sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Dansul spiritual, sacru





Dansul spiritual, extatic este o formă de meditaţie activă, o rugăciune, sau o stare de transă benefică, în care ritmul şi muzica sunt folosite pentru a transpune mintea într-o stare de conştiinţă neobişnuită, asociată în mod obişnuit cu o stare de relaxare profundă, meditativă şi foarte creativă. De asemenea, este o modalitate de a călători între lumi şi o modalitate de a pătrunde în realităţi transcedentale doar intuite, de a aduce lumea zeilor aproape, aşa cum reuşesc să o facă şamanii sau iniţiaţii. Este, de asemenea, o expresie contemporană a practicilor străvechi în care Spiritul sau forţa energiei vieţii este invitat să se întrupeze, coboare, în corpul fiinţei care dansează şi să o vindece. Dansul extatic, spiritual, este o modalitate de a ne aminti de înţelepciunea spiritului şi a trupului, redevenind conştienţi de aspectele oculte ale fiinţei noastre.
Cei care practică acest dans vor intra în stări benefice de transă care-i vor conduce la experimentarea puterii vindecătoare a ritmului. Ritmul produce anumite rezultate fundamentale datorită rezonanţei. Legea rezonanţei se regăseşte în capacitatea unui anumit sistem de a vibra la aceeaşi frecvenţă de vibraţie cu o sursă universală care nu este proprie sistemului. Când suntem înconjuraţi de un ritm al muzicii puternic, sistemul rezonator al corpului, inclusiv creierul, începe să vibreze ca răspuns. Ritmul este esenţial în alternarea ritmurilor cerebrale, antrenând ritmurile cerebrale beta ce reprezintă ciclul activităţilor noastre zilnice şi a gândirii cognitive, în ritmuri alfa eventual în transa stării theta. Prin dans putem intra în ceea ce vechile tradiţii spirituale numesc - locul dintre lumi.
Arta sacră a dansului, este o artă care poate imita dansul universului, atunci când este realizată într-un mod conştient. Astfel, corpurile noastre devin instrumente muzicale, instrumente de vindecare, rearmonizându-ne atât pe noi cât şi planeta, ele devin adevărate mandala-e, roţi ale vieţii, simboluri sacre manifestate. Reintegrându-ne în totalitate, vom regăsi Realitatea esenţială a fiinţei noastre.
Fiecare formă revelează undele, vibraţiile interioare se manifestă prin forme, vibraţii, culori, ale realităţii. Forma nu este altceva decât un mic aspect aparent în faţa imensităţii proiecţiei pe care cosmosul o face prin intermediul ei. Noi vom urmări să plecăm de la formă pentru a lăsa să apară imensitatea planului cosmic, al Realităţii Ultime în fiinţa noastră. Dacă dorim să unificăm forma, este necesar să ştim că este aici, în planul fizic, pe acest pământ, pentru a ne informa şi nu pentru a ne deforma, adică pentru a ne ajuta să evoluăm, să înţelegem mai mult şi mai bine. Prin conştientizarea corpului vom conştientiza şi energiile care ne traversează forma noastră până când vom fi unificaţi în corp, pe plan afectiv, emoţional şi spiritual.
Devenind conştienţi de forma noastră şi de mişcările noastre vom observa cum noi energii, noi mişcări, noi spaţii necunoscute ne traversează fiinţa şi ne ajută să trăim cât mai aproape de ritmurile universale. Ne sunt oferite noi posibilităţi pentru a ne descoperi Unitatea, echilibrul şi pentru a ne transforma pe planul comunicării cu sufletul nostru şi cu celelalte fiinţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu