei lui, Hylonome  care nu-l poate salva. Ea se sinucide de durere cu sulita care l-a ucis pe Cyllarus. Energia lui Cyllarus este o combinatie intre neasteptat, surprinzator, perturbator, inovator, soc ( Uranus), betie, tristete, confuzie, sacrificiu, altruism (  Neptun) si Pluto –transformare, moarte.
Cyllarus pune in evidenta teme, lucruri care se intampla din senin, fara nici o programare, fara o cauza aparenta atat in bine cat si in rau, te duci intr-un loc pentru a face ceva dar programul se schimba. Manifestarea din senin a unor lucruri conduce la extinderea rezultatelor si asupra celor din preajma, in relatii, cercuri sociale sau in alte domenii de viata. Cyllarus a ales sa lupte  chiar daca initial a venit la o petrecere iar aceasta lupta i-a adus moartea. Acolo unde apare Cyllarus proeminent prin aspecte este important sa fim constienti de alegerile noastre deoarece ele nasc consecinte imprevizibile care ii ating intr-un mod profund si pe cei dragi . Tema principala a lui Cyllarus ramane Hylonome care alege sa indure aceeasi soarta tragica ca si a lui. Aceasta Luna Plina de mana cu Cyllarus  arata clar ca suntem o victima a propiiilor alegeri. Fiind vorba despre Rac si casa VII, lucrurile care vin din senin pot fi legate de relatii, casnicii, acorduri semnate, familie, parinti, copii, secrete, femei, dusmani, acestea pot schimba o stare initiala. Cum in astrologia sociala, Luna reprezinta poporul, democratia, opinia publica, viata de familie, acest aspect de conjunctie cu Cylarus arata ca trebuie sa invatam ca actiunile noastre au intotdeauna consecinte, nu doar pentru noi ci si pentru tara, clan, familie, profesie.
Acuma culgem roadele deciziilor bazate prea mult pe emotii care de cele mai multe ori sunt gresite.
Daca mergem mai departe, Mercur in Varsator isi incepe astazi perioada lui de umbra, adica parcurge gradele din Varsator pe care se va intoarce odata cu intrarea lui in miscare aparent retrograda in data de 21 ianuarie 2015.
Acuma, Mercur in Varsator( minte inventiva, originalitate, excentric, vizionar, nerabdator, dogmatic ) este in fuziune cu fata noastra astrala Venus in Varsator ( valori in afara normelor traditionale, distanta, rece, unica, ciudata) si in aspect benefic cu Saturn in Sagetator ceea ce arata ca relatiile existente pot fi intarite doar daca se lucreaza pe punctele lor slabe, este posibil sa fie rezolvate anumite temeri legate de o relatie, o ruda, o functie, o credinta, un protector, un prieten.
Chiron in Pesti este mediatorul aspectului de Luna Plina, este ca o mana astrala ce vindeca ranile sufletului nostru. Rana si vindecarea lui Chiron in Pesti in casa III tine de spiritualitate, credinta, incredere in oameni, compasiune, iluzii, rude, comunicare, tineri, mass-media, invatamant, calatorii. Chiron ne spune ca experienta personala este vindecatorul nostru, acuma, poate accentua unele gafe, neintelegeri, temeri in comunicare.
Tot aceasta lunatie aduce in atentia noastra primul aspect de careu intre Saturn in Sagetator si Neptun in Pesti, un aspect ce va scoate in evidenta intrigile ascunse. Se pare ca raporturile dubioase incheiate anterior cu oameni compromisi isi dau roadele lor amare, de multe ori acest aspect da o  influenta funesta asupra carierei, predispune la o prabusire finala dupa o ridicare ametitoare. Realitatea, arcasul serios ( Saturn in Sagetator) trimite sageata lui acolo unde trebuie, acolo unde este o iluzie, ceva ascuns, situatii greu de inteles. Acuma, iluzia, increderea in oricine, credinta, visul ( Neptun) se transforma in deziluzie, dezamagire. Informatiile noi pot dezvalui scopul nerealist sau imposibil al unui grup, al unei aliante politice, al unui loc de munca, al tinerilor. Aspectul de careu indica tensiuni interioare, frustrari iar Neptun, cel care te poate face sa crezi orice, devine inhibat de barierele lui Saturn. Un aspect de careu misca lucrurile, provocarile, daca Saturn  este  realitatea rece, obiectivele reale, limitele unei structuri, a unei autoritati, Neptun este realitatea nevazuta, fortele spirituale nevazute, starea de vis, filmul, eu vreau sa joc acest rol.
Cum aspectul de careu face ca lucrurile sa se intample, aceasta energie conflictuala  merge pana la confuzie cu privire la obiectivele noastre, renuntare, abandon, probleme de santaj, acte disperate, tapi ispasitori. Este greu sa vedem realitatea lui Saturn prin acest aspect provocator cu Neptun, dar tinand cont de faptul ca acest aspect se va repeta de trei ori pana in septembrie 2016, cu siguranta ca vom deveni constienti de anumite niveluri ale realitatii, despre interferenta lumii pamantesti cu lumea nevazuta. Ambele planete cauta adevarul in felul lor, una prin ratiune, cealalta prin credinta iar tamaia faptelor noastre bune poate imprastia negativitatea acestei energii conflictuale.
Orice acord sau o confruntare intre noi si o alta parte este o problema adusa de aceasta Luna Plina in casa VII. Contractele legale care sunt acorduri scrise intre doi parteneri, divorturile, procesele, rechizitoriile, judecatorii, avocatii, mediatorii, instantele de judecata si hotararile definitive ale acestor instante fac parte din limbajul acestei energii lunare in casa VII dar insotite de emotii, sensibilitate, lacrimi, un suflet care plange. pentru prosperitate si noroc.
Steaua fixa Sirius este in conjunctie cu Luna Plina in Rac ceea ce arata protectie astrala,  onoare, renume si avere. Sirius a fost venerata in multe culturi, acuma, pare a fi norocul nostru.
Influenta majora a acestei lunatii este asupra celor nascuti in jurul datei de 5 din semnele cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta  dar si pentru cei care au planete pe gradul 14:31 in aceste semne.
La Multi Ani!
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu