miercuri, 1 ianuarie 2014

LUNA NOUĂ - 1. 1. 2014


 
 
Din punct de vedere astrologic, Luna Nouă este acel moment în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele, adică cele două astre se suprapun, generând o anihilare reciprocă a forţelor solare şi lunare, dar manifestând şi o complementaritate specială a energiilor yin-yang din natură. Rezultatul este manifestarea forţei neutre, a forţei “zero”, care permite o formă de suspendare a energiilor contrare şi echilibrarea lor prin forţa unificării polare.
 
Se vorbeşte în diferite lucrări spirituale despre echilibrul celor două polarităţi, masculin şi feminin, atât în fiinţa noastră cât şi în natura înconjurătoare, iar în contextul actual, momentul de Lună Nouă reprezintă o astfel de unitate. Din această cauza Luna Nouă simbolizează starea de armonie, stare în care natura în sine se scufundă în ea însăşi pentru a-şi găsi un moment de repaus.
 
Aceast moment de hiatus, sau de suspendare (prin echilibrare a celor două energii, YIN şi YANG), face să se manifeste energia tainică a începutului, o forţă Universală ce favorizează folosirea corespunzătoare a liberului arbitru. Dacă atunci urmărim să găsim un perfect acord între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie ce vor conduce la dobândirea stării de armonie.
 
Merită să menţionăm importanţa acestui moment astral aşa cum este el revelat de tradiţia spirituală orientală, în care, perioda cu puţin înainte de maximul de Lună Nouă este cunoscută sub numele de Shiva Ratri, sărbătoarea nopţii tainice a lui Shiva. O descriere a acestei sărbători apare în faimoasa lucrare “Shiva – Purana, legenda imemorială a Zeului Shiva”. În conformitate cu această lucrare, noaptea dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenţei divine, iar dacă ne angrenăm în activităţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
 
Shiva Ratri, sau noaptea lui Shiva, reprezintă ultima fază de descreştere a Lunii, generând un efect de maximă purificare ce se manifestă atât în fiinţa umană cât şi în natura înconjurătoare. Atât din această cauză, cât şi din perspectiva unei viziuni mistice, se recomandă în ziua şi noaptea respectivă (de Shiva Ratri) postul complet (alimentar) cu apă, introspecţia şi autoanaliza, practica spirituală, rugăciunile.
 
Luna Nouă este şi începutul ciclului lunar ce se extinde pe durata a 28 de zile. Prima zi lunară, ce se calculează începând cu momentul de maxim de Lună Nouă, este considerată a fi deosebit de benefică începerii acţiunilor importante. Favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), detaşarea faţă de valorile materiale în sensul integrării lor în plan spiritual, schimbările de domiciliu, schimbările profesionale, călătoriile (aspect ce depinde şi de poziţionarea Lunii în Semnele Zodiacale). Din observaţiile realizate s-a constatat că activităţile începute în aceste momente au o eficienţă mult mai mare decât cele începute în alte perioade ale lunii.
 
Datorită manifestării puternice a liberului arbitru şi a stării de neutralitate, practic în această perioadă orice stare, trăire, emoţie sau sentiment este mult amplificată, dar ATENŢIE, orientarea spre bine sau spre rău depinde în foarte mare măsură de noi. Din această cauză trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne dorim şi ceea ce mentalizăm, pentru că şansele de împlinire sunt mai mari decât în alte perioade. Este foarte important să fim perfect conştienţi de aspiraţiile noastre şi să evităm excesele de orice fel, să fim responsabili de hotărârile pe care le luăm, să ascultăm vocea inimii, să fim atenţi la semnele şi sincronicităţile care apar în viaţa noastră deoarece este un moment în care se poate manifesta tainicul transfer al voinţei individuale în Voinţa lui Dumnezeu.
 
Echilibrul polarităţilor, generat de conjuncţia Soare-Lună, permite manifestarea unei stări superioare de armonie, facilitând vindecările, procesele de purificare, obţinerea stării de mulţumire, de pace şi linişte interioară, percepţia divină a stării androginale, a omului cosmic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu