marți, 29 iulie 2014

JUPITER IN LEU , 16 IULIE 2014 ,ORA 13:31-11 AUGUST 2015 – “ VREI SA FII O STEA ? “

zeus
“  Deseori spuneti: „Am sa dau, dar numai acelora care merita.”
Pomii din livezile voastre nu spun, insa, astfel si nici turmele din imasuri. Ele dau ca sa poata trai, fiindca a pastra inseamna a pieri.
………………………………………………….
Pentru ca, intr-adevar, viata e cea care da viata, in timp ce voi, care va socotiti binefacatori, nu sunteti decat martorii acesteia.
Iar voi care primiti – si cu totii primiti! – nu va luati povara vreunei recunostinte spre a nu va pune de bunavoie un jug voua si celor ce daruie.
Inaltati-va, mai degraba, cu cel care da, primindu-i darurile ca pe niste aripi,
Fiindca, a tine prea mult seama de datoriile voastre, inseamna a va indoi de generozitatea daruitorului, care are pamantul marinimos drept mama si a carui tata insusi Creatorul este.” Kahlil Gibran
Pe 16 iulie 2014, Jupiter  intra in semnul de foc Leu si va ramane aici pana pe 11 august 2015. Jupiter este conducatorul natural al Sagetatorului, un alt semn de foc, deci iubeste focul si se poate simti si face bine in semnul Leu.  Limbajul astrologic al energiei planetei Jupiter este un limbaj al “ Cresterii si Norocului”, principalul obiectiv fiind de fapt sa ne ajute sa devenim mai mult decat suntem sau decat am fost. Jupiter face inconjorul Soarelui in aproximativ 12 ani, strabate un semn zodiacal in aproximativ 1 an. Norocul lui Jupiter reprezinta capacitatea fiecaruia dintre noi da a fi la locul potrivit in momentul potrivit, iar de multe ori suntem ajutati in aceasta directie. Jupiter este singura planeta care genereaza mai multa energie decat primeste de la Soare, putem asadar sa il consideram ca un al doilea Soare.
In semnul Leu a mai fost in perioada  2002-2003. Puteti sa va uitati in trecut pentru a vedea ce influente a avut  aceasta energie in viata voastra.
Deoarece este cea mai mare planeta din sistemul nostru solar, aceasta energie tinde sa faca totul intr-un mod maret,  exagerat adesea, stimuleaza cresterea si abundenta. Jupiter este Zeul legilor, pedepselor iar mitologia ofera multe povesti legate de  puterea lui. Lycurgus, regele Traciei a devenit orb fiind lovit de Zeus deoarece a refuzat sa se supuna lui Dionysos, Ixion a fost legat de o roata in iad ca pedeapsa ca a incercat sa se dea la Juno-sotia lui, muritorul Salmoneus a fost lovit de un fulger datorita orgoliului si credintei lui ca este un zeu. Sisif s-a crezut deasupra zeilor iar pentru asta dar si pentru faptul ca l-a tradat de Zeus, a fost pedepsit la munca silnica in iad, a fost blestemat sa rostogoleasca un bolovan imens pe un deal abrupt dar inainte de a ajunge sa se bucure ca a reusit sa ajunga in varful dealului, bolovanuL se rostogolea inapoi la locul initial, fortandu-l sa inceapa din nou, sa impinga acest bolovan  fara succes pentru vesnicie. Ca arbitru al justitiei, Jupiter vede  ambele fete ale monedei, stie sa pedepseasca dar sa si elibereze prizionerii din pedepsele nemeritate. Caracterul acestei energii este de a mari, umfla, exagera, risipeste, promoveaza superficialul, face promisiuni false , denatureaza realitatea, spune povesti, joaca drame. Ne asteptam de cele mai multe ori ca sub influenta acestei energii sa prosperam dar oportunitatile pe care le aduce se bazeaza totusi pe  o mai mare libertate a gandirii, pe constientizarea a ceea ce facem. Fara a face acest lucru, fara prudenta si moderatie, putem fi pacaliti in exploatarea oportunitatilor care  conduc la esecuri, la nemultumire spirituala, la depresie care insoteste excesul si imbuibarea. Jupiter stie atat de bine sa ne faca arhitectii propriei distrugeri, de fapt, propriile actiuni pot actiona ca o lege divina pentru noi. Maretia nu inseamna lacomie iar acest lucru il invatam de la Jupiter, maretia merge mana in mana cu bunavointa, generozitatea in timp ce lacomia merge mana in mana cu excesul negativ, teama, insingurare, tristete. Cu Jupiter, tapul ispasitor  al durerilor noastre este propria persoana. Jupiter ne invata ca trebuie sa dezvoltam viata noastra pe baza unor principii mai mari, prin credinta,  cunoastere inalta, creativitate, perseverenta, generozitate.
Jupiter in Leu face din viata noastra o piesa de teatru  ce asteapta momentul propice de a o pune in scena, de a arata lumii propria valoare. Aceasta energie are puterea de a ne induce “ ca suntem cineva “ si chiar avem nevoie de asta , de a reprezenta ceva, de a domina, de a triumfa. Gustul puternic al fastului, paradei, puterii combinat cu un simt dramatic coloreaza viata noastra in urmatoarea perioada. Jupiter in Leu ne ajuta sa ne punem in lumina valoarea, creativitatea, “ copilul interior” prin indrazneala, curaj.
Jupiter în Leu aduce noroc  prin generozitate si puterea de a-i inspira pe ceilalti, aici prosperitatea vine prin creativitate, invatamant, credinta, divertisment, copii, moda.
Jupiter in Leu are opinii  si credinte puternice ceea ce arata ca in urmatoarea perioada , putem lua destul de personal ideile celor care nu sunt de acord cu noi. Demn si cinstit, Jupiter in Leu  amplifica onoarea, statutul social, simtul umorului, explorarea lucrurilor noi. Cu Jupiter in leu, fiecare dintre noi poate sa se simta special, curajos, plin de vitalitate  dar nu trebuie sa mergem in extrema cealalta a extravagantei, ostentatiei, egocentrismului. Aici, Jupiter este de doua ori rege dar asta nu inseamna ca regele nu are inima. Un rege bun are grija de supusii lui in timp ce un rege rau isi vede doar interesele proprii uitand de maretia functiei lui ceea ce conduce la dezastru.
Voi alegeti ce fel de rege vreti sa fiti in urmatoarea perioada.
Vrei sa fii o stea unica , frumoasa ?
Este promisiunea lui Jupiter in Leu dar veti primi aceasta sansa daca veti face acest lucru cu intelepciune, prin stapanirea egoului, trebuie sa straluciti prin sinele vostru frumos dar fara aroganta. Jupiter in Leu isi va pune amprenta  destul de puternic in iubire, spun asta deoarece Leul este semnul natural al casei V, o casa in care ne intalnim cu iubirea fara acte, cu copii, cu creativitatea personala, cu distractia.  Casa V ca si casa naturala a Soarellui pune un accent deosebit pe propria persoana , pe originalitatea ei, ne pune sa ne intrebam cum trebuie sa actionam astfel incat sa fim mai impliniti, mai fericiti, mai mareti. Testul principal al casei V este “puritatea motivului” iar Jupiter ne ajuta sa ne punem in lumina  unicitatea noastra , care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne facem Dharma .
Cum semnul Leu guverneaza si copii, in urmatoarea perioada, vom da o atentie deosebita copiilor, vom incerca sa le facem viata mai senina, vom fi asemeni leoaicei ce-si apara, ocroteste , hraneste puiul. Cei care din anumite motive nu au putut sa aiba copii pana acuma, Jupiter in Leu este o promisiune in viata lor.Tot ce tine de teatru, film, divertisment, invatamant, copii, iubire, creativitate face parte din definitia astrala a lui Jupiter in Leu.
Pentru fiecare dintre noi, Jupiter in Leu va fi o protectie personala in domeniul din harta natala unde avem semnul Leului.
In harta momentului intrarii lui Jupiter in Leu, acesta este intr-o conjunctie stransa cu centaurul 346889 Rhiphonos. In mitologie, Rhiphonos a fost un spirit desemnat de Zeus –Jupiter sa-l protejeze pe Dionysos de Hera-Juno, sotia lui.
Acuma, Jupiter in Leu il are alaturi Rhiphonos  si ne spune ca este mereu dispus sa ne dea o mana de ajutor, sa ne protejeze.
Odata cu intrarea lui Jupiter in Leu ar trebui sa ne uitam un pic peste povestea ultimilor 12 ani, sa vedem ce talente am dezvoltat, ce idei ne-au ajutat, ce oameni au avut ceva de adaugat la povestea noastra, ce dureri sufletesti am  cunoscut, cine ne-a invata ceva de valoare. In acest fel , putem sa facem alegerile potrivite in urmatoarea perioada. Jupiter in Leu  straluceste superb si ne poate “ innobila” dar folosit negativ, ne poate detrona. Cei mai favorizati de aceasta energie a lui Jupiter in Leu vor fi cei nascuti in semnele  de  foc si aer : Lei, Berbeci, Sagetatori, Gemeni, Balante.
Taurii , Scorpionii si Varsatorii ( Jupiter in tranzit in aspect provocator cu Soarele natal) vor avea parte de multe provocari in acest  an. Indiferent de aspectele pe care le face Jupiter cu planetele personale, inclusiv cuadraturile considerate cele mai problematice, vom fi impulsionati sa actionam cu mai multa incredere in noi, nevoia de expansiune a planurilor si a activitatilor personale pot genera actiuni care sa imbunatateasca situatia de viata curenta. Daca  Leul conjunga verbul “ a voi “, Jupiter in Leu va conjuga acest verb cu majuscule, va incorona  “ copilul din noi” , copii nostri, cunosterea noastra.
floarea soarelui
Culoarea lui Jupiter este galben, joi este ziua lui iar directia este nord-est.
Notiunea de daruri si daruire este jupiteriana, totul este viu si vrea sa calatoreasca. Pentru a-l cinsti pe Jupiter joi, desenati-i ideograma cu faina de porumb pe pragul casei.
jupiter simbol

Ideograma lui Jupiter este luna noua in varful crucii materie, acest lucru ne reaminteste  ca  generozitatea ( hranirea, daruirea, sustinerea-luna) da la o parte toate obstacolele iluzorii( crucea) cand acest Zeu este implorat. O cale de a-l implora pe Jupiter este sa turnati in pumni niste faina de porumb, sa iesiti afara din casa si sa suflati in ea, imprastiind jertfa si insotind-o cu aceasta rugaciune “ Deschide-mi calea si ofera-mi sansa de a fi de maxim ajutor in lume”.
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu