duminică, 26 ianuarie 2014

LUNA NOUA IN VARSATOR – 30 IANUARIE 2014, ORA 23: 38, ORA ROMANIEI – :” SA TESEM FRUMOS …..”


astro_2gw_454_luna_noua_in_varsator_2014.76929.26876
Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Perioada de timp in care se simte influenta majora a Lunii Noi ( plus, minus trei zile fata de momentul maxim ) este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii. In acelasi timp, momentul de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar, mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.
Ascendentul momentului de Luna Noua este in Balanta gradul 23:22, vorbim de o energie ca pune un accent deosebit pe relatii, romantism, diplomatie, legi, frumusete, arta.
Guvernatorul ascendentului in Balanta este Venus retrograd in Capricorn, asta inseamna ca energia venusiana  devine  energia cosmica ce ne va ghida in urmatoarele 28 de zile, va sti sa nuanteze viata noastra, experientele vietii noastre dar si modul de interactiune cu lumea exterioara .
venus
Dar Venus, fata noastra draga, obosita de atatea reeditari a ajuns in bratele lui Pluto, este la ultima ei judecata inainte de se intoarce cu fata spre noi, inainte de a-si indrepta oglinda astfel incat in aceasta oglinda sa zarim viitorul. Trecutul continua sa apara in oglinda lui Venus, atata vedem deocamdata.
venus retrograda
Cu Venus retrograd in Capricorn in bratele lui Pluto, nici ca se putea un alt judecator al trecutului, al relatiilor karmice, al relatiilor neobisnuite, al relatiilor obsesive. Venus retrograd ne spune ca in trecut am ales gresit anumite valori, relatii  iar acuma pasii nostri parcurg inca o data trecutul inviat de aceasta energie .
Venus in Capricoun (in semnul guvernat de Saturn) vorbeste despre relatii romantice cu persoane mai in varsta ( intre parteneri exista o diferenta mai mare de varsta ), aici iubirea are nevoie de prestigiu social, de o pozitie buna in societate, de avere, de bunuri imobiliare, un partener de succes.
Ea se concentreaza pe realitatile vietii iar placerea o gaseste in munca bine facuta, in angajamente serioase si durabile, in securitatea si stabilitatea iubirii chiar daca asta este oferita de parteneri mai in varsta. Cu Venus retrograd, trecutul este reinviat dar trebuie ca acest moment sa fie folosit ca un moment de reflectie, reevaluare. Fantomele trecutului devin lectii importante pentru cresterea noastra.
In mitologia greaca , Pluto este Zeul intunericului, Zeul lumii de dincolo  dar este si cea mai indepartata planeta din sistemul nostru solar reprezentand distrugere, transformare profunda, regenerare. Mantra lui Pluto este distrugerea vechilor structuri si constructia unora noi. Influenta lui Pluto nu este usoara, chiar daca vrem, chiar daca nu vrem, Pluto va bate la usa noastra sa ne inmaneze sentina, nu avem unde sa ne ascundem  chiar daca vom incuia usa cu mii de lacate, Pluto le va nimici instantaneu( o bomba in actiune). Efectele induse de Pluto se vad intodeauna iar acuma, intalnirea Pluto  cu Venus retrograd in Capricorn are loc in casa III, o casa a carei cuspide (inceput) este in Sagetator, un semn al adevarului, dreptatii, legi divine, credinta.
Cautarea unor raspunsuri este temelia acestei intalniri astrale, marturiile lui Venus sunt prezentate lui Pluto iar noi vom primi raspunsul la problemele ce ne macina prin  experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale,  prin scrieri si informatii care ne pot ajuta sa ne vindecam trecutul dar si mintea obosita de fantomele care ne bantuie. In cele din urma, putem descoperi ca puterea iubirii vindeca trecutul cu toate pierderile, obsesiile lui. Cicatricile sufletului sunt mostenirile care devin temelia unui nou nivel de intelegere a iubirii, a valorii iubirii. Cuvantul lui Pluto devine o sabie ce taie orice agonie.
pluto
Venus retrograd in Capricorn ne spune ca trecutul nu este atat de departe  iar intalnirea cu Pluto de acuma reediteaza  perioada 9 noiembrie -22 noiembrie 2013 cand Venus in mers direct in Capricorn  a fost in vizita la Pluto. Problemele karmice (plati ) de atunci se rejudeca acuma iar  rugaciunea ne ajuta pentru acea parte a sufletului nostru care are nevoie de eliberare. Pluto aduce tot timpul lucruri care nu pot fi controlate, te duce pe marginea prapastiei fie ca vorbim de un argument, un loc de munca, o criza emotionala, o situatie financiara, o cariera in timp ce Venus ne leaga de valori, ar trebui sa acceptam aceste schimbari karmice, sa intelegem ca infernul nu este vizitat doar de oameni, toate figurile importante ale lumii antice, mitologice  au avut datoria sa faca un drum pana in Infern. Persefona a coborat in Infernul lui Pluto ca tanara fata si s-a reintors  regina si femeie. Cand Pluto devine judecatorul vietii noastre, biletul calatoriei spre cer are inclus tot timpul si un mic popas in Infern. Pluto ne ingenuncheaza, ne sfasie inimile dar trebuie sa invatam sa iesim din Infern, sa acceptam experientele dureroase drept lectii pentru sufletul nostru.
Sedinta astrala a lui Pluto cu Venus este provocata de Uranus in Berbec din casa VI. Apare o tensiune inerenta intre dorinta de eliberare, noutate  si ceea ce nu putem controla in nici un fel, este ca si cum Uranus ne sopteste : “ eu te eliberez, te sochez doar daca ajungi la pace cu fantomele trecutului, daca renunti la blocajele trecutului , daca iesi din Infern“. Tensiunea astrala este prezenta indiferent de modul in care ne comportam in aceste zile, important este fim cumpatati, deschisi la schimbari si  sa renuntam la un comportament extrem sau obsesiv.
Daca in casa III, Pluto se intalneste cu Venus pentru a ne  judeca trecutul, relatiile, valorile, in casa IV, Soarele in Varsator  se intalneste cu Luna in Varsator gradul 10:55(Luna Noua in Varsator) incercand sa ne dea o raza de speranta pentru urmatoarele 28 de zile.
varsatorul  
Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Varsatorului,  aceste “inceputuri”  ar trebuie sa fie indraznete, originale, iesite din tipare, sa dea speranta vietii noastre. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Varsatorului. Energia Varsatorului este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie sacagiu care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Aceasta “apa astrala”  a Varsatorului este un simbol al iubirii universale care raspunde tot timpul la nevoile celorlati, este fraternitatea, este dorinta de a considera fiecare fiinta pe care o intalnim ca pe o sora sau un frate care au nevoie de ajutor si iubire.
Energia Varsatorului pune un accent deosebit pe individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, atrage noul, promoveaza schimbarea radicala. Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre, sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine. Luna Noua in Varsator in casa IV ne spune clar ca posibilitatile noastre inedite tin de fundatia noastra, de caminul nostru, de radacinile noastre, de patria noastra.
Casa IV ne spune unde mergem atunci cand suntem prabusiti, este ca o vatra a sufletului in care ard inca taciunii copilariei, strabunilor, parintilor, patriei care ne hraneste. Casa IV este locul unde ne intoarcem de fiecare data , fie ca ne intoarcem de la munca, de la o plimbare, de la cumparaturi  iar Luna Noua in Varsator in casa IV ne spune ca sunt favorizate acele inceputuri care sa ne conduca la o fundatie mai solida a sufletului nostru.
casa IV
Cum casa IV ne aminteste de miezul noptii, un moment in care Dumnezeua a ascuns Soarele intre moarte si o noua viata, Luna Noua in casa IV este un moment  de transformare intre vechi si nou, este un timp al miezului noptii cand adesea ne gasim singuri in intuneric, ne confruntam inca cu intunericul, cu familia, cu amintirile, cu stramosii, cu tot ceea ce este mai intim, cu parintele ascuns a carui influenta a fost putin vizibila in exterior dar posibil mai puternica la nivel insonstient. Casa IV este locul unde unde mergem atunci cand suntem prabusiti, suparati, ofera un refugiu atat pentru zilele senine cat si pentru zilele ploioase, aici gasim radacinile noastre.
Cum Varsatorul este consacrat pe bunastarea omeniri, a grupurilor, pe viitor, trebuie sa incepem sa stabilim relatii, retele care permit dezvoltarea de noi procese  benefice colectivitatii, omenirii. Casa  IV este temelia vietii noastre iar Luna Noua in Varsator aici ofera posibilitati inedite de a realiza o baza solida pentru evolutia noastra. Fara o baza solida in viata noastra(casa IV) nu putem atinge succesul si recunoasterea pe care o cautam de-a lungul calatoriei noastre aici pe pamant. Este un timp de trezire, realitatea devine alta si acest lucru se intampla prin iesirea in lumina a unor lucruri ascunse. Trebuie sa dam drumul la lucrurile, ideile, filosofiile invechite care nu ne mai servesc si sa acceptam o noua intelegere a vietii noastre si a ceea ce inseamna viata noastra in fuziune cu vietile celorlati.
Saturn este conducatorul traditional al Varsatorului iar acuma tranziteaza Scorpionul. Saturn este Marele Pazitor al pragurilor, este Cel care sta in prag si nu te lasa sa treci mai departe. Saturn este zeul timpului, ne spune ca timpul este trecator si ca trebuie sa luam in serios viata noastra. Scorpionul este o energie ce induce manipularea, obsesia, razbunarea, teama de a pierde puterea. Este un semn ce genereaza putere bruta dar si frica de a pierde aceasta putere, de a pierde controlul. Nu exista nici o putere mai mare decat acceptarea pierderii iar Saturn in Scorpion vrea sa ne invete acest lucru, vrea sa ne invete ca totul are o limita. Acest lucru inseamna sa acceptam realitatea, ceea ce nu putem schimba, sa fim pregatiti sa pierdem ceva chiar daca e doar sentimentul de control, manipulare, sa ne confruntam cu teama de pierdere, abandon, lipsa de putere si tradare, sa ne concentram pe ceea ce ramane, pe vindecarea si transformarea noastra, sa infruntam ceea ce ne sperie chiar daca vorbim de relatii intime, chestiuni financiare, partener de afaceri.
Uranus, guvernatorul modern al Varsatorului face un aspect de sextil (aspect de 60 de grade) cu Luna Noua in Varsator. Daca intalnirea lui Pluto cu Venus este bruiata de aceasta energie, intalnirea Lunii in Varsator cu Soarele in Varsator este sustinuta de Uranus in Berbec. Cum Uranus este in casa VI iar Luna Noua in casa IV, modificarile  vizeaza modul cum privim un loc de munca, o relatie cu un coleg, familia, caminul, tara, radacinile noastre, istoria noastra, strabunii nostri, cunoasterea universului. Acest aspect poate aduce o surpriza placuta, o intalnire intamplatoare cu o veche cunostinta, o invitatie inedita, un alt eveniment interesant care insufleteste viata noastra .
Luna Noua in Varsator ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru, ne poate ajuta sa ne rupem de trecut , de un comportament distructiv care ne tine pe loc sau ne tine legati de trecut,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite ce ne revitalizeaza, sa privim spre viitor plini de speranta si de viziune,  sa recunoastem valoarea unei prietenii. Ideograma Varsatorului , doua linii ondulate , paralele si orizontale, e legata de curentii rapizi de energie, aceste linii serpuite reprezinta serpuirile cunoasterii, dorinta de a comunica pe o scara masiva.
Pandora
In conjunctie cu Luna Noua in Varsator se afla asteroidul 55 Pandora dar si asteroidul 407 Arachne. Intr-un fel, ambii asteroizi vorbesc despre “ darurile de la zei “, ambele fete nu au ascultat de sfaturile primite iar acest lucru a condus  la consecinte nedorite, la schimbare, transformare totala.
Pandora a fost incredibil de frumoasa, irezistibila, de la fiecare zeu si zeita a primit cate un cadou, o calitate aparte. De pe muntele Olimp, Pandora a plecat cu o cutie daruita  de zei care au sfatuit-o  razand sa nu o deschida.
Pandora a fost conceputa pentru a pedepsi omenirea ca a primit focul de la Prometeu. In mit, ea este  prima femeie, mama tuturor femeilor muritoare, creata de zei pentru a arata superioritatea, puterea  lor asupra omenirii. Cu toate acestea, Zeii au pus in partea de jos a cutiei un cadou exceptional, vorbim de speranta, un dar puternic care nu poate fi distrus de experientele grele. Speranta este un cadou special al Pandorei in acest moment de Luna Noua care ne cere sa invatam ca in fiecare provocare grea exista o speranta iar pentru asta ne pune la indemana curiozitatea ca o arma teribila a mintii noastre. Pandora misca lucrurile, ne trezeste si ne pune sa actionam, ea ne arunca brusc pe o cale cu tot noua ce tine de familie, radacini, parinti, prieteni, grupuri, aliante, astrologie, intelegerea vietii si a experientelor trecutului.
ARACHNE1
In mitologie, Arachne a fost fata simpla care tesea foarte frumos fiind una din elevele zeitei Athena –Zeita intelepciunii. Oamenii au inceput sa vorbeasca ca talentul ei creativ sigur vine de la Zeita Athena dar Arachne plina de orgoliu, a negat acest lucru si spunea ca ea a invatat foarte putin de la Athena, ba chiar a spus ca ea este un tesator mai bun decat Athena. Auzind acest lucru, Athena s-a suparat foarte tare, a avertizat-o pe  Arachne ca trebuie sa respecte zeii, ca este un muritor ale carui talente palesc in fata unui zeu. Plina de mandrie, Arachne i-a spus Athenei ca daca nu-i place ce spune ea, sa-si arate aptitudinile creatoare intr-un concurs. Intrecerea a inceput, Athena  a ales sa tese o tema de razboi in timp ce Arachne a ales sa tese despre zei si zeite si jocurile lor sexuale. Ambele au tesut foarte frumos, cu toate ca zeita a tesut mai repede si cu pricepere, atitudinea lui Arachne ca ea tese mai frumos a fost primita ca o insulta de zeita.  Furioasa pe tema aleasa de Arachne, zeita a distrus tesatura facuta de Arachne chiar daca a vazut perfectiunea si frumusetea pura in talentul  ei. Suparata, Arachne s-a sinucis iar Athena a decia sa reinvie Arachne sub forma unui paianjen, astfel incat ea si  toti urmasii ei sa fie pentru totdeauna cei mai buni tesatori ai universului.
In acest moment de Luna Noua in Varsator, talentul indus de Arachne este original,  iesit din tipare si poate atrage gelozia si dorinta de razbunare din partea celorlalti, deci mare atentie. Acest lucru poate sa ne faca sa reactionam sfidatori, mandri, este accentuat destul de mult ego-ul fiecaruia dintre noi iar conflictele pot incepe. Ar fi mai bine sa va cultivati  talentele in liniste, sa va spuneti voua cat de buni sunteti, altfel puteti culege roadele geloziei si razbunarii celorlati. Ar trebui sa spunem cat mai putin  despre dorintele noastre  deoarece ele pot fi transformate in ceva negativ prin invidia celorlati ( ea a fost transformata in paianjen datorita increderii in talentul ei creativ, ea spunea tot timpul :“ tes foarte frumos datorita talentului meu, eforturilor si muncii mele “).
Temperati-va ego-ul si lasati “talentul  “ vostru sa vorbeasca de la sine fara a face prea multa publicitate. Lauda poate fi pedepsita in aceste zile, competitiile devin acerbe , pot aparea ciocniri cu autoritatile, pot fi dezvaluite anumite lucruri secrete. Arachne si paianjenul vorbesc deasemenea despre modelul tesut de viata noastra, de incurcaturile create, de rabdarea de a tese fiecare obiectiv si modul cum asteptam indeplinirea obiectivelor noastre. Tesatura lui Archne in Varsator in casa IV tine de grupuri, familie, parinti, prieteni, idealuri, protectori  iar aceasta Luna Noua in Varsator de mana cu Arachne ne atrage atentia ca alegerile noastre  tin de gandirea noastra astfel incat sa putem sa ne construim viata pe care vrem sa o traim. Arachne in Varsator vorbeste de relatii complexe, inedite, retele, vise, conexiuni cu toata lumea , astrologie, viitor. Panza unui paianjen este casa lui  iar  casa IV  ne spune ca tot ceea ce am tesut in trecut ne afecteaza acuma dar cu Luna Noua tot aici, beneficim de o energie ce ne ajuta sa dam un ton nou, inedit “ panzei tesute de viata noastra “.
Aceasta Luna Noua in Varsator ne intreaba:” Sunt tesute visele si fanteziile nostre in viata reala “, Ne folosim oportunitatile creative?, Ne simtim inchisi, blocati in panza tesuta cu firele trecutului? Este necesar sa introducem un fir inedit in modelul tesut de viata noastra ?
Aceasta Luna Noua in Varsator  ne amintste ca lumea este tesuta in jurul nostru iar fiecare isi tese propria viata prin ganduri, sentimente, actiuni, iubire.
Sa tesem frumos este un  joc care ne-a fermecat copilaria ( casa IV), acuma, acest indemn astral  ne reaminteste ca viata este o panza tesuta iar trecutul influenteaza subtil prezentul si viitorul.
Ce model inedit doriti sa adaugati la tesatura vietii voastre?
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu