joi, 31 iulie 2014

Prietenia faţă în faţă cu Iubirea — Luna Neagră în Leu, Casa XI



Începând de pe data de 16 iulie 2014 şi până la sfârşitul lunii noiembrie 2014, Luna PrietenieNeagră se află în zodia Leului, Casa XI.
În toată această perioadă, egoul nostru primeşte mici semnale, mici impusulsuri de la cei din jur. Poate fi vorba despre un cuvânt care ne atrage atenţia, o propoziţie sau frază oarecare pentru oricine altcineva decât noi înşine, dar cu sens pentru cei care fie au uitat de propriul lor ego, fie pentru cei al căror ego a început să… “fluiere în biserică”.
E ca şi cum Universul ne-ar atrage atenţia asupra acelei părţi din noi înşine care ne completează, în niciun caz ar fi de negat sau de aruncat ca fiind ceva inutil, nefolositor, otrăvitor sau negativ. Acea parte ne reaminteşte că suntem ceva mai mult decât ceea ce pare.
E suficient doar să fim atenţi la acele advertismente. Depinde foarte mult şi de locul unde simţim acele semnale… şi dacă simţim!
De unde ne vin aceste semnale? În primul rând de la cei apropiaţi, cei care ne cunosc ceva mai bine, cei faţă de care ne-am deschis sufletul prin comunicare sinceră. Poate fi vorba atât despre simple relaţii de natură profesională, care s-au transformat de-a lungul trecerii timpului în relaţii de prietenie strânsă. Cât suntem de sinceri faţă de noi înşine se poate vedea în toată această perioadă!
Tentaţia de a arunca nevoile emoţionale în afara noastră este uriaşă, mai ales acolo unde această nevoie a fost reprimată mai mult timp.
Ideea de perfecţiune (impusă sau autoimpusă) blochează aceste emoţii, iar prezenţa lui Lilith în Leu ajută la deblocarea energiilor stagnante.
Cum?
În primul rând este deblocată comunicarea, fie ea una scrisă sau vorbită.
În perioada 16 iulie – finele lui noiembrie suntem tentaţi să devenim ceva mai vorbăreţi, mai deschişi la discuţii, suntem mai dispuşi la împrăştierea timpului personal în direcţii diverse, fără a avea şi un scop anume. Cel puţin unul conştient!
Lilith în Casa XI scoate în evidenţă extremele a ceea ce s-ar putea numi „relaţii de prietenie”. Sunt cele mai solicitate în această perioadă! Graniţa dintre „prietenie” şi „iubire” este atât de fragilă, de transparentă, încât ea este sărită de foarte multe ori fără a conştientiza. Ei bine, Lilith exact aceste două extreme scoate în evidenţă prin provocările aruncate în decursul acestei perioade. Luna Neagră are puterea divină de a ridica orice fel de graniţe de acolo de unde sunt puse!
Cei care au avut dificultăţi în a lega relaţii de prietenie sau dimpotrivă, au fost mult prea prietenoşi, descoperă cine le este cu adevărat prieten şi dacă el însuşi este un bun prieten.
În tot acest timp unele relaţii care păreau a fi ideale şi imposibil de a fi întrerupte, au parte de nenumărate teste de durabilitate şi de trăinicie. Tot ceea ce părea a fi real se dovedeşte de multe ori a fi o iluzie, o utopie, mai ales dacă lipseşte „baza”, lucrurile iubite şi plăcute de ambele părţi.
Unele prietenii mor şi culmea!, altele noi se nasc! Cu cei vechi s-a cam terminat ceea ce aveau de împărtăşit şi împărţit, iar cu cei noi se descoperă că au mai multe în comun decât ne-am putut închipui.
Lilith în Leu şi în Casa XI aruncă o provocare în primul rând celor care le-a fost teamă de a fi ei înşişi.
Ne reaminteşte tuturor că este imposibil de a fi prieten cu cineva atât timp cât ne cunoaştem prea puţin pe noi înşine. Ne îndeamnă la reconstrucţia noastră, la lăsarea în „stand-by” a unor relaţii/ proiecte vechi, care necesitau prea multă energie de investit doar de dragul continuităţii, consumatoare de mult prea multă decât putem da. În schimb, apar noi idei, oportunităţi, scopuri, persoane în realitatea imediată!
Este nevoie mai mult ca oricând de realism şi de spirit practic în această perioadă. Lilith în Leu scoate la iveală tot ceea ce ţine de dorinţa deţinerii “puterii absolute”. Poate apărea şi tentaţia de a face orice (dar absolut orice!) pentru a păstra această situaţie/stare de control (sau de auto-control), de „I am the boss”. Fiecare om are dreptul de a decide ce vrea să facă în viaţa lui sau cu cine să fie, mai ales acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu