marți, 3 martie 2015

Meditatie cu Luna Plina in Fecioara - 5 martie ora 20

Buna dragilor, am facut si eu o pauza ca am avut nevoie pentru a ma reconfigura si reechilibra. Viata mi-a oferit un imbold mare de a ma ridica si a ma duce spre lumina interioara. Un pas catre a ma cunoaste si a ma vindeca atat pe mine cat si a vindeca ranile din alte vieti si din aceasta viata.

Luna Plina ne aduce mereu un moment benefic de a ne elibera de toate traumele, fricile, dramele din viata noastra. E momentul optim sa ne vindecam ranile deschise care nu ne lasa sa ne manifestam pe noi insine si sa FIM NOI INSINE indiferent ce se manifesta in exteriorul nostru.

Aceasta luna plina ne cheama sa vindecam ranile trecutului de care ne agatam.  Aceasta luna se afla sunt guvernarea lui 7 si ne cheama sa ne descoperim Maestrul Interior. In aceste momente putem sa descoperim dincolo de egoism, frica, teama o intelepciune infinita care ne duce dincolo de asteptarile noastre. Cheia acestui moment este abandonarea in fata luminii, renuntarea la lanturile trecutului.
Se deschid Noi usi in fata noastra. Putem alege sa trecem pragul sau sa ramanem in fata lui. Alegerea ne apartine.
 
Luna Plină se află pe axa Fecioară - Pești, casele XII – VI, casa sănătății și a limitărilor oferindu-ne lecții destul de dure, legate de purificarea fizică și spirituală. Această Lună Plină ne spune despre sprijinul acordat celor neputincioși, a celor aflați în suferință. Este momentul să ne orientăm atenția și asupra propriilor nevoi, dorințe pentru a ne regăsi în liniște, în solitudine, având șansa acum să găsim soluții la problemele legate de propria sănătate, probleme legate de locul de muncă, de relația cu colegii, colaboratorii. Nu va lipsi însă starea de confuzie, de dependență, obsesii, multe evenimente din această perioadă afectându-ne în mod profund. Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei. Ne confruntăm acum cu un sfârșit care poate precede un nou început, o tranziție între două lumi diferite, relații diferite. Are loc o transformare profundă la nivel de conștiință, confruntându-ne acum, în mod uluitor, cu rezultatul eșecurilor și frustrărilor sociale și profesionale din trecut, dar avem șansa să culegem și roadele unei munci susținute, făcută cu sinceritate, fără a accepta compromisuri. Această Lună Plină ne aduce momentul de metamorfoză, astfel că poate fi desprinderea de un loc sigur și călduț, liniștit și pornirea pe un alt drum, pe care îl putem parcurge dacă acceptăm să ne ridicăm deasupra durerii„bătând din aripi” și privind cu încredere spre lumină! Totul este să avem credință, curaj și, mai ales, iertare față de cei care ne-au rănit.
Ascendentul acestui moment se află la gradul 8:03´, în semnul Balanţă (semn cardinal, de aer, masculin, guvernat de planeta Venus). Simțim dorința de a socializa, de a ne împărtăși propriile idei, sentimente, predomină ideea de dreptate, de armonie. Suntem mult mai atrași de frumos, de natură, de muzică, de divertisment, de cultură. Ne dorim să fim în preajma oamenilor curajoși,frumoși, optimiști, veseli, dedicându-ne lucrurilor frumoase. În următoarea perioadă ne vom orienta mai mult către realizarea echilibrului între viaţa individuală şi cea socială. Punem accent deosebit pe împlinirea socială, dar nu vom neglija relaţia cu familia, cu partenerul de viață. Ne dorim să fim mai mult în preajma celor dragi,căutând dragoste, armonie, echilibru sufletesc. Suntem mai abițioși în activitățile pe care le desfășurăm, încercând să îndepărtăm orice nedreptate care ni se face. Este o perioadă în care ne va preocupa rolul social și cultural. Ne implicăm în grupul din care facem parte, reușind să ne punem în valoare propriile talentele. 
 
Imboldul de a pleca la drum din dorința de a se transforma, metamorfoza, din dorința de a sparge tiparele („gura târgului”), iubește fără prejudecăți, este plină de pasiune, avântându-se către necunoscut. Știe că, odată ce a plecat la drum, nu mai există cale de întoarcere, nici nu mai vrea să se întoarcă și de aici pornește întreaga transformare, redescoperă o nouă lume, se rupe de tradiții, se avântă în cele mai profunde trăiri, acceptă că suferința din trecut i-a dat acest imbold de a accepta noul și va găsi, desigur, o scuză pentru orice acțiune pe care o va face în acest moment. 
 Jupiter retrograd în semnul Leu ne pune față în față cu trecutul, el acționează asemeni unui factor de corecție, ne dă șansa să reevaluăm anumite evenimente, derulate în mod deosebit la jumătatea lunii septembrie, când Jupiter se afla la același grad la care se află în acest moment, de Lună Plină în semnul Fecioară. Jupiter retrograd trigon Venus și Uranus ne dă șansa să schimbăm vechi obiceiuri, atitudini ce nu corespund situațiilor actuale. Este absolut necesar să conștientizăm de unde vine suferința, ce anume ne-a rănit în trecut, ce transformări au avut loc și ce anume mai avem de modificat în viața noastră. Avem sentimentul acum că trecutul își dă mâna cu prezentul, prin armonizarea cu propria ființă, simțind în mod profund dorința de expansiune, dăruind în mod firesc iubirea, afecțiunea, acceptând în mod natural schimbarea de direcție. Suntem optimiști, avem încredere în noi și în proiectele noastre, nimeni și nimic nu ne poate da la o parte de pe drumul ales.
Ghidul (Saturn) și Energia (Marte) conlucrează la împlinirea unui scop, a unui ideal pentru care ne-am sacrificat foarte mult din timpul nostru, în trecut. Acțiunea lui Saturn ne arată foarte clar care este prețul dorințelor și atașamentelor noastre, ne ilustrează valoarea muncii dar și a cunoștințelor, a experinețelor de viață pe care le-am acumulat în urma unor traume, pierderi, suferințe.
În mitologie Chiron a fost cel mai în vârstă și mai înțelept dintre centauri. Este fiul lui Cronos (Saturn) și fratele vitreg al lui Zeus mama lui Chiron - nimfa Philyra. Aceasta era prinsă în vârtejul dragostei, împreună cu Cronos, când soția acestuia, Rhea, a apărut pe neașteptate. Pentru a nu fi obligat să înfrunte furia soției sale, Cronos s-a transformat într-un cal, iar din acest motiv fiul său Chiron s-a născut jumătate om și jumătate cal. Părinții l-au respins pe Chiron datorită urâțeniei lui, acesta devenind însă un student dornic să învețe. A fost mentorul mai multor eroi mitologici (Asclepios- zeul medicinii, Ahile, Tezeu, Hercule). Hercule l-a rănit accidental pe Chiron, cu o săgeată otrăvită cu sângele Hidrei, care a trecut prin brațul unui centaur (Elatus) și s-a înfipt astfel în genunchiul lui Chiron. Rana era incurabilă, durerile îngrozitoare, însă Chiron fiind nemuritor a putut să îndure toate acestea cu stoicism, nu a renunțat la speranță, încercând să găsească leacul care l-ar putea ajuta să scape de durerea insuportabilă. Astfel că asteroidul Chiron simbolizează găsirea puterii prin suferință, dorința noastră de a sonda propria conștiință, reușind să găsim astfel resursele necesare propriei vindecări. Indiferent de rănile noastre, Chiron ne încurajează să depășim condiția și să mergem mai departe. La fel ca și Chiron, putem să ne vindecăm pe noi atât timp cât vom căpăta înțelepciunea și cunoașterea, dăruirea noatră în ceea ce privește vindecarea celorlalți, ajutorul oferit celor aflați în suferință. El leagă sănătatea și boala de călătoria noastră spirituală prin viață și reflectă energiile vindecătorului rănit și ale învățătorului potențial care sălășluiește în fiecare din noi. În timpul marilor crize existențiale are loc o profundă investigare a sufletului și personalității în scopul dezvăluirii propriei ființe. Chiron ne poate da marea libertate interioară și înțelegere a propriei suferințe, odată ce am acceptat să ne transformăm, acceptând pierderile care ne-au dus inevitabil la o transformare, fiind foarte important să nu ne victimizăm. Chiron aflat în semnul Pești, în apropeirea Soarelui, în casa a VI-a, a momentului de Lună Plină în semnul Fecioară, ne dă șansa să înțelegem că tot ce se întâmplă acum în viața noastră are un motiv clar, bine definit, primind vindecarea fizică și/sau psihică, morală sau sufletească odată ce am acceptat să oferim, în mod necondiționat, ajutorul celorlalți. Poate că vom fi mult mai atenți cu propria sănătate, adoptând un nou program, un regim alimentar și/sau de viață echilibrat, avem acum șansa de a găsi un tratament eficient sau un medic care să ne ajute în aflarea adevăratului diagnostic.
 
Luna Plină in semnul Fecioară ne aduce lumină în relația cu propriul trecut, având șansa acum să deconspirăm dorințele de putere care se află în spatele așa zișilor dușmani ascunși. Avem șansa să primim ajutorul dintr-o direcție necunoscută, când nimeni nu ne mai dădea nici o speranță, când ne simțeam de-a dreptul pierduți. Este timpul să privim dincolo de prag, dincolo de ușa pe care am lăsat-o închisă atât de mult timp și să-i dăm voie luminii să intre, lăsându-ne învăluiți acum, de căldura și forța iubirii.
Influenţa majoră a acestei Luni Pline, din semnul Fecioarei, va fi asupra nativilor semnelor mobile: Fecioară, Peşti, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 5 (± 3 zile), dar şi asupra celor care au planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) și axele: Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului  aflate aproape de gradul 15.
  
Se comunică foarte mult, gândirea este veselă, optimistă, existând dorința de a încheia noi relații de dragoste, în mod deosebit prin intermediul internetului, a situri-lor de socializare (Mercur în Vărsător sextil Uranus, Venus în Berbec). Sunt favorizate investițiile financiare, jocurile de noroc, banii pot fi câștigați cu ajutorul inteligenței, al artei, îndemânării manuale, divertismentului, scrisului, oratoriei, publicității, științei, a activităților comerciale, cercetare, astronomie, astrologie.   
 
 
Va invit sa meditam impreuna in data de 5 martie timp de jumatate de ora incepand de la ora 20. Donatie pentru aceasta meditatie sincrona in comuniune cu Luna Plina este de 35 lei. Inscrierea se face pe adresa de mail: nagymelinda3@yahoo.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu